Регионални

22 април 2019 09:06

Запалиха автомобила на кмета на Козлодуй

Според разследващите палежът е умишлен...

източник: www.vesti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Запалиха автомобилите на свидетелка на разследвания за злоупотреби в Козлодуй

12 August 2019 10:20

Запалиха двата автомобила, собственост на бившия зам.директор по административно-стопанската дейност в Общинско предприятие „Комунална дейност” в Козлодуй Мария Маркова. Маркова към настоящия момент е свидетел на държавните органи на разследвания за корупционни практики в предприятието и в Община Козлодуй.

Две коли, камион и трактор изгоряха в Пловдивско

08 August 2019 16:18

Четири моторни превозни средства горяха днес в Съединение. Малко преди 3:00 часа било съобщено за обхванати в пламъци леки автомобили „Мерцедес“ и „Шкода“, паркирани в двора на 44-годишен жител. На адреса са изпратени служители от полицията в Труд и противопожарната служба в града. След приключване на гасителните действия е установено, че първата кола е унищожена изцяло, а на втората са нанесени щети по предната част. Близо час по-късно екипите били насочени към базата на мелница на улица „Чардафон Велики“, където пожар изпепелил товарен автомобил „МАН“ и трактор. Местопроизшествията са запазени. Извършени са огледи. В рамките на досъдебно производство се изясняват причините и обстоятелствата, довели до запалванията.

В още 10 метални сърца събират капачки в община Козлодуй

04 August 2019 09:37

Община Козлодуй постави още 10 метални сърца за събиране на пластмасови капачки като част от Националната кампания "Капачки за бъдеще" на Фондация "Лазaр Радков". Целта на кампанията е чрез предаването на капачки да се осигурят кувьози за болници в по-малките градове на страната. Металните сърца са поставени в парк "Турлашка махала", спирка "Бриз", магазините "Лидл" и "Т-маркет', парк "Синият вир", парк „Осемте улици”. Още четири сърца са монтирани пред кметствата в Хърлец, Гложене, Бутан и Крива бара. През месец март метално сърце бе поставено между "Клуб 33" и "Зеления капан", до подземните контейнери в крайдунавския град.

Връбчета се заселиха в къщичките за птици, поставени от община Козлодуй

01 August 2019 16:00

Къщичките за птици, поставени от община Козлодуй в края на месец март, привлякоха своите обитатели. Един от видовете, които се възползваха от създаденото местообитание, е полското врабче. По данни от Европейската схема за мониторинг на обикновените видове птици, която се провежда ежегодно в 28 европейски държави, включително и България, популацията на полското врабче е намаляла с 62% от 1980 г. до 2017 г. (https://www.ebcc.info/trends-of-common-birds-in-europe-2017-update/).

Запалиха сметопочистващите камиони в Свиленград

25 July 2019 22:56

Сметопочистващите камиони във Свиленград са били запалени снощи. По данни на МВР става въпрос за умишлен палеж, тъй като охранителни камери са заснели двамата извършители. От администрацията съобщиха, че посегателството няма да затрудни събирането на боклука през следващите дни и дейността ще върви по график.

Задържаха 27-годишен жител на видинско село за палеж на лек автомобил

22 July 2019 11:30

27-годишен жител на Иново – заподозрян за извършен палеж на лек автомобил, паркиран на улица в селото, е бил задържан тази нощ в полицейския арест. Сигналът за запален „Мерцедес“, собственост на жител на областния град, бил получен чрез тел.112 на 21 юли в 22.19 часа. Пристигналите на мястото огнеборци потушили пламъците.Дежурна оперативна група извършила оглед на местопроизшествието. Огънят унищожил задната част на колата и купето й. Разследването по случая продължава, в РУ - Видин е образувано досъдебно производство за извършено престъпление.

BMW Х5 изгоря в Казанлък

15 July 2019 10:47

BMW Х5 изгоря в Казанлък . Автомобилът е бил паркиран южно от бл. 33 в ж.к. "Изток" на ул. "П. Ганин". Джипът е изгорял в ранните часове на 15-ти юли. След подаден сигнал от граждани, екип на пожарната загася огъня. Целият двигател и таблото на BMW-то, обаче, са напълно изгорели. Предполага се, че пожарът е умишлен. Собственикът на джипа видя автомобила си сутринта и бе шокиран. Вечерта празнували рожден ден и се прибират. Няма причина, нито повод за палежа според собственика на превозното средство. То е застраховано.

Служителка в дружество, присвоила 16 200 лв. е предадена на съд

11 July 2019 14:00

Районна прокуратура – Козлодуй е предала на съд Н. Д. по обвинение за присвояване на парични средства на дружество, в което работела. Обвиняемата Д. е пенсионер, като през м. април 2018 г. била назначена на длъжност „координатор дейност“ в търговско дружество. В това си качество имала право да изтегля ежедневно от банка сумите по одобрените кредити и да заплаща същите на кредитополучателите, да получава и отчита вноските за погасяване на кредити. Извършаваната от нея работа била свързана с пазене и управление на чужди парични средства – собственост на фирмата.

МВР: Колата на проф. Минеков не е подпалена

11 July 2019 10:11

Според полицията, автомобил на сърбин е запален, а огънят се е прехвърлил върху колата на скулптора

Запалиха колата на известния скулптор проф. Велислав Минеков

11 July 2019 09:17

Автомобилът е бил паркиран пред жилището на Минеков в столичния кв. "Изток"