Регионални

23 април 2019 17:42

Започват изпитания на влаковете в участъка от третия лъч на метрото

От утре започват единични изпитания на новите метровлакове модел Инспиро, произведени от „Сименс“ в част от трасето на новоизградения лъч на метрото, съобщи Столична община. Метровлаковете ще се движат в участъка „Депо Земляне“ - метростанция „Красно...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Младеж произведе случаен изстрел с пистолет в столичното метро

14 August 2019 20:37

Тази вечер млад мъж възпроизведе случаен изстрел от газовия си пистолет, който носел в раницата си. Оръжието е изпаднало от нея, докато мъжът тичал да се качи в мотрисата.

Кога ще тръгне третият лъч на метрото в София?

05 August 2019 08:47

Кога ще тръгне третият лъч на метрото в София? На какъв етап е изграждането на новата метролиния? В Сутрешния блок на БНТ1 на тези въпроси отговори инж. Стоян Братоев - директор на "Метрополитен".

Отлагат пускането на третия лъч на метрото за февруари 2020 г. (снимки)

02 August 2019 17:09

Причината са тестовете на системите за управление

Бетонират релсите от третия лъч на метрото в София

05 July 2019 10:30

Започна вторият етап от бетонирането на релсовия път на третия лъч на метрото в София. В момента екипите работят между станциите "Орлов мост" и "Малък градски театър зад канала+. Там сега е и Боряна Черганова с повече информация и любопитни кадри от подземните тунели.

Йорданка Фандъкова: До края на годината пускаме метрото от бул. „Владимир Вазов” до „Красно село"

04 July 2019 16:17

Започна вторият етап от бетонирането на релсов път на третия лъч между станциите на Орлов мост и при Малък градски театър „Зад канала“, написа тя във фейсбук

Трейс извършва бетониране на релсов път между Метростанция 6 и Метростанция 8

04 July 2019 14:53

Успоредно „Трейс Груп Холд“ АД работи по строителството на пет метростанции, включени в различни обособени позиции от израждането на третия метродиаметър

Хвърлиха димка на метростанция „Сердика“

28 June 2019 14:12

Хвърлена димка е станала причина за паниката на метростанция "Сердика" по-рано днес. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. Припомняме, че пушек е бил забелязан на единия от коловозите. Според очевидци, хората се притеснили и се разбягали. Движението на метрото не е спирано. Направена е проверка, обясниха от общината. На място са пристигнали най-малко три коли на пожарната, които бързо си отишли, посочиха очевидци.

Нови задръствания в София заради строителството на метрото

11 June 2019 17:42

Нови задръствания в София заради строежа на третия лъч на метрото. От днес започна цялостната реконструкция на улица ,,Житница". От Столична община очакват движението между кварталите ,,Овча купел" и ,,Красно село" да бъде затруднено. Оттам съветват да се избягват маршрутите през "Житница" и кръстовището с "Цар Борис III" .

Правителството отпусна 20 млн. лв за общински пътища и мотриси за метрото

29 May 2019 16:04

Кабинетът отпусна общо 21 млн. лв. на четири общини, съобщи премиерът Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседания. Той обясни, че средствата са за купуване на нови метровлакове, за ремонт на пътища в Габрово, за доизграждане на храм "Св. Прокопий Варненски" и за изграждане на път до античните разкопки край Петрич.

Първата част от новия лъч на метрото ще посреща 130 хиляди пътници дневно

25 April 2019 09:05

Новата метростанция на булевард "България" е готова. Очаква се до края на годината да са готови и останалите станции по третия лъч на метрото - от "Красно село" до булевард "Владимир Вазов". Станция "булевард България" е в цветовете на трибагреника - бяло, зелено и червено. На нея са поставени и стъклени ограждения с цел да осигурят безопасността на пътниците. Подобни ограждения ще има и на другите станции от новия лъч на метрото.