България

23 април 2019 12:21

Волен Сидеров: Изборите ще са сложни, активността ще е ниска, хората са отвратени от скандалите

Георги Димов е водач на евролистата ни за предстоящите избори, заяви лидерът на „Атака“...

източник: epicenter.bg
Виж повече

 
Свързани новини

ЦИК: Няма възможност за манипулации при машинното гласуване

20 May 2019 09:23

3300 машини за предстоящите избори за членове на Европейския парламент са вече доставени, а на 24 май ще бъдат разпределени в различни секции на страната, обясни говорителят на ЦИК Александър Андреев

Каракачанов: Нямам информация за подготовка на манипулация на изборите

20 May 2019 08:37

Факт е, че има хора, които разчитат да спечелят някой друг глас отгоре с оплюване на опонента, посочва лидерът на ВМРО

Прокуратурата проверява сигнал за изборен туризъм в село Галатин

17 May 2019 14:00

Прокуратурата прави проверка във врачанското село Галатин заради съмнения за изборен туризъм преди местните избори наесен. Според сигнал до държавното обвинение със съдействието на кмета на село Галатин, община Криводол, в една къща са регистрирани девет души, предаде bTV.

Първите бюлетини потеглиха към изборните секции (снимки)

17 May 2019 13:11

Камионите се движат с полицейски конвой през целия път

"Сова Харис": Паритет ГЕРБ-БСП, темата с имотите на властта не стихва

17 May 2019 11:38

Поредно социологическо проучване даде минимална разлика, близка до „грешката“ между двете водещи формации – ГЕРБ и БСП. Ако евровотът беше днес съюзът ГЕРБ и СДС щеше да получи 34.4%, БСП - 33.5%, ДПС - 13.7%, показват резултати от последното национално представително изследване на „Сова Харис“, проведено през май. „Резултатите показват паритет между двете водещи политически сили ГЕРБ и БСП. Минимален превес от 0,8% имат управляващите. Тази разлика е в рамките на допустимата статистическа грешка, така че въпросът за крания победител продължава да бъде отворен.“, се казва в коментар на агенцията.  Кой ще спечели вота зависи от това, коя от сюжетни линии, заложени в кампаниите на двете водещи партии, ще надделее пред избирателите. Темата с имотите на властта не стихва, се казва в анализа на агенцията. Оставката на земеделския министър ще даде нов импулс точно във финалната фаза на надпреварата. Значителна част от избирателите проявяват изострена чувствителност по имотния въпрос, като не са малко тези, които са склонни дори да променят избора си. Предизвиканите оставки играят ролята на буфер, но не успяват да възстановят доверието на част от периферния електорат на управляващата партия, смятат от „Сова Харис“. От друга страна, управляващите изглеждат по-убедителни в твърденията си, че ще защитават по-добре националния интерес на България в новия Европейски парламент.  Това е техният основен контрааргумент в опита им да опазят завоюваното в миналото доверие. За ГЕРБ и БСП може да се каже, че ще спечелят между 5 и 7 места в Европейския парламент, твърдят от "Сова Харис". ДПС най-вероятно ще се вмести в интервала между 3 и 5. А някоя от следните формации: ВОЛЯ, ВМРО, АТАКА, ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ и КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ при определени условия би могла да достигне до 1 мандат. Малко над 47% от гласоподавателите ще гласуват на европейските избори и са сигурни в своя избор. Според „Сова Харис“ „Воля“ на Веселин Марешки има реални шансове да заеме позицията на четвърта политическа сила. Причината е разделението и противоиборството на партиите от Обединени патриоти.  Проучването на „Сова Харис“ е проведено в периода 8-13 май 2019 г. Представително за пълнолетното население на страната сред 1000 български граждани по метода на стандартизираното face-to-face интервю в дома на респондента. Проучването е реализирано със собствени средства.   

Бюлетините за евровота тръгват към секциите в страната

17 May 2019 06:24

Тази сутрин те ще бъдат изнесени от печатницата на БНБ и конвоирани от специална полицейска охрана ще достигнат до съответните градове. На 26 май ще гласуваме с бюлетина, включваща имената на 13 партии, 8 коалиции, 6 независими кандидати и квадратче "Не подкрепям никого". За първи път преференциите в нея са означени с трицифрени номера - от 101 до 117.

ЦИК представи машините за гласуване на европейските избори

16 May 2019 14:56

Произведената в Тайван апаратура е доставена и е на склад в София

По-голяма част от младите няма да гласуват на евроизборите

16 May 2019 11:31

Едва 44,7 % от тях биха отишли до урните, сочи изследване на Института за "Иновации в политиката"

Сергей Станишев и Андрей Ковачев с европейски сблъсък в тв дебат (видео)

16 May 2019 10:14

Визиите на ПЕС и ЕНП се срещнаха на български терен 10 дни преди изборите за ЕП