Регионални

21 април 2019 12:30

Десетки варненци участваха във велопоход в помощ на болните от хемофилия

Десетки варненци подкрепиха болните от хемофилия у нас. Те се включиха в мащабния велопоход под надслов "Заедно", който се проведе едновременно в пет български града. Вижте повече подробности от Нивелина Няголова от Варна....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Две туристически влакчета обикалят крайбрежната алея във Варна

20 July 2019 10:05

И това лято две туристически влакчета обикалят крайбрежната алея във Варна и улесняват туристите да стигнат до плажа без да им се налага да ходят дълго пеш, но и без да ползват личните си автомобили.

Не достигат шофьори в градския транспорт във Варна

20 July 2019 08:51

Криза за шофьори на автобуси от градския транспорт във Варна. Според работещите в бранша, причината за липсата на кадри са ниските заплати. Въпреки че общинският превозвач пое обучението на младите шофьори, желаeщи да застанат зад волана няма.

Строги мерки срещу разпространението на чумата по свинете във Варненско

19 July 2019 20:16

Строги мерки срещу африканската чума по свинете предприемат и във Варненска област. Целта е да бъдат предпазени от епидемия свинекомплексите в региона. Заседания на епизоотичните комисии имаше във всички общини на областта. Представени бяха превантивните мерки за ограничаване на заразата.

Жители на с. Константиново ще протестират, ако община Варна не ремонтира улиците

17 July 2019 19:46

Жителите на варненското село Константиново ще протестират, ако Община Варна не спази обещанието си да ремонтира улиците там. Те бяха разрушени от проливните дъждове преди 3 години. Стихията тогава наводни и много къщи. Причина за бедствието беше непочистеното дере в селото.

Запечатаха пристанище във Варна: Дългогодишна измама

17 July 2019 13:41

На пристанището има около 30 лодки - всички собственост на членове на туристическото дружество „Хан Аспарух”

Водата в 10 варненски села е негодна за пиене

16 July 2019 18:46

В десет варненски села водата е негодна за пиене, показват резултатите на Регионалната здравна инспекция от взетите проби. В някои от населените места има увеличение на нитратите във водата, а в други са открити болестотворни бактерии.

Млада зъболекарка от Варна предлага безплатно лечение

16 July 2019 11:13

Млада зъболекарка от Варна предлага безплатно лечение на пациенти, които не са посещавали редовно зъболекарския кабинет и се нуждаят от спешна помощ. Филианна Филипова има практика от 4 години. Освен от дентална медицина тя вече печели и от естетични процедури. На нуждаещите се пациенти обаче помага безплатно. "Като цяло българинът идва се на зъболекар, когато болките са нетърпими, обезболяващите не помагат и няма друг начин. Има много хора, които нямат пари да се лекуват. Затова започнахме и тази инициатива, с която да помогнем на тези, които наистина нямат никаква възможност да отидат на зъболекар", сподели Филипова пред "Нова телевизия". Само за седмица 8 души са потърсили безплатната помощ на д-р Филипова. "Редовно се срещам с пациенти, които не могат да се лекуват. Човекът идва с болки в зъба. Имал е кариес преди 1 година, но е решил да не го прави. Изчакал е малко и зъбът е станал за кореново лечение, но човекът няма 150 или 250 лв. и съответно иска да го извадим, за да не го боли. Идва моментът, в който аз да реша дали да работя безплатно за този пациент, или да извадя един зъб, който може да остане в устата му още 15 години или дори цял живот. Като лекар не избирам да извадя зъба. Започваме лечение, докато не постигнем резултат. Мога да кажа, че всеки стоматолог, който познавам, е правил подобни компромиси в практиката си", разказа още Филианна Филипова. Д-р Филипова се среща със стоматологията още като дете, но като пациент. Оттам идва и желанието ѝ да помага на хората. Тя апелира родителите да водят децата си редовно на прегледи, за да не се стига до вадене на зъби. Освен това призовава и всеки свой колега, който имат възможност да се включи в инициативата за безплатно лечение на нуждаещи се пациенти.

130 от уличните камери във Варна не работят

14 July 2019 19:45

От три общински системи за улично видеонаблюдение във Варна, нито една не следи трафика и инцидентите на пътя. Не работят 130 камери, които са били разположени по основни булеварди на града още преди 12 години. Камерите са работили за кратко, но не са въведени в постоянна експлоатация. През 2007 г. Варна инвестира 10 млн. лв. в система за видеонаблюдение. Тя е покривала входно-изходните артерии на града. Аспаруховият мост единственият изход на Варна в посока Бургас и курортите по Южното Черноморие. Макар да предполага движение с висока скорост, тук ограничението остава 50 км/ч. "Само за около час екип на bTV засече над 20 нарушители. И понеже най-често се бърза, вместо да разчита на улични камери, полицията разполага свой екип за по няколко часа всеки ден. За първите шест месеца от общо 10 хил. нарушения на скоростта в града, 1 500 са именно на моста. Старите и неработещи камери са собственост на съдружие между общината и австрийски доставчик. Миналата година местната власт откупува всички дялове, а сега е ликвидирала фирмата и е придобила оборудването. "В момента се изгражда мрежата и при прехвърляне на активите официално към Община Варна цялата налична мрежа ще влезе на експлоатация в това предприятие, което ще обслужва контрола на трафика", каза пред bTV общинският съветник Христо Атанасов. Колко от камерите са изправни и колко пари ще са нужни за ремонт и подмяна, не е ясно. Най-рано през 2020 г. Варна ще може да има ново видеонаблюдение.

Чуждестранни военни кораби отварят врати за посетители във Варна

14 July 2019 09:46

В учението се включват 2018 военнослужещи от 11 държави

Заради ръждясал парапет площадката на Морската гара във Варна е опасна

13 July 2019 13:12

Естакадата, която свързва сградата на Морска гара във Варна със стената на вълнолома, е опасна. Парапетът е силно корозирал и крие риск за дошлите да се насладят на красивата панорамна гледка. За поддръжката на съоръжението отговаря Държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура".