България

22 април 2019 13:05

Румен Радев: Заплахата идва не от армията, а от политици и инсититуции

Размяната на словестни изстрели между премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев по темата "пълзащ преврат" и "военен преврат" продължи и днес. След като в неделя бившият вече шеф на кабинета на държавния глава, сега&nb...

източник: clubz.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Според Румен Радев цената на изтребителите F-16 ще набъбне сериозно

18 July 2019 18:31

Президентът Румен Радев също говори пред българските дипломати. По актуалната тема със закупуването на изтребители, той подчерта, че не е против F-16. Настоява обаче, този самолет да има и необходимите способности. Президентът посочи, че за да се използва, е нужно на земята да има и огромен пакет техническо спомагателно оборудване и ако едно нещо липсва, то представлява заплаха за целия проект. Според Румен Радев договорената цена за изтребителите съвсем скоро ще набъбне сериозно.

Румен Радев: 140 години българската дипломация отстоява националния интерес

18 July 2019 16:37

Според него най-голямата слабост на Европейския съюз е скоростта, с която се вземат решенията. Той посочи също, че ще настоява да бъде изработен общ европейски механизъм за миграцията

Президентът проведе работна среща с ръководителите на службите за сигурност

17 July 2019 16:36

Обсъдени са актуалните предизвикателства пред сигурността

Румен Радев ще участва в годишната среща на българските посланици

17 July 2019 12:29

Дипломатическите представители ще се съберат в Централния военен клуб

Президентът наложи вето върху промените за финансирането на политическите партии с дарения

16 July 2019 11:43

Държавният глава приветства гражданската позиция, заявена на национален референдум от над 2.5 млн. български граждани, за ограничаване размера на финансовата субсидия за партиите

Главният секретар на Радев: Ф-16 са като от 1913 г.

11 July 2019 20:52

За да се придобие такъв самолет като Ф-16, сделката е добра. Но ние ще придобием един изключително скъп самолет с ограничена функционалност. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ главният секретар на президента полк. Димитър Стоянов по повод сделката със САЩ за осем нови изтребители за армията ни. Не е сигурно, че САЩ ще поемат 60 млн. лева от сделката, отбеляза той. Има ли въоръжение "въздух-земя", има ли бомби с лазерно насочване – не, има свободно падащи бомби. Способностите му са сведени до 1913 година, когато отивахме до Одрин, пускахме бомбата и се прибирахме. Въоръжението, което купуваме, е изключително слабо, подчерта полк. Стоянов, като добави, че логистичният пакет също е значително орязан при сделката. Тъй като няма да бъдат закупени високоточните оръжия, летателният състав няма да бъде обучен сега, а когато бъдат закупени оръжията и бъде обучаван съставът, цената на сделката ще расте невероятно.

Радев за сделката за F-16: Тотална доминация на политически мотиви над способности

10 July 2019 19:51

Не машините са виновни, а ниската ефективност на администрацията, каза президентът за машинното гласуване

Президентът Радев удостои с държавни отличия дейци на културата и изкуството

10 July 2019 16:18

Президентът Румен Радев удостои в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 с държавни отличия дейци на културата и изкуството. С орден „Стара планина“ първа степен бяха наградени театралните и филмови актьори Васил Михайлов и Ириней Константинов за заслуги в областта на културата и изкуството. С орден „Св. Св. Кирил и Методий“ първа степен беше удостоен художникът Христо Панев.

Румен Радев поздрави Путин

08 July 2019 18:24

Държавният глава Румен Радев поздрави президента Владимир Путин по случай 140-годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и Русия, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. „Приемете моите искрени поздравления и най-добри пожелания по случай 140-ата годишнина на дипломатическите отношения между България и Русия, установени на 7 юли 1879 г. след Освобождението на България от османско иго и възстановяване на българската държавност“, се казва в писмото на държавния глава Румен Радев до неговия руски колега. Президентът подчертава, че българският народ не забравя решаващата роля на Русия за освобождението на България, в резултат на Руско-турската война от 1877–1878 г. и почита паметта на загиналите в нея руски воини. „Бих желал да отбележа, че отношенията между нашите народи се базират на дълбоки исторически, културни и духовни връзки, имащи своите корени в много по-далечната история“, заявява президентът. В писмото си Румен Радев отбелязва, че 140-годишната нова и най-нова история на двустранните отношения се е развивала невинаги еднозначно, но и в най-сложните периоди отношенията между България и Русия винаги са били в центъра на общественото и политическо внимание и интерес. Нещо повече, те винаги са носили емоционалния заряд и чувствителност, характерни за държавите с дългогодишни исторически традиции в своите контакти. „Това ни дава основание да констатираме, че имаме необходимата солидна основа, за да продължим да развиваме равнопоставен и взаимноизгоден диалог“, подчертава българският президент. В писмото си държавният глава изразява увереност и че с общи усилия и добронамерен подход могат да бъдат реализирани набелязаните перспективи в двустранния диалог, както и сътрудничеството при намирането на решения на актуалните предизвикателства в регионален и международен план.

Президентът Румен Радев ще изнесе днес лекция в Шанхайския университет

05 July 2019 07:02

В Шанхай държавният глава ще посети централата на китайската туристическа корпорация Ctrip Corporation и ще се срещне с главния изпълнителен директор Джейн Цзе Сун.