Регионални

23 април 2019 14:15

С Парад на приказните герои приключи XIV-ия Маратон на четенето в Мездра

С Парад на приказните герои официално бе закрит Маратонът на четенето 2019, организиран от Читалище "Просвета" - Мездра. Четиринадесетият Маратон на четенето продължи от 2 до 23 април и е част от едноименната национална кампания, организирана в ця...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Поради ремонтни дейности през следващите дни в Зверино ще е шумно, но в нормите

10 August 2019 12:00

Поради текущ ремонт на железния път в района на село Зверино, община Мездра, от понеделник, 12 август, до 23-и срещу 24-и август (петък срещу събота), в часовия пояс от 22:00 до 3:30 ч. след полунощ, ще се извършват ремонтни дейности, причиняващи шум, но в рамките на допустимите норми, предупреждават от Кметство Зверино.

Полицията в Мездра издирва шофьор, блъснал 11-годишно дете на улица в града

08 August 2019 11:30

Вчера малко преди 14:00 часа от местния Филиал на Центъра за спешна медицинска помощ са съобщили в РПУ - Мездра, че на улица "Христо Ботев" в града лек автомобил е блъснал 11-годишно момиче. Детето е получило фрактура на едната подбедрица и е настанено за лечение в мездренската болница. То е ученик в Основно училище "Христо Ботев".

Жена загина в тежка катастрофа до село Ребърково

08 August 2019 11:00

Тежка катастрофа рано тази сутрин край Мездра взе една жертва. Инцидентът е станал на международния път Е79 близо до село Ребърково.

Ремонтираха частично Дома за стари хора в Мездра

07 August 2019 14:00

Частичен ремонт на Дома за стари хора в Мездра е извършен през последния месец, съобщават от Община Мездра. Пребоядисани са две от стаите, в които са се били появили влажни петна. Направена е изолация на външните стени, подменени са меките връзки в баните и т. н. Ремонтните дейности са предприети с цел подобряване комфорта на пребиваващите в дома 20 потребители.

Пенсионерски клуб "Железничар" в Мездра чества 35 години от своето създаване

07 August 2019 12:30

В навечерието на професионалния празник на българските железничари, който се чества ежегодно от 1950 г. насам в първия неделен ден на месец август, Пенсионерски клуб "Железничар" - Мездра отбеляза тържествено 35 години от своето създаване. По този повод в ресторант "Родина" се състоя тържество, което уважиха с присъствието си членове на съсловната организация от град и общината, както и техни бивши колеги железничари от Плевен, Монтана, Нови Искър и монтанското село Копиловци.

В Южния парк и Градската градина стартираха „Зелените библиотеки“

03 August 2019 15:54

Посетителите на парковете могат да се възползват от инициативата "Споделени книги" - "Вземи, прочети, върни"

Откриха причината за тоновете мъртва риба в река Искър

02 August 2019 09:00

Залпово изпускане на водата и калта от езерото на малката ВЕЦ "Черепиш" е причина за измирането на голямо количество риба в река Искър край мездренското село Лютиброд. Измервания от екоинспекцията във Враца показаха, че в района реката не е замърсена. Жители на село Лютиброд са подали сигнал в Екоинспекцията за евентуално замърсяване и голямо количество умряла риба в река Искър край селото. "Реката не кафява, черна течеше, отидох надолу и видях умряла - риба бяла, черна мрена, клен. Кучета и котки разнасят цяла сутрин", разказаха местните хора пред БНР. Измерени на място проби от реката показват, че няма замърсяване. В момента на проверката, малката водноелектрическа централа "Черепиш", която е на 3 км от селото не е работила. Проследено е, че вчера следобед, по електронна поща, Басейновата дирекция е уведомена, че водата от задбаражното езеро на ВЕЦ-а ще бъде изпусната поради неотложни ремонти.

От днес започва принудителното умъртвяване на прасетата в 10 села и в гр. Мездра

01 August 2019 10:45

Община Мездра издаде заповед, с която нарежда на кметовете и кметските наместници на 10 села от общината, попадащи в обособената 20 км зона около промишлената свинеферма "Кова-М" ЕООД - с. Чирен, община Враца, в срок до 31 юли 2019 г. да уведомят собствениците на прасета да преминат към доброволно клане на домашните животни. Превантивната мярка срещу разпространението на болестта Африканска чума по свинете (АЧС) касае селата Боденец, Брусен, Върбешница, Горна и Долна Кремена, Кален, Крапец, Моравица, Руска Бела и Цаконица. В указания срок трябва да бъдат уведомени за същото и собствениците, които отглеждат прасета в гр. Мездра.

Столична библиотека излиза в парковете на София

30 July 2019 12:39

Читателите ни ще могат да се възползват от възможностите на мобилната библиотека – Библиобус, който разполага с над 1500 тома от най-новите книги художествена, научно-популярна и детска литература от съвременни и класически български и чуждестранни автори

Изложба за 140 години Държавен вестник

24 July 2019 18:02

В документалната експозиция в Столична библиотека е показан и първият брой, издаден на 28 юли 1879 г.