България

23 април 2019 10:39

Посрещаме Великден с валежи и хладно време

В събота количествата дъжд ще са най-съществени в Западна България, очаква се и гръмотевична дейност. В неделя ще има превалявания на места и в Източна България...

източник: epicenter.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Какво време ни очаква другата седмица

17 August 2019 09:20

Сегашното захлаждане е глътка свеж въздух на фона на последните горещи дни. Предстоят ни нови горещи дни. Това каза пред bTV климатологът проф. Георги Рачев. По думите му, причина за захлаждането е циклонът Беатрикс. По морето вероятно ще превали за кратко. „Не е чак толкова страшно. Гарантирам, че ще могат да отидат на вече поизсъхналия пясък“, каза той. Прогнозата му за следващата седмица е „горещо, много е горещо“. Картата за петък е в ярко оранжево за високи температури. „От утре (неделя) до петък ни очаква червено, червено – 37, 36 градуса“, посочи климатологът. „Нищо чудно и 38 да стигне температурата“, добави той. „Лятото е в тази златна своя част, когато вече ги няма тези екстремни температури. По-важното е, че няма да ужасно горещо. 28-29. Точно това е тропично прохладните нощи“, обясни професорът. „Вървим бавно към есента“, посочи той. „Есента, която ни очаква, е с дългосрочна прогноза за влажно време. Което не означава, че ще вали от сутрин до вечер“, коментира климатологът. „Тук е дадено с две думи – влажни периоди. Няма да е студено. Особено септември месец – типичната златна есен“, посочи той. По думите му, има разминаване между прогнозите на американски синоптици и популярния сайт accuweather. Според първите, есента ще е по-хладна, докато според вторите ще е доста приятно топло. Сутрин и вечер, разбира се, ще е по-хладно. „Типично за есента. Това е времето в България“, обясни Рачев.

Времето се затопля, но постепенно

17 August 2019 08:17

Вижте колко топло ще е през уикенда

Какво време ни очаква през уикенда

16 August 2019 06:37

В последния работен ден от седмицата времето остава хладно

Дъжд и захлаждане, в планините и гръмотевици

15 August 2019 06:17

Вижте и каква есен ни очаква

23 жертви на жегата в Япония за седмица, близо 13 000 души са в болница

14 August 2019 10:36

В много райони температурата достига 39 градуса по Целзий. Повечето от починалите и пострадалите са възрастни хора, които често не включват климатиците в дома си, за да правят икономии

Предупреждение за опасно високи температури и днес

14 August 2019 07:37

Екстремален индекс за пожароопасност е в сила в 8 области на страната .И за днес предупреждение за опасно високи температури. Термометрите в Благоевградска област ще сочат 37-39 градуса. В останалите части от страната, с изключение на Черноморието, стойностите ще достигат и преминават 35 градуса.

Опасни жеги от над 35 градуса завладяха страната

13 August 2019 15:28

НИМХ излезе с предупреждения за "жълт код"

Гореща вълна на Балканите - температурите достигнаха до 40 градуса

12 August 2019 21:26

Червен код за опасно време беше обявен в няколко части на Унгария заради 40-градусовата жега. Властите предупредиха жителите да не излизат навън между 12 и 3 ч на обяд.

Сняг изненада кенгура в Австралия

12 August 2019 18:46

Източна Австралия е в плен на студена вълна. Падналият сняг се задържа необичайно дълго и предизвика затруднения в транспорта, но пък се оказа приятна изненада за кенгурата. Фотограф от Сидни успя да заснеме кадри на забавляващите се животни в Нов Южен Уелс.

Опасно време: Оранжев код за жега в Благоевград, 39 градуса отчетоха в Сандански

12 August 2019 18:08

В почти цялата страна днес времето е опасно горещо. На места температурите достигнаха 38 градуса. В Благоевградска област е обявен оранжев код за високи температури. Шестима души са потърсили медицинска помощ от екипите на спешните центрове. Сигналите са за хора с топлинен колапс и хипертонични кризи в Петрич, Сандански и Гоце Делчев.Още информация за горещото време вижте в прякото включване на Станислава Христова от Благоевград.