Регионални

23 април 2019 14:45

Върнаха на прокуратурата делото срещу бившите шефове на болницата във Враца

Върнаха на прокуратурата делото срещу двама бивши директори на МБАЛ "Христо Ботев" във Враца и заместник-здравния министър Михаил Зортев, предаде БНР.Причината е, че са били установени процесуални нарушения. Поради това специализираната прокурату...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Ремонтират акушер-гинекологичното отделение на врачанската болница

14 May 2019 15:40

Започва ремонт на акушер-гинекологичното отделение на врачанската болница, информира БНР. Три фирми са подали офертите си и желаят да усвоят 270 000 лева, за да ремонтират отделението. Дружествата са от София, Варна и града под Околчица. Обществената поръчка за ремонт на АГО-то на МБАЛ "Христо Ботев" стана възможна, след като от здравното министерство отпуснаха средства за рехабилитация на отделението. То не е ремонтирано от 30 години. До 10 юли трябва да е ясно кой печели надпреварата. Предвидено е строителните дейности да приключат до края на годината.

Прочетоха оправдателни присъди за трима ексшефове на врачанската болница

25 April 2019 15:20

Днес наказателен състав на Районният съд във Враца с председател съдия Васил Ганов постанови оправдателни присъди за трима бивши шефове на врачанската болница. Бившите директори на врачанската МБАЛ „Христо Ботев“ Светозар Луканов и Орлин Цветков и началника на отделението по „Съдова хирургия” д-р Румен Цветанов бяха оправдани по повдигнатото им обвинение за извършено длъжностно присвояване на 32 476.41 лева.

С подкрепа на АЕЦ "Козлодуй" Онкологичният център във Враца има нова апаратура

17 April 2019 14:30

На тържествена церемония в Комплексния онкологичен център бе открита нова апаратура на лечебното заведение. С финансовата подкрепа на „АЕЦ – Козлодуй“ ЕАД бе закупена нова видеоендоскопска и ехографска апаратура, която ще позволи прилагането на лечебни процедури на най-високо ниво в световната медицинска практика. На събитието присъства кметът Калин Каменов, който благодари на „АЕЦ – Козлодуй“ за дарението.

Медицинските сестри във Враца излизат на протест

04 April 2019 06:08

Медицинските сестри от Враца излизат отново на протест, след като отказаха да подпишат трудови договори със заплати от 560 лева на месец,

Протест за неизплатени заплати в болницата във Враца

29 March 2019 22:28

Спонтанен протест се проведе пред кабинета на изпълнителния директор на болница "Христо Ботев" във Враца. Част от персонала на здравното заведение попита защо все още се бавят заплатите за февруари. Те не са съгласни и с новите договори за медицинските сестри, според които ще получават минимална работна заплата.

Дават бивш зам.-министър на съд

18 March 2019 16:55

С действията си той и двама бивши директори на МБАЛ "Христо Ботев" във Враца са ощетили бюджета на болницата с над 12,8 млн. лв.

Глобиха бивши директори на болницата във Враца заради нарушения

29 January 2019 11:40

Бившите директори на МБАЛ "Христо Ботев" във Враца са глобени за нарушения, предаде Българското национално радио. Нередностите, извършени от Светозар Луканов и Орлин Цветков, са били установени от Агенция "Държавна финансова инспекция" (АДФИ) при проверка на обществените поръчки от януари 2013 г. до септември 2018 г.. Били са констатирани общо 67 нарушения при доставката на лекарства и медицински консумативи, както и за извънгаранционната поддръжка на апаратура.

Омбудсманът Мая Манолова посети за пореден път врачанската болница

20 December 2018 10:10

Съветникът по гражданските ни права донесе добрата новина, че субсидията за МБАЛ "Христо Ботев" за догодина ще бъде увеличенаПри посещението си в МБАЛ "Христо Ботев" през есента омбудсманът Мая Манолова пое ангажимент неотложният ремонт в родилното отделение да се осъществи. Вчера влезе в лечебницата за трети път и каза, че от Министерството на здравеопазването са я уверили, че ще бъдат преведени 300 000 лв., след като бъде обявена обществената поръчка и се избере изпълнител. "Тук бях преди два месеца, не знам колко време е нужно на директора да обяви тази поръчка и да се направи един ремонт, който е спешен", заяви по този повод Манолова.

Финансовите инспектори съставиха 9 акта за надчет на МБАЛ „Христо Ботев“ - Враца

13 December 2018 11:00

Органите на Агенцията за държавна финансова инспекция са извършили финансова инспекция на МБАЛ „Христо Ботев“ АД, гр. Враца, касаеща периода от 1 януари 2013 г. до 30 септември 2017 г. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.В резултат на проверката са съставени 9 акта за начет, като установените виновно причинени вреди са в общ размер на 76 092,57 лв. На изпълнителния директор на лечебното заведение са дадени указания от проверяващите за предприемане на действия по съставените актове.

Модернизират родилното отделение в МБАЛ "Христо Ботев" - Враца

03 November 2018 10:39

Скоро ще стартира дълго чаканият ремонт в акушеро-гинекологичното отделение на врачанската болница, съобщава Порталът на българските общини kmeta.bg. До дни ще се обяви обществена поръчка за изпълнител на строително-ремонтните работи. Предвижда се обновяване на стени, тавани и санитарни възли. Очаква се всяка стая в отделението да разполага с отделна баня и тоалетна. Основните средства за модернизацията ще дойдат от Министерство на здравеопазването, но в помощ ще бъдат и събраните от дарители средства по време на различни публични мероприятия, организирани от Община Враца (есенния панаир, Никулден, коледния и великденския базар и др.). Това съобщи изпълнителният директор на здравното заведение Евгени Любенов.