Регионални

22 април 2019 15:45

Ученици в Лом засадиха фиданки за Деня на Земята

Във връзка с Деня на Земята – 22 април, РИОСВ – Монтана инициира кампания под наслов „Засади дърво – дишай чист въздух“, съобщиха от екоинспекцията....

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Стартира ремонтът на спортната зала в Лом

23 August 2019 13:00

Обществен съвет ще следи изпълнението на проекта Саниране на сградата, изграждане на отоплителна система, основен ремонт и оборудване на голямата зала с игрището и тренировъчните зали, санитарните възли и административната част – това са основните дейности, които ще бъдат извършени по проекта "Инженеринг - проектиране, авторски надзор и СМР за обект: "Основно обновяване на зала "Балканиада" - гр. Лом". Проектът е на стойност 2 838 000 лв. и ще се изпълнява от спечелилата процедурата фирма „Парсек Груп“ ЕООД – София, с която Община Лом сключи договор. До 30 дни фирмата трябва да представи работен проект и количествено-стойностна сметка, а след това ще започне и ремонтът.

Иззеха 106 кг. тютюн без бандерол от два имота в Лом

22 August 2019 15:40

На 21.08.2019 г. между 09,00 ч. и 13,00 ч. на територията на гр. Лом е проведена специализирана полицейска операция по противодействие на незаконната търговия и разпространение на акцизни стоки без български акцизен бандерол и противодействие на престъпления против паричната и кредитната система, т нар. лихварство. Участие са взели служители на РУ Лом и криминалисти от ОДМВР Монтана.

Млади ломчани събират пари за рок фестивал

20 August 2019 14:00

Ломчани събират пари за фестивала „Рок вълнение“. Местни художници и приложници устроиха базар на свои картини, картички, бижута и аксесоари на улица „Дунавска“ до популярния бар „Лас Вегас“. Много граждани си купиха от сувенирите, за да подпомогнат провеждането на фестивала, съобщават от общината

Първи случай на африканска чума при дива свиня в Лом

25 July 2019 12:16

Първи случай на африканска чума при дива свиня и в Лом. Така огнищата на заразата стават 20. А в свинекомплекса в русенското село Бръшлен, където се евтаназират 40 хиляди животни, ръководството вече работи за възстановяване на дейността си. Не се предвижда и освобождаване на 130-те работници.

Заловиха авторът на взломна кражба от хранителен магазин в Лом

17 July 2019 11:50

За времето от 02:00 ч. до 02:18 ч. на 10.07.2019 г. в гр. Лом, ул. "Славянска", неизвестен извършител, с помощта на твърд предмет взломил входна врата на хранителен магазин, и извършил кражба на сумата от около 640 лева в банкноти с различен номинал. Образувано е досъдебн производство.

91 възрастни и хора с увреждания ще получат „патронажна грижа” в Община Лом

09 July 2019 13:20

91 възрастни хора и лица с увреждания ще се възползват от услугата „патронажна грижа“, която включва медицински грижи и социални услуги, подпомагащи потребителите за справяне с ежедневни дейности от бита. Услугите ще се предоставят от домашни помощници и социални работници директно в дома на потребителя, в рамките на 2 часа на ден, след извършване на индивидуална оценка на нуждите на всеки един от тях, съобщават от общинската пресслужба.

Четири едновременни аварии оставят Лом без вода вече втори ден

03 July 2019 09:31

На фона на изключително високите температури в цялата страна жителите на град Лом и околните села втори ден са без вода, предава БТВ.Причината са общо 4 едновременни аварии на водонапорния водопровод към града. Голямата авария е в района на ломското село Добри дол и е голяма, но освен нея има още три на други места.

Река Дунав заля крайбрежния парк на град Лом

11 June 2019 14:40

Повишеното ниво на Дунав при Лом предизвика и повишено ниво на подпочвените води в близост до реката. По тази причина крайбрежният парк – любимото място за отдих и разходка на гражданите, е под вода. Общината е започнала изпомпване на водата, но тя се появява отново. Проблемът ще отпадне едва с понижаване на речното ниво, съобщават от общинската пресслужба.

„Мистерията на българските гласове“ изпяха в Лом „Върви, народе възродени“

25 May 2019 09:00

„Върви, народе възродени“, в изпълнение на „Мистерията на българските гласове“, се превърна в заслужен подарък за учителите, дейците на културата, ломчани и гости на града в тържеството пред НЧ „Постоянство 1856“ в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. След концерта на световноизвестния ансамбъл, изявени учители, дейци на културата и ученици бяха наградени за принос в образованието и изкуството.

Възстановиха дървесни видове на дунавския остров Алеко

12 May 2019 11:47

С половин милион евро беше възстановено екоравновесието на дунавския остров Алеко. Залесени са 120 декара гори с местни дървесни видове, които ще помогнат за опазването на биоразнообразието в района.