Регионални

23 април 2019 16:21

Доброволци от БМЧК подпомогнаха финансово абитуриенти сираци в Мездра и Зверино

За четвърта поредна година навръх големия християнски празник Цветница (Връбница) доброволци от Българския младежки червен кръст (БМЧК) в Мездра и Зверино организираха благотворителната акция под наслов "Да помогнем на абитуриентите сираци". В нея...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Какво искат да работят абитуриентите от випуск 2019 и срещу какви пари?

25 May 2019 13:29

Вижте видео с абитуриенти, които са завършили различни училища в София

С тържествено шествие и празнично детско утро Мездра отбеляза 24 май

24 May 2019 14:20

„Език свещен на моите дедиезик на мъки, стонове вековни,език на тая, дето ни родиза радост не - за ядове отровни.“ "В началото бе Слово", пише в Библията и ако Божественото слово е Началото на началата, то това начало за нас е азбуката на светите равноапостолни братя Кирил и Методий. Тя е един от символите на националното ни самосъзнание, защото дори когато ни няма на политическата карта на Европа като суверенна държава, във вековете на робство, азбуката, езикът и литературата ни, периодичният ни печат са онова, което е запазило българския дух, характер и култура.

В Мездра откриха откраднат автомобил обявен за международно издирване

23 May 2019 09:30

От пресцентъра на ОД МВР – Враца съобщиха, че служители на РУ Мездра вчера са открили автомобил „Форд“ с поставени словенски регистрационни табели. Установено е, че колата обявена за международно издирване. Автомобилът е открит в двора на частен имот в Мездра, собственост на 51-годишен криминално проявен и осъждан жител на града.

Общините Враца и Мездра в съвместен проект за компостиране на зелени отпадъци

23 May 2019 09:17

Нова компостираща инсталация ще бъде изградена на територията на Регионалното депо за неопастни отпадъци, в местността „Шумака“, на площ от около 4.5 дка. Срокът за изпълнение на дейностите е 19 месеца. Предвижда се разкриването на 25 нови работни места. На встъпителна конференция кметовете Калин Каменов и Генади Събков и ръководителят на проекта, Мария Попова, зам кмет на Община Враца, представиха проекта „Изграждане на инсталация за компостиране на зелени отпадъци-регион Враца”. Проектът е финансиран от Оперативна програма „Околна среда2014-2020 г”, съфинансиран от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие. На пресконференцията беше уточнено, че стойността на проекта е 5 845 347,29 лв. Безвъзмездната финансова помощ е в размер на 4 400 662,69 лв, а съфинансирането от страна на двете общини е 1 444 684 лв.

100 години чества НЧ „Никола Й. Вапцаров - 1919” в мездренското село Игнатица

23 May 2019 09:00

На 25 май Народно читалище „Никола Й. Вапцаров - 1919” в мездренското село Игнатица ще отбележи своята стогодишнина. Скътано в подножието на Ржана планина, селото пази и тачи своите изконни български корени, съхранени както в преданията и легендите, така и в културните традиции, намерили място в дейността на самодейците от местното читалище.

"Пътна полиция": Нека абитуриентите да мислят за собствената си безопасност

22 May 2019 12:59

Шофьорите да не забравят, че на много пътища има видеонаблюдение

За девети път в Мездра организират Майски краеведски четения

22 May 2019 11:37

За девета поредна година в Мездра ще се проведат Майски краеведски четения. Организатори на събитието, което е от афиша на 46-ите празници на културата "Мездра - май", са Краеведското дружество и Народно читалище "Просвета 1925". Програмата на четенията включва 16 проучвания за миналото на родния край. Сред тях са изследвания, които хвърлят светлина върху паметни моменти от историята на гр. Мездра, както и на селата Долна Кремена, Зверино, Кален, Кунино, Лик и Моравица.

16 проекта са оценени по Програма "Малки местни инициативи - Мездра 2019"

22 May 2019 09:00

Шестнадесет предложения за реализиране на малки проекти през тази година са подадени в Община Мездра по Програма "Малки местни инициативи - Мездра 2019", която беше приета в края на март от Общинския съвет. Проектите са разработени от десет кметства, четири читалища и два Инициативни комитета, които са оценени и класирани като допустими за реализиране. Няма отпаднали предложения. Те ще бъдат финансирани с около 30 000 лв. от общинския бюджет. Крайният срок за изпълнение на проектите е 31 октомври.

Известни спортисти се обединиха, за да помогнат на бебе с церебрална парализа

20 May 2019 20:30

Известни спортисти се обединиха, за да помогнат на бебе с детска церебрална парализа. Те дариха десетки свои вещи, които ще бъдат продадени на благотворителен търг във Фейсбук. Идеята е на журналиста от БНТ Радостин Любомиров.

Раликрос „Видин 2019“ - с благотворителна цел

20 May 2019 15:00

Първият кръг от националния шампионат за тази година стартира от пистата на летището край село Иново. Раликросът се организира от Община Видин и АСК „Жико-Моторспорт“. Директор на състезанието е Ивелин Йонов, рейсдиректор - Васил Кубадинов и председател на спортните комисари - Александър Дамянов.