Регионални

21 април 2019 12:30

Десетки варненци участваха във велопоход в помощ на болните от хемофилия

Десетки варненци подкрепиха болните от хемофилия у нас. Те се включиха в мащабния велопоход под надслов "Заедно", който се проведе едновременно в пет български града. Вижте повече подробности от Нивелина Няголова от Варна....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Водата във варненските села Бърдарево и Попович не се препоръчва за пиене

19 May 2019 16:50

Водата в селата Бърдарево и Попович във Варненско не се препоръчва за пиене и приготвяне на храна, сочат резултатите от проверки на инспектори от Регионалната здравна инспекция, съобщи БНР.

"Частен случай": Варненка е 3 месеца със свалени номера заради неплатена глоба

19 May 2019 13:15

Веселина Влайкова от Варна не може да ползва служебната си кола от началото на февруари тази година. Тогава регистрационните ѝ номера са свалени и все още не са ѝ върнати. За действията на инспектора от Пътна полиция, иззел номерата, е образувана вътрешна проверка в МВР.

Фестивална игра и безплатен транспорт за Нощта на музеите във Варна

18 May 2019 13:47

Повече от 60 културни пространства ще се включат в четвъртото издание на фестивала "Нощ на музеите и галериите" днес във Варна. Организаторите са осигурили безплатен транспорт. През целия ден и до късно през нощта входът е свободен за почти всички музеи и галерии във Варна.

Не се спазват забраните за строежи във варненските курорти

16 May 2019 12:53

Строителството в курортите край Варна продължава, въпреки забраната, която вече е в сила. Ограничението важи до 1 октомври. Целта е да се гарантира спокойствието и комфорта на първите туристи, които вече са на почивка.

Край на строителството в курортите край Варна

15 May 2019 06:40

От днес до 1 октомври се забраняват всички видове строителни дейности в курортните комплекси край Варна.

1030 атлети от 36 държави участваха в Маратон Варна

12 May 2019 15:07

С рекорди на трасето и изключително силни резултати ще се запомни четвъртото издание на Маратон Варна, в който участваха 1030 атлети от 36 държави, сред тях 32 елитни бегачи от традиционно силните школи в Африка. Шампиони в класическия маратон на 42.195 км станаха представители на Кения, а при мъжете четирима „слязоха“ под досегашното върхово постижение. Особено впечатлява резултатът на шампиона Осеа Тюей, финиширал за 2.16:35 ч. – с близо три минути по-бързо от досегашния рекорд на трасето.

Варна има три нови национални туристически обекта

11 May 2019 10:24

Римските терми във Варна, Аладжа манастир и парк-музеят „Владислав Варненчик" вече са част от „ 100-те национални туристически обекта". Печатите, с които се удостоверява посещението на тези забележителности, бяха връчени на специална церемония.

Граждани алармираха за незаконна сеч край ловно стопанство „Шерба“

10 May 2019 06:55

За незаконна сеч в Държавно ловно стопанство „Шерба“ край Варна алармираха граждани. В сигнала се посочва, че районът е защитена територия и вододайна зона, а на мястото са докарани мелачка и трактори за извозване на незаконно добитата дървесина. Наш екип направи проверка.

Празникът на армията в Хидрографската служба във Варна

06 May 2019 08:10

От близо 136 години Хидрографската служба се грижи за безопасността на военното и търговско корабоплаване у нас. Друга важна задача е хидрографското осигуряване на корабите от българския флот, които са на мисии в Черно и в Средиземно море. За дейностите и задачите на службата - вижте прякото включване на Петър Дойкински.

Изложба за ордена "За храброст" е открита във Варна

04 May 2019 14:05

Най-почитаният български орден - „За храброст", е в центъра на най-новата изложба във варненския Военноморски музей. Акцент в експозицията е пиката на Самарското знаме с вградения в нея орден. Изложбата проследява историята на отличието до 50-те години на миналия век като експонатите са от Военноморския и от Националния военноисторически музей.