Регионални

21 април 2019 14:30

Видинското читалище „Цвят“ днес празнува имен ден

Читалище във Видин днес има имен ден. Създателите му са го нарекли „Цвят”, защото е учредено на големия християнски празник Цветница, съобщи Любомир Илиев, секретар на читалището. Това е станало на 25 март 1870 година....

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Откриха мумифицирано тяло в къща в Антимово

19 August 2019 13:00

Работата по разследване на случая продължава

Болницата във Видин остава без невролози

19 August 2019 11:00

Видин остава без отделение по неврология. Трима невролози напускат от днес.Сестрите също са готови да напуснат, защото не виждат смисъл. Старшата сестра взема 615 лева, сестрите вземат между 580-590 лева.Директорът на лечебното заведение е обявил, че няма да има увеличение на заплатите, информира Нова телевизия. Нямало от къде да дойдат средства за по-високи заплати.

Във Видин откриха дванадесетия Национален мотосъбор

17 August 2019 13:50

За поредна година Община Видин е домакин на Националния мотосъбор, който ще се проведе в рамките на два дни. Официалното откриване се състоя в бившето военно поделение до крепостта „Баба Вида“. Организатори на събитието са видинския мотоклуб „Северозападни мотори“ с президент Младен Младенов - Денкича.

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха две гранати, открити във Видин

14 August 2019 13:18

В продължение на четири часа след подадения сигнал, формированието провежда разузнаване, транспортиране и унищожаване на откритите невзривени боеприпаси

Видин бе домакин на международна регата по река Дунав

13 August 2019 12:00

Тази година в регатата се включват около 150 представители от държавите Австралия, Австрия, Англия, Германия, Румъния, САЩ, Словакия, Сърбия, Унгария, Холандия, Хърватия, Швейцария и България. Те пристигнаха на видинския бряг тази неделя и се настаниха в палатковия лагер до крепостта „Баба Вида“. Най-малкият участник е деветгодишният Виктор от Сърбия, а най-възрастните- Майкъл Килиън от Англия и Матилде Рост от Германия, които са на осемдесет години.

Видин е домакин на пътуващия фестивал "Квартална сцена"

09 August 2019 17:00

Фестивалът за изпълнителски изкуства "Квартална сцена" се провежда в рамките на четири дни и се организира от Министерството на културата, Фондация "Арт Офис", Фондация "Асоциация Информбюро", Сдружение "7 Акт", в партньорство с Община Видин и Държавен куклен театър - Видин. За пореден път това лято видинчани и гости на града ще се радват на интересни събития, насочени предимно към деца.

Превръщат читалището в Челопек в място за общуване между хората

04 August 2019 09:00

По проект "Да пораснем заедно на село" за нуждите на Народно италище "Огнище 1930" в Челопек са закупени готварска печка, професионална тонколона, копирна машина и плат за ушиване на 22 възглавници Идеята на проекта "Да пораснем заедно на село", от една страна е, да продължи традициите от предишни инициативи на Читалището за запазване и развитие обичаите, свързани с традиционната храна и популяризиране на културния и кулинарния туризъм, а от друга - да продължи да развива нови дейности и да прилага иновативни методи в сферата на неформалното обучение, които да привличат все повече хора от различни поколения и да удовлетворят техните потребности.

Видински туристи ще изкачат утре първенеца на Западна Стара планина-връх Миджур

02 August 2019 16:00

След любителите на планината от Белоградчик, които миналата събота, 27 юли, изкачиха организирано Миджур, сега и видинчани тръгват към върха. Това съобщиха от Туристическото дружество "Бонония" - Видин, което е организатор на изкачването. То е юбилейно - за 25-ти път. На върха туристите ще получат грамоти, а през годините са си избирали и Мис Миджур.

Видин ще подобрява качеството на въздуха със средства по ОПОС

31 July 2019 16:20

Министър Димов подписа договор и с кмета на Видин инж. Огнян Ценков за изпълнение на мерки за по-чист въздух. Проектът е за близо 12,5 млн. лв. Средствата са осигурени изцяло от ОП „Околна среда 2014-2020 г.“.

Във Видин започна изграждането на сцената за оперния фестивал

26 July 2019 15:20

Представленията от програмата на третия сезон на Летните вечери на операта и балета ще се играят на фона на средновековната крепост „Баба Вида“. Такива музикално-сценични спектакли ще бъдат представени за първи път по този начин.