Регионални

23 април 2019 09:15

Денят на земята в община Борован премина под мотото „Да пуснем корени тук”

През вчерашния Ден на Земята, Община Борован се включи в редица инициативи приобщаващи хората към идеята за опазване на околната среда и спомагащи за промяната на ценностите и приоритетите на едно цяло поколение. Кметът инж. Десислава Тодорова, пред...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Възстановиха дървесни видове на дунавския остров Алеко

12 May 2019 11:47

С половин милион евро беше възстановено екоравновесието на дунавския остров Алеко. Залесени са 120 декара гори с местни дървесни видове, които ще помогнат за опазването на биоразнообразието в района.

Областно ученическо състезание по безопасност на движението се проведе в Борован

25 April 2019 10:30

Областно ученическо състезание по безопасност на движението под надслов "Да запазим децата на пътя - 2019" се проведе в Борован. Организатори на събитието бяха Община Борован, Основно училище „Отец Паисий“ в селото, Областна администрация, Център за методическа и възпитателна работа по БДП, Регионално управление по образованието ОС на БЧК, Съюз на българските автомобилисти и Сектор „Пътна полиция" при ОД на МВР във Враца.Състезанието се проведе в Основно училище „Отец Паисий“, победители в областната викторина през изминалата година.Участие взеха отборите победители в общинските състезания по БДП от село Борован и градовете Мизия, Враца, Бяла Слатина, Козлодуй и Криводол.

Кметът на Община Борован с Великденска инициатива

24 April 2019 15:00

Великденските приготовления са в разгара си. Обагрянето на яйцата е основното задължение на добрата къщовница. В навечерието на най-светлия християнски празник Великден, ще се проведе инициатива на кмета на Община Борован инж. Десислава Тодорова „Оцвети Великден – подари усмивки на децата“.

Над 5 000 дръвчета ще бъдат засадени до края на годината във Враца

23 April 2019 09:45

Нови над 5 000 дръвчета се очаква да бъдат засадени до края на годината във Враца. Това заяви кметът Калин Каменов на среща с медиите. „В началото на месеца, екипи на ОП „БКС“ залесиха Северния обход на града с 1 800 дръвчета, които са дарение от Фондация „77“ – Никола Рахнев. Към момента имаме дарени 1 500 броя акации и очакваме още 1 000 броя черен бор. Насажденията отново са дарение от Фондацията“ – коментира кметът на Община Враца.

Ученици в Лом засадиха фиданки за Деня на Земята

22 April 2019 15:45

Във връзка с Деня на Земята – 22 април, РИОСВ – Монтана инициира кампания под наслов „Засади дърво – дишай чист въздух“, съобщиха от екоинспекцията.

В община Борован започва ремонт на пътища за 6,3 милиона лева

19 April 2019 09:00

Община Борован подписа договор за строително-ремонтни дейности по проект "Реконструкция на общинска четвъртокласна пътна мрежа", финансиран от Държавен фонд "Земеделие" Община Борован подписа договор за извършване на строително-ремонтни дейности на общинска четвъртокласна пътна мрежа на територията на общината. През февруари 2018 г. кметът на Борован инж. Десислава Тодорова подписа договор с Държавен фонд "Земеделие" за финансиране на проект "Реконструкция на общинска четвъртокласна пътна мрежа в община Борован - пътища в община Борован" по подмярка 7.2 "Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малки по мащаби инфраструктура" от мярка 7 "Основни услуги и обновяване на селата в селските райони" от Програма за развитите на селските райони (ПРСР), съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитите на селските райони (ЕЗФРСР).

Ученици от община Борован мериха сили в състезание по безопасност на движението

15 April 2019 09:40

В ЦПЛР „Маша Белмустакова”, село Борован се проведе общинско състезание по безопасност на движението, което бе под надслов „Да запазим децата на пътя”. Целта на състезанието е да се изградят умения и навици за действие в условията на пътното движение и формиране на култура за безопасно поведение на пътя. В състезанието участваха ученици от 5 до 7 клас от ОУ „Отец Паисий“ в Борован”, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ Малорад и ОУ „Св. Св Кирил и Методий” в Добролево. Валери Борисов, представител на Национална асоциация професионална подготовка и квалификация в град София, запозна децата с правилата на състезанието и през какви етапи то ще премине.

Столична община събира доброволци за засаждане на нова гора

12 April 2019 22:58

И този уикенд столичани ще могат да садят дървета в Новата гора на София край Суходол, съобщават от Столичната община.

Залесяват северният обход на Враца с близо 1800 дръвчета

11 April 2019 15:20

Екипи на ОП „БКС“ – Враца стартираха дейности по залесяването на Северния обход на града, с близо 1800 дръвчета. Насажденията са дарение от Фондация „77“ – Никола Рахнев, като за Враца са предвидени дървесните видове – червен дъб, явор и смърч. Очаква се залесяването да приключи до края на деня.

Проведоха се традиционните за Община Борован конни надбягвания

08 April 2019 09:00

През вчерашния ден, в местността „Войника“ край село Борован се състояха традиционните конни надбягвания организирани от инициативен комитет съвместно с Община Борован. Кметът, инж. Десислава Тодорова откри състезанията и пожела на всички участници късмет. Състезанията се проведоха в осем категории: Надбягвания с полукръвни коне; Надбягвания с обикновени коне; Надбягвания с каруци; Теглена на тежести лека категория; Теглене на тежести тежка категория; Най красив кон; Надбягвания с хора; Надбягвания с хора и деца.