Култура

23 април 2019 13:44

Акордеонът на Мие Мики открива нови светове

Световно известната изпълнителка от Япония ще изнесе концерт заедно с пианиста Евгени Божанов и квартет „Фрош“ на 12 юни, в рамките на  „Софийски музикални седмици“....

източник: kultura.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Берлинската филхармония навлиза в нова ера с Кирил Петренко

21 August 2019 14:41

Новият главен диригент ще дирижира 39 от общо 82-та концерта на оркестъра през сезона и три от петте оперни представления

Софийската филхармония открива сезона на 12 септември

19 August 2019 13:25

На сцената излизат новият главен гост-диригент Саша Гьотцел и детето чудо Ивайло Василев.

Хиляди се събраха в Жеравна за фестивала на народната носия

17 August 2019 20:45

Хиляди любители на народния фолклор се събраха в Жеравна на Международния фестивал на фолклорната носия "Скок във времето". Той се провежда за 12-и път и продължава и утре.

Крепостта „Траянови врата“ се превръща в сцена на античен фестивал

17 August 2019 10:13

Днес и утре крепостта „Траянови врата“ ще се превърне в сцена на античен фестивал под надслов "Траянови врата - величие и памет".

"Ladies of Jazz" със специално издание в Античния театър в Пловдив

16 August 2019 12:32

Камелия Тодорова, Милица Гладнишка и Рут Колева пеят "Златните български хитове"

60 филма по 60 секунди в Бургас

15 August 2019 23:04

Шестдесет филма, всеки с времетраене 60 секунди, ще бъдат представени на открита сцена "Охлюва" в Бургас. Прожекциите ще са на 19 август, с начало 21.00 часа. В програмата са включени филми от различни жанрове - драма, екшън, комедия, документалистика. Това съобщиха от пресслужбата на общината. Нестандартната киновечер е част от програмата на единствения в Европа и Африка Международен едноминутен филмов фестивал. Той предизвиква актьори, модели, създатели на филми, сценаристи, аниматори, художници, дизайнери и творчески продуценти да разработят и представят най-добрите световни едноминутни филми. В Бургас зрителите ще видят най-добрата селекция на вече отличени проекти от първите три издания на фестивала.

Почина пианистът Христо Илиев

15 August 2019 20:46

Световноизвестният български музикант Христо Илиев е починал тази неделя в София, съобщиха от Министерството на културата. Поклонението ще се състои на 16 август от 11:30 ч. в църквата „Свети Седмочисленици” в София. Христо Илиев е завършил Националната музикална академия, учил е при професори като Люба Енчева, Галунка Белчева, Величка Савова. Носител е на наградата „Панчо Владигеров”, концертирал в България, в цяла Европа и в Америка. Изпълнител с огромен репертоар. Наред с интерпретациите на Хендел, Скарлати, Брамс, Бузони, Барток, Матоушек, Кубик и други е осъществил много премиери на произведения от български композитори. С удоволствие изпълнява творби на Димитър Ненов, Панчо Владигеров, Стефан Икономов и др. Член на Съюза на българските композитори. От 1990 г. живее в Холандия, бил е професор в консерваторията в Енсхеде. Обучавал е холандските студенти в любов към българската музика и заедно са изнасяли концерти както в Холандия и цяла Европа, така и в България. Добър пианист с общирни културни интереси, продължил делото на баща си - композитора Илия Илиев, както и на именития си дядо, музикалния деятел и учен Васил Стоин.

Носителите на "Грами" Джон Скофийлд и Джон Клиъри пристигат за джаз феста в Пловдив

15 August 2019 09:19

Той ще се проведе от 31 октомври до 2 ноември в Дома на културата "Борис Христов"

В Родопите започва Беглика фест

14 August 2019 12:40

Той ще продължи до 18 август в местността Батлъбоаз на брега на язовир Голям Беглик

Как се създава клавирно дуо

13 August 2019 15:38

Разговор с Аглика Генова и Любен Димитров, които направиха в София летен вариант на своята германска музикална академия.