Образование и семейство

21 април 2019 08:40

История за доброто: Фитнес зала в помощ на деца с увреждания

Седем дни преди Великден и преди призивите за добри дела, група мъже реши да помогне на деца с увреждания. Историята за доброто вижте в репортажа на Татяна Йорданова....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Този мъж плати дълговете на цял випуск

22 May 2019 07:22

Американски милиардер изненада завършващи студенти

Пловдивчани дариха парите от сватбата си за стипендия на студент

18 May 2019 11:52

Семейство от Пловдив дарява пари от сватбата си на студент по медицина. Елизар и Лилия Цветкови ще подпомогнат студент от Медицинския университет в града с еднократна стипендия от 1000 лв. Двамата помолили гостите си вместо да купуват цветя, да им дадат пари за обучение на бъдещ лекар.

Групата "Софийски мотористи" потеглят с усмивка към децата от Дома в Роман

18 May 2019 10:30

Поредната благотворителна инициатива на Сдружението "Да дарим усмивка', създадено от д-р Асен Цеков и приятели от групата на "Софийски мотористи" на 19 май отново тръгват на път към град Роман и децата от Дома. Маршрутът на мотористите е известен: София - Мездра - Роман, и връщане през Искърското дефиле.

Прием на номинации за Национална младежка награда в Община Ботевград

15 May 2019 14:00

До 22-ри май (сряда), в деловодството на Община Ботевград се приемат мотивирани предложения за номинации за носители на Национална младежка награда за благородство и доблест за 2019 г. Номинирани могат да бъдат момчета и момичета на възраст до 20 години, които се занимават с доброволчество, дават глас на доброто и са добрият пример за всички около тях. През 2019 г. наградата ще бъде връчена за втори път.

Започват номинациите за Годишните награди “Добрият Самарянин” в Стара Загора

13 May 2019 01:20

И тази година ще посрещнем добротворството в града под липите. През 2019 година търсенето на добротворците ще премине под мотото “ДОБРОТВОРСТВОТО… непременно ще дойде, няма да закъснее...

Зона за хипотерапия ще помага на деца с увреждания в Пловдив

08 May 2019 06:46

Зона за хипотерапия, която ще помага на деца и младежи с увреждания, беше открита в Пловдив. Новото място за рехабилитация се намира в Комплекса за социални услуги "Свети Георги“ и е изградено със средства, дарени от американската фондация "Едно сърце".

Община Враца и УНИЦЕФ подкрепят родителите на деца с увреждания

25 April 2019 09:45

Община Враца подписа меморандум за сътрудничество с UNICEF България за изпълнение на Програмата "Работилница за родители на деца с увреждания и затруднения в развитието". Тя е с продължителност 2 години, като изпълнението й включва провеждане на тематично свързани семинари, насочени към подкрепа на родители на деца с увреждания. В рамките на партньорството ще бъдат сформирани две групи от по 8-12 родители на деца със затруднения в развитието или увреждания на възраст до 8 години. Всяка група посещава серия от общо 11 семинари, специално разработени от УНИЦЕФ.

Кампания "Различните" деца на България за интеграция на деца с увреждания

20 April 2019 12:40

Кампания в социалната мрежа за интеграция на деца с увреждания. Организира я фотограф любител. В рамките на инициативата "Различните" деца на България децата с увреждания ще се срещат със своите здрави връстници, за да се забавляват заедно на детските площадки.

В Берковица изграждат Дневен център за деца с увреждания

03 April 2019 09:00

В Община Берковица беше подписан Акт Образец 2 за откриване на строителна площадка за изпълнение на обект "Преустройство, реконструкция и ремонт на съществуващи помещения за изграждане на Дневен център за деца с увреждания в сграда на детско заведение - V детска градина, ж. к.Изгрев – гр. Берковица". Бенефициент по проекта е Община Берковица.

Във Враца изграждат нов център за подкрепа на децата с увреждания

16 March 2019 11:40

Във връзка с покриване нуждите на децата увреждания в региона и поради закриването на сиропиталищата в страната, във Враца предстои изграждането на „Дневен център за подкрепа на деца с тежки множествени увреждания и техните семейства”. Капацитетът на центъра ще бъде 30 места за дневна грижа и 60 места за консултативни услуги”, на първи етаж. На втория етаж ще се помещава „Център за обществена подкрепа (ЦОП) до 4 места за спешно настаняване) и капацитет 100 места. Центърът ще бъде с административен адрес в ж.к. „Медковец“, ул. „Огоста“ № 3.