Икономика и бизнес

22 април 2019 15:00

Павел Станчев става изпълнителен директор на унгарската TV2

Бившият изпълнителен директор на bTV Павел Станчев става глaвeн изпълнитeлeн диpeĸтop нa нaй-глeдaнaтa ефирна частна тeлeвизия в Унгapия - ТV2, пише сайтът http://www.ceetv.net позовавйки се на yнгapcĸи мeдии. Станчев e бил пpeдcтaвeн пpeд eĸипa на м...

източник: www.capital.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Трусовете на продуцентския пазар

19 July 2019 12:00

Новият телевизионен сезон започва без някои ключови предавания.Телевизиите имат нужда от свежи предложения от продуцентските компании.Пазарът става все по-тесен за българските продуценти и те все по-често ще трябва да търсят нови посоки за развитие като онлайн съдържание.Новият есенен телевизионен сезон обещава да размести позициите на българския продуцентски пазар. Тази година той ще започне без някои от ключовите предавания с най-дълъг живот в ефира, създавани от независими...

ЕК отпуска 4 млн. евро за разследваща журналистика

18 July 2019 17:53

Европейската комисия съобщи днес, че предоставя 4,175 милиона евро в подкрепа на свободата на медиите и разследващата журналистика в целия Европейски съюз. Средствата ще бъдат по няколко направления - първото е свързано с противодействието на нарушения на свободата на медиите, второто е за международни журналистически разследвания, а третото - за независима журналистика.

Сърбия влезе в Коалиция за свободата на медиите

12 July 2019 13:08

Споразумението е подписано от още 20 страни, заяви външният министър Дачич

Ерата на онлайн списанията

12 July 2019 11:43

Профил:Стефани Фрийд е вицепрезидент "Mаркетинг, разработки и анализи" в Condé Nast. Екипът й участва активно в развитието на компанията, като подпомага редакционната стратегия и разрастването на аудиторията на изданията чрез анализиране на данни и проучвания с цел достигане на повече потребителите чрез нови онлайн формати, както и привличане на повече рекламодатели. Паралелно Фрийд заема позицията зам.-председател на браншовата организация IAB Research Council.Стефани Фрийд...

Великобритания отпуска 22 млн. долара за медиите в Източна Европа и на Балканите

07 July 2019 10:54

През следващите три години британското правителство ще отдели 18 млн. паунда (22,5 млн. долара) за борба с разпространението на фалшиви новини в страните от Източна Европа и за подкрепа на независимите медии в страните от Западните Балкани.

Изборът на генерален директор на БНТ повдига въпроса за нейната независимост

03 July 2019 14:47

Съветът за електронни медии (СЕМ) започна в сряда публичното изслушване на кандидатите да управляват БНТ. В рамките на два дни медийните надзорници ще се запознаят с концепциите за развитието на обществената телевизия на кандидатите за следващ генерален директор на БНТ: Сашо Йовков, Никола Тодоров и Явор Симов (които се представят днес) и Сашо Диков, Емил Кошлуков (настоящия и.д. директор на медиата) и Стоил Рошкев, чието изслушване предстои утре. (Кои са основните акценти в концепциите на...

„Къде сме ние“: Българите вярват на националните медии, но „в известна степен“

30 June 2019 20:25

Мнозинството от българите заявяват, че вярват на националните медии, но до определена степен. Това показва ново изследване на световната асоциация „Галъп интернешънъл“, проведено в 58 държави по целия свят и сред близо 60 хил. респонденти. В световен мащаб 52% от населението дава същия отговор за своите национални медии.

АЕЖ: Защо Върховната касационна прокуратура разпитва журналисти?

15 June 2019 21:00

Асоциацията на европейските журналисти - България изпрати поредица въпроси до Върховната касационна прокуратура във връзка с проверката на двама журналисти от сайта Биволь. В четвъртък създателят на сайта Асен Йорданов бе разпитван над три часа в полицията. Стана ясно, че разследването се води от най-висшата инстанция. Цацаров издърпа избора на нов главен прокурор с още 3 седмици напред От АЕЖ отбелязват, че при подобни действия срещу журналисти, особено такива, които се занимават с разследвания, включително на прокуратурата и висшите етажи на властта, е "абсолютно необходимо да бъде показано на обществото, че не става дума за ответна репресия от страна на властите върху неудобни за тях журналисти." Говорителката на прокуратурата не е била достъпна за представителите на Асоциацията. В следствие на това и с цел обществото да бъде информирано, те отправят пет въпроса към държавното обвинение: С данни за какво престъпление разполага прокуратурата, какъв е предметът на проверката и на какъв етап се намира тя? Какво е наложило двамата журналисти да бъдат разследвани от Върховна касационна прокуратура, като орган от най-висша инстанция, а не от районните или окръжни прокуратури по по постоянен адрес, които по правило би следвало да са компетентни ? На какво основание Върховна касационна прокуратура е иззела компетентността на районната или окръжна прокуратура за проверка по случая? Има ли значение фактът, че посоченият като подател на сигнала отрича да го е подавал? Прокуратурата отчела ли е това обстоятелство и придава ли му значение в хода на проверката? В течение ли е главният прокурор Сотир Цацаров с проверката и има ли отношение към нея? Ще продължаваме да следим случая, добавят от АЕЖ.

Връчиха наградите в конкурса "Web report"

13 June 2019 23:01

Конкурсът "Web report" отличи журналисти за разследвания и позиции, насочващи вниманието на читателите и институциите към важни обществени проблеми.

Журналисти от цял свят участват в конгрес, организиран от БТА

13 June 2019 20:20

Повече от 200 изтъкнати журналисти и медийни експерти от 100 държави пристигнаха в България за 6-ия свтовен конгрес на информационните агенции, организиран от Българската телеграфна агенция и Световния съвет на информационните агенции. Той се провежда в Националния дворец на културата и е под мотото е "Бъдещето на новините".