Свят

23 април 2019 14:33

Мицотакис: Защо дадохме право на съседите на "македонски език", който дори България не признава?

Ще блокираме европейската перспектива на Скопие, ако го изискват националните ни интереси, подчерта лидерът на опозицията...

източник: epicenter.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Никос Кодзиас почива на гръцки остров и пише книга за Преспанското споразумение

21 August 2019 19:40

Ще извади ли на бял свят събития, които могат да поставят под въпрос националната сигурност?

Северна Македония забрани ”Звездата от Вергина”

12 August 2019 18:09

Звездата от Вергина бе изобразена върху първия флаг на страната, но след това премахната, след като Гърция наложи търговско ембарго на Македония,

Нов закон в Гърция позволява на полицията да влиза в университети

08 August 2019 21:14

Част от мерките на Мицотакис срещу насилието, вандализма и разпространението на наркотици във висшите училища

"Генерален щаб" ще следи министерствата в Гърция

07 August 2019 07:36

Поредна реформа на партията на Мицотакис

Гърция отваря пътя на Северна Македония и Албания към ЕС

29 July 2019 13:00

Гърция няма да блокира членството на Северна Македония и Албания в ЕС, съобщи Катимерини. ЕК вече препоръча започването на преговори и с двете държави. Предстои да се разбере, дали Европейският съвет ще подкрепи препоръката. Това ще стане ясно през октомври. Според информатори до новия гръцки премиер Киракос Мицотакис, Гърция няма да попречи на балкански държави да влязат в ЕС. Страната вероятно обаче ще поиска определени неща в замяна. Очаква се страната да настоява Северна Македония стриктно да спазва споразумението. В същото време ще има искане към Германия да смекчи исканията си за бюджетния излишък на Гърция. Гърция ще настоява и за повече сигурност за своите граждани в Албания.

Мицотакис получи доверие от парламента, започва да намалява данъците

23 July 2019 08:21

Гърция трябва да произвежда повече богатства и да ги разпредели по справедлив начин, изтъкна премиерът консерватор

Мицотакис представи програмата на правителството си

21 July 2019 15:43

Взимам думата с надеждата, че ще направя ново начало в нашия политически живот, защото с изборите на 7 юли приключи десетилетие на икономическо, социално и културно изоставане, каза гръцкият премиер Кириакос Мицотакис в началото на своето обръщение по време на тридневния дебат в парламента в Атина.

Мицотакис призова своите депутати „повече да работят, по-малко да говорят“

19 July 2019 14:09

На първата сесия на дясноцентристката парламентарна група на „Нова Демокрация“ (НД) в петък премиерът Кириакос Мицотакис призова депутатите да "работят повече и да говорят по-малко".

Гръцките 300 депутати положиха клетва

17 July 2019 12:49

61 от тях са жени, а 112 са за първи път народни представители

Гърция призна Хуан Гуайдо за президент на Венецуела

12 July 2019 17:00

Новото правителство в Гърция обяви, че признава Хуан Гуайдо за президент на Венецуела, съобщи Катимерини. Предишното правителство на страната заемаше страната на действащия венецуелски президент Никола Мадуро. Според правителството на „Нова демокрация“ новата позиция присъединява страната към общата позиция на ЕС. Опозиционният лидер Гуайдо се самообяви за президент в началото на тази година. Той получи подкрепата на 50 държави. Те го признават за временен президент, тъй като считат последните избори за незаконно проведени. Външното министерство на Гърция обяви, че признава Хуан Гуайдо за временен президент на Венецуела, за да може той да свика предсрочни и демократични избори. Партията на Кириакoс Мицотакис спечели предсрочните избори в Гърция през миналата седмица. Той вече зае поста на премиер.