България

23 април 2019 18:20

Елена Йончева за обвиненията, че има къщи за гости: Това е абсурд!

"Моят свекър е управител още преди да познавам това семейство", коментира водачът в евролистата на БСП...

източник: dnes.dir.bg
Виж повече

 
Свързани новини

СГС прекрати дело за клевета срещу Елена Йончева

12 August 2019 10:01

Причина за това са неизпълнени от ищеца указания на съда да заплати в срок държавната такса от 40 000 лв., явяваща са 4 процента от стойността на иска

От проверени 295 къщи за гости 15 не работят като такива

11 July 2019 17:30

4.5 млн. лева е субсидията, която собствениците ще трябва да върнат. При други 74 обекта са отчетени нарушения, за които ще бъдат наложени санкции

Елена Йончева: Станишев постъпи правилно като се оттегли за председател на ЕП

07 July 2019 09:34

Евродепутатът от Партията на европейските социалисти (ПЕС) Елена Йончева гостува в студиото на "Денят започва" с Георги Любенов с коментар за сложните преговори за ключовите постове в европейските институции. Франция и Германия успяха да се преборят за своите кандидатури. Предварителната уговорка за шпитценкандидати отпадна и това до някаква степен е подмяна на вота, това се усеща и в Европейския парламент по време на дискусиите, заяви Йончева.

Провериха къщата за гости на роднина на Мустафа Карадайъ

22 June 2019 13:42

Проверяват еврокъщите за гости на роднините на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ. Държавен фонд "Земеделие" инспектира два проекта в Борино. Първият е на бивш кмет и настоящ общински съветник от ГЕРБ. Проектът за три къщи за гости, получил субсидия от почти 400 хиляди лева, се оказа без гости, съобщи БТВ. От Фонда заявиха, че е в мониторинг и ще бъде глобен. Проверката в къщата на шурея на Карадайъ показа, че за 5 години са направени само 20 настанявания на туристи. Санкция няма да има, тъй като обектът е извън мониторинг.

Затвориха къща за гости след ученическа екскурзия

21 June 2019 21:48

Къщата за гости в Свети Влас предлагала лоши условия

Нарушения в още две къщи за гости, ще връщат субсидии

21 June 2019 11:40

Експерти от Държавен фонд „Земеделие“ са открили нередности в две къщи за гости във варненска област, финансирани с европари. Това съобщи директорът на клона на фонда в морския град Айрие Ибрямова. По нейни думи и двата обекта се намират в близкото до Варна село Изгрев. Експертите са установили, че едната къщите там не развива дейност и не приема гости. В друг обект, в който още през юни 2014 година, е правена проверка, също е установено, че не се приемат туристи. „В момента ние изискваме от собствениците субсидията на сто процента с лихвите. Открихме нарушения и обектът не се ползва за туристическа дейност. На това основание сме предприели лошо вземане. Субсидията трябва да бъде върната. Собствениците имат и финансови корекции през годините назад. В другите, проверени досега обекти, колегите констатират, че има туристическа дейност, дори има и гости“, обясни Ибрямова.

Освободиха като депутати Елена Йончева и Петър Витанов

21 June 2019 09:16

Двамата стават евродепутати и ще бъдат заменени със следващите в листата на БСП.

Проверяват 11 къщи за гости на територията на Пловдивска и Пазарджишка област​

19 June 2019 18:43

11 къщи за гости на територията на Пловдивска и Пазарджишка област проверяват инспекторите от ДФ „Земеделие“ и Министерството на земеделието и храните. В обхвата на проверките попадат бенефициантите, които са използвали европейско финансиране по програмата за развитие на селските райони в периода 2007 - 2013 година и все още са в мониторинговия срок.

Не откриха нередности в проверена къща за гости в Глоджево

19 June 2019 15:51

Експерти на Държавен фонд „Земеделие" извършиха изненадваща проверка в къща за гости в град Глоджево. Тя е била открита през 2014 г. и в нея има обособени няколко стаи за настаняване от хотелски тип. Преди това сградата е била училище.

Проверяват къща за гости в село Донковци

18 June 2019 20:37

От Фонд "Земеделие" проверяват къща за гости, построена с евросредства в еленското село Донковци на брега на язовир "Йовковци", по сигнал, че собственикът е близък до кмета на Горна Оряховица Добромир Добрев. Построена е със 185 000 лв. субсидия, а мониторингът ѝ изтекъл още през 2017 г. Резултатите от проверката се очаква да бъдат оповестени в края на месеца.