Регионални

23 април 2019 14:45

Върнаха на прокуратурата делото срещу бившите шефове на болницата във Враца

Върнаха на прокуратурата делото срещу двама бивши директори на МБАЛ "Христо Ботев" във Враца и заместник-здравния министър Михаил Зортев, предаде БНР.Причината е, че са били установени процесуални нарушения. Поради това специализираната прокурату...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Врачанската болница продава имоти, за да си покрие дълговете

01 August 2019 11:45

Министерският съвет прие Решение за даване на съгласие за продажба на недвижими имоти, собственост на Многопрофилна болница за активно лечение „Христо Ботев“ АД, гр. Враца. Лечебното заведение е акционерно дружество със смесено държавно и общинско участие, като държавата притежава 77,55 на сто от капитала.

Модернизират онкоцентъра във Враца с нова апаратура

18 June 2019 11:32

Комплексният онкологичен център във Враца ще се сдобие с нова апаратура, съобщава БНР. Модернизацията на лечебното заведение е водещ акцент в дейността му, тъй като то е единственото по рода си в Северозападна България.

Болницата във Враца на съд за над 3 милиона лева

15 June 2019 09:37

Осемнадесет търговски дела против МБАЛ "Христо Ботев" - Враца има образувани в Окръжен съд - Враца. Исковете в тях са на обща стойност 3 105 971 лева, съобщава dariknews.bg.

Здравното министерство преведе авансова субсидия на болницата във Враца

03 June 2019 20:07

В Министерството на здравеопазването продължават преговорите с кредиторите на болницата, с цел договаряне на разсрочване на задълженията

Мая Манолова дойде за пети път в болницата на Враца и си тръгна възмутена

31 May 2019 09:00

Не знам от здравното министерство с какви очи гледат медицинските сестри - заяви омбудсманът Мая Манолова при посещението си във врачанската болница Мая Манолова посети вчера за пети път МБАЛ „Христо Ботев“, където се срещна с изпълнителния директор Евгени Любенов, лекари и медицински сестри. Целта на посещението бе да види на място дали дългоочакваният ремонт в болничното заведение най-сетне е започнал. Припомняме, че след многократно настояване от страна Манолова пред здравното министерство, болницата получи средства за нов ангиограф, ремонти в инвазивното отделение по кардиология, в родилното отделение и за нова апаратура в хемодиализата.

Ремонтират акушер-гинекологичното отделение на врачанската болница

14 May 2019 15:40

Започва ремонт на акушер-гинекологичното отделение на врачанската болница, информира БНР. Три фирми са подали офертите си и желаят да усвоят 270 000 лева, за да ремонтират отделението. Дружествата са от София, Варна и града под Околчица. Обществената поръчка за ремонт на АГО-то на МБАЛ "Христо Ботев" стана възможна, след като от здравното министерство отпуснаха средства за рехабилитация на отделението. То не е ремонтирано от 30 години. До 10 юли трябва да е ясно кой печели надпреварата. Предвидено е строителните дейности да приключат до края на годината.

Прочетоха оправдателни присъди за трима ексшефове на врачанската болница

25 April 2019 15:20

Днес наказателен състав на Районният съд във Враца с председател съдия Васил Ганов постанови оправдателни присъди за трима бивши шефове на врачанската болница. Бившите директори на врачанската МБАЛ „Христо Ботев“ Светозар Луканов и Орлин Цветков и началника на отделението по „Съдова хирургия” д-р Румен Цветанов бяха оправдани по повдигнатото им обвинение за извършено длъжностно присвояване на 32 476.41 лева.

С подкрепа на АЕЦ "Козлодуй" Онкологичният център във Враца има нова апаратура

17 April 2019 14:30

На тържествена церемония в Комплексния онкологичен център бе открита нова апаратура на лечебното заведение. С финансовата подкрепа на „АЕЦ – Козлодуй“ ЕАД бе закупена нова видеоендоскопска и ехографска апаратура, която ще позволи прилагането на лечебни процедури на най-високо ниво в световната медицинска практика. На събитието присъства кметът Калин Каменов, който благодари на „АЕЦ – Козлодуй“ за дарението.

Медицинските сестри във Враца излизат на протест

04 April 2019 06:08

Медицинските сестри от Враца излизат отново на протест, след като отказаха да подпишат трудови договори със заплати от 560 лева на месец,

Протест за неизплатени заплати в болницата във Враца

29 March 2019 22:28

Спонтанен протест се проведе пред кабинета на изпълнителния директор на болница "Христо Ботев" във Враца. Част от персонала на здравното заведение попита защо все още се бавят заплатите за февруари. Те не са съгласни и с новите договори за медицинските сестри, според които ще получават минимална работна заплата.