Свят

23 април 2019 16:20

Кралица Елизабет Втора посреща Доналд Тръмп в началото на юни

Посещението на американския президент ще закрепи близките ни отношения, заяви Тереза Мей...

източник: dnes.dir.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Тръмп: САЩ се придвижват бързо към търговската сделка с Великобритания

16 August 2019 11:58

Президентът на САЩ отбеляза, че е разговарял в сряда с британския премиер Борис Джонсън и ще разговаря отново с него. "Той и аз сме в голям унисон", изтъкна той

Тръмп благодари на Борис Джонсън

13 August 2019 12:12

Американският президент Доналд Тръмп проведе телефонен разговор с британския премиер Борис Джонсън, съобщи The Telegraph. Двамата са провели разговори за двустранната политика, сътрудничеството и търговията. Тръмп е благодарил за надеждното партньорство на Великобритания. Това е третият разговор между двамата за последния месец. Той се проведе точно след посещението в Лондон на съветника по национална сигурност на американския президент – Джон Болтън. Очаква се на срещата да бъдат договорени възможности за търговско споразумение между двете страни. То може да подсигури икономически Великобритания при излизане от ЕС без споразумение. Джонсън вече заяви, че страната му ще излезе от Съюза на 31-ви октомври. Той се опитва да предоговори споразумението с ЕС, но оттам не са готови на нови преговори. Тръмп вече обяви своята подкрепа за британската администрация.

Джон Болтън: Тръмп иска да види успешно излизане на Великобритания от ЕС

12 August 2019 15:44

Съветникът на президента на САЩ за националната сигурност е на двудневна визита във Великобритания

Вашингтон и Лондон вече договарят търговско споразумение след Брекзит

07 August 2019 21:07

Договорът за свободна търговия ще се сключи възможно най-скоро след развода на Великобритания с ЕС

САЩ не са сигурни в споразумение с Великобритания

31 July 2019 11:50

Всяко възможно търговско споразумение между САЩ и Великобритания почти със сигурност ще бъде блокирано от американския конгрес, ако не бъде договорена позиция около границата с Ирландия, съобщи Гардиън. Въпросът със статута на границата е основен в преговорите между Великобритания и ЕС. Британският премиер Борис Джонсън заяви, че при излизане от ЕС без споразумение, търговското споразумение със САЩ може да е компенсация за страната му. Президентът на САЩ Доналд Тръмп обеща, че такова споразумение може да бъде постигнато. Според него то ще увеличи стокообменът между двете страни 4 или 5 пъти. Конгресмени обаче са заявили, че без споразумение за границата, споразумението вероятно ще бъде блокирано. Те не искат напрежение или нестабилност на мира в Северна Ирландия. Тръмп трудно би преодолял конгреса, защо представители и на двете партии в него са на едно мнение по темата. В момента Джонсън се опитва да предоговори споразумението за механизма на границата. Много конгресмени са против твърда граница. Ирландското правителство вече обяви, че ще подкрепи споразумението от 1998 г., което осигури мир в региона.

Тръмп: Борис Джонсън ще е страхотен премиер

23 July 2019 17:00

Американският президент Доналд Тръмп отправи официални поздравления към новия премиер на Великобритания Борис Джонсън, съобщи Fox News. По-рано днес Джонсън беше избран за нов лидер на британската Консервативна партия. Това автоматично го превърна в новия премиер на Великобритания. „Борис Джонсън беше избран за премиер на Великобритания. Сигурен съм, че ще е страхотен“, заяви Тръмп в социалните мрежи. Той е известен като поддръжник на британските политици, които искат излизането на своята страна от ЕС. Самият Джонсън обеща, че действа по начин, с който да осигури най-доброто възможно споразумение за Великобритания. По-рано Тръмп обяви подкрепата си за него.

Борис Джонсън иска спешна среща с Тръмп

15 July 2019 09:20

Борис Джонсън иска да се срещне с американския президент Доналд Тръмп в рамките на първите два месеца, след като стане премиер на Великобритания, за да договори търговска сделка пост-Брекзит. Новината съобщи в. "Таймс" в неделния си брой, като се позова на приближен на Джонсън, който е фаворит за поста. Според вестника бившият външен министър и кмет на Лондон е готов да замине за Вашингтон възможно най-скоро, ако стане премиер, за да осигури ограничено споразумение преди крайния срок за Брекзит на 31 октомври, предаде Ройтерс.

Британската полиция идентифицира заподозрян за изтичането на поверителни тайни на посланик Дарък

14 July 2019 10:18

"Мейл он сънди" публикува още поверителни документи от Дарък, като се противопостави по този начин на полицейско предупреждение, че медиите, които направят подобно нещо, извършват престъпен акт.

Британски полицаи и журналисти в спор за теч на информация

14 July 2019 08:16

В бележките, публикувани от британския в. "Мейл он сънди", дипломатът определя администрацията на американския президент Доналд Тръмп като неспособна. След това Тръмп нарече Дарък "глупав" и "чалнат".

Британската полиция разследва изтичането на кореспонденция, довело до оставката на посланика в САЩ

13 July 2019 14:43

Тръмп нарече Дарък „смахнат и надут глупак“ след като дипломатът определи в кореспонденцията си до Лондон администрацията на президента като „неспособна, некомпетентна и несигурна“