Регионални

23 април 2019 09:15

Денят на земята в община Борован премина под мотото „Да пуснем корени тук”

През вчерашния Ден на Земята, Община Борован се включи в редица инициативи приобщаващи хората към идеята за опазване на околната среда и спомагащи за промяната на ценностите и приоритетите на едно цяло поколение. Кметът инж. Десислава Тодорова, пред...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Учители и абитуриенти от Борован си казаха довиждане и на добър час

20 June 2019 14:00

На официална церемония днес, в картинна галерия „Владимир Ганецовски“ село Борован, бяха връчени дипломите на зрелостниците от випуск 2019 г. на Професионалната гимназия по транспорт "Коста Петров". Директорът, Десислава Василева и заместник - кметът на община Борован Илияна Донкова, връчиха дипломите на дванадесетокласниците с пожелания за успешна реализация в професията и в живота.

Патронен празник отбеляза библиотека „Христо Ботев“ в село Малорад

07 June 2019 14:00

Официални гости на тържеството бяха кметът на община Борован инж. Десислава Тодорова, директорът на ЦПЛР „Маша Белмустакова“ село Борован и жители от село Малорад. Кметът на община Борован инж. Кметът Тодорова прочете поздравителен адрес, в който отбеляза: „Достолепието на един от ценните културни институти в село Малорад се разкрива и утвърждава през десетилетията, в които библиотеката съхранява националната памет и разпалва огъня на просвещението.Библиотеката е институция на духовността, хуманитарано мислене и знание от първите дни на своето съществуване до днес. Без съмнение и съвременното ни общество намира духовна опора и заряд в съкровищата на словото, чийто блясък и мъдрост националната библиотека пази и пренася през годините”.

Проведе се заключителен спектакъл от най-малките деца в община Борован

31 May 2019 09:30

В пъстрото представление участваха малчуганите от ДГ „Тошка Петрова“ село Борован с филиал в село Нивянин и ДГ „Юрий Гагарин“ село Малорад с филиал в село Добролево. Спектакълът бе по проект „Заедно можем повече - за качествено обучение в детските градини в Община Борован“ развитие на дейности гарантиращи равен достъп до качествено образование за деца и ученици от етническите малцинства, включително и за преодоляване сегрегацията на деца и ученици от етнически малцинства.

Кметът на Борован връчи националната награда „Иван Нивянин” на Боян Бойчев

29 May 2019 09:45

Националната награда за поезия “Иван Нивянин“ традиционно се връчва в Борованското село Нивянин. Събитието е част от майските културни тържества на община Борован. Тази година Съюзът на българските писатели номинира за носител на отличието Боян Бойчев. Той е роден на 22.07.1971 г. в София. Завършил е руска и българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Дългогодишен състезател по дълги бягания и маратон. Боян Бойчев е член на редакционния екип на „Атлетика“ от самото основаване на списанието. Той е поет, член на Съюза на българските писатели.

Връчиха „Наградата на Борован” на двама достойни деятели за развитие на селото

23 May 2019 09:45

Съгласно Наредбата за символиката на Борован на празника на селото 21-ви май се връчва почетното звание „Наградата на Борован“. Комисията по номинациите излезе с предложение пред общински съвет Борован с тази награда на бъде удостоени, Мая Донкова Дончовска, директор на основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ - село Борован и Данаил Христов Донов /посмъртно/ за приноса им в развитието на учебното дело в общината, изграждане на модерна база на двете училища и работата по проекти. Кмета на общината инж. Десислава Тодорова връчи почетни плакети и букети на госпожа Мая Донкова и на съпругата на господин Донов, Веселина Донова.

Възстановиха дървесни видове на дунавския остров Алеко

12 May 2019 11:47

С половин милион евро беше възстановено екоравновесието на дунавския остров Алеко. Залесени са 120 декара гори с местни дървесни видове, които ще помогнат за опазването на биоразнообразието в района.

Областно ученическо състезание по безопасност на движението се проведе в Борован

25 April 2019 10:30

Областно ученическо състезание по безопасност на движението под надслов "Да запазим децата на пътя - 2019" се проведе в Борован. Организатори на събитието бяха Община Борован, Основно училище „Отец Паисий“ в селото, Областна администрация, Център за методическа и възпитателна работа по БДП, Регионално управление по образованието ОС на БЧК, Съюз на българските автомобилисти и Сектор „Пътна полиция" при ОД на МВР във Враца.Състезанието се проведе в Основно училище „Отец Паисий“, победители в областната викторина през изминалата година.Участие взеха отборите победители в общинските състезания по БДП от село Борован и градовете Мизия, Враца, Бяла Слатина, Козлодуй и Криводол.

Кметът на Община Борован с Великденска инициатива

24 April 2019 15:00

Великденските приготовления са в разгара си. Обагрянето на яйцата е основното задължение на добрата къщовница. В навечерието на най-светлия християнски празник Великден, ще се проведе инициатива на кмета на Община Борован инж. Десислава Тодорова „Оцвети Великден – подари усмивки на децата“.

Над 5 000 дръвчета ще бъдат засадени до края на годината във Враца

23 April 2019 09:45

Нови над 5 000 дръвчета се очаква да бъдат засадени до края на годината във Враца. Това заяви кметът Калин Каменов на среща с медиите. „В началото на месеца, екипи на ОП „БКС“ залесиха Северния обход на града с 1 800 дръвчета, които са дарение от Фондация „77“ – Никола Рахнев. Към момента имаме дарени 1 500 броя акации и очакваме още 1 000 броя черен бор. Насажденията отново са дарение от Фондацията“ – коментира кметът на Община Враца.

Ученици в Лом засадиха фиданки за Деня на Земята

22 April 2019 15:45

Във връзка с Деня на Земята – 22 април, РИОСВ – Монтана инициира кампания под наслов „Засади дърво – дишай чист въздух“, съобщиха от екоинспекцията.