Икономика и бизнес

24 април 2019 10:35

Къде пътуват българите за Великден?

Турция и Албания са сред най-предпочитаните дестинации тази година...

източник: www.economy.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Защо пътуванията са полезни за здравето ни?

09 May 2019 11:46

Много често намираме причини да отменим поредното пътуване, но начин за неговото осъществяване винаги има

Финансист: Не харчете повече от 10% от месечния си доход за пътуване по празници

29 April 2019 09:04

Малко под 100 лева. Толкова струва тази година Великденската трапеза на четиричленно семейство. Това бяха прогнозните данни на Системата за агропазарна информация. Според очакванията най-големи са били харчовете на жителите на Русе и София, най-малки - тези от Варна и Пловдив. Оправдаха ли се очакванията и защо на всеки празник харчим повече, отколкото можем да си позволим - вижте отговорите от финансиста Стойне Василев и психолога Росица Йорданова, които бяха гости в Сутрешния блок на БНТ.

Хотелиери във Варна предлагат неочаквана ваканция

27 April 2019 10:06

Хотелиери от Варна се включиха в инициативата "Неочаквана ваканция", подкрепена от Министерството на туризма. Почиващите, които изберат място за настаняване в сайта на проекта, при две платени нощувки през месеците април и май получават трета безплатна. Идеята е да се стимулират пътуванията в страната, което пък означава повече нощувки в хотелите.

​На 100% е заета легловата база в Сандански за Великденските празници

27 April 2019 09:53

От туристическия бранш тази година отчитат тази година увеличение на българските посетители, които са избрали да прекарат празниците в Сандански. Градът е предпочитана дестинация заради топлия климат и минералните басейни, които предлагат по-големите хотели.

​Басарбовският манастир привлича много румънци за Великден​

26 April 2019 21:23

Басарбовският манастир край Русе остава притегателно място за румънските туристи по Великден. Храмът в скалите над река Русенски Лом, е задължителен в маршрута на северните ни съседи, защото в него е живял закрилникът на Букурещ Свети Димитър Басарбовски.

Засилено полицейско присъствие по основните пътища за празниците

25 April 2019 12:10

МВР и Пътната агенция със специални мерки за сигурност за празниците. Засилено полицейско присъствие ще има по основните пътища в страната, както и около големите храмове и църкви, където се очаква струпване на много хора. През следващите дни всички мобилни камери ще бъдат извадени на пътя.

Без повече рентакар изненади

12 April 2019 09:00

Почти всеки, който е наемал кола в чужбина, се е сблъсквал с различни "предизвикателства" при работата си с рентакар компаниите - от получаването на различен автомобил спрямо поръчания онлайн до далеч по-висока цена от очакваното. Но определено най-голям проблем винаги са предизвиквали скритите такси, за които мнозина от нас никога не са и предполагали. Вече има причини за оптимизъм, защото след натиск от Европейската комисия пет от водещите дружества в сектора промениха начините за представяне...

Над половин милион българи тръгват на път по празниците (ВИДЕО)

06 April 2019 16:47

Според бранша най-предпочитани и тази година ще бъдат спа курортите у нас

Над 12 000 българи ще пътуват на круиз тази година

07 March 2019 13:12

Все по-често на круиз пътуват млади хора на възраст под или около 30 години, сочи проучване

Световната организация по туризъм очаква 3-4% ръст на пътуванията през 2019 г.

13 February 2019 12:55

През 2019 г. международните туристически пътувания ще нараснат между 3 и 4% в световен мащаб. Това прогнозира Световната туристическа организация към ООН. За миналата година техният брой е надхвърлил 1.4 млрд., сочат още данните.Една от най-силните годиниДанните се базират на официална информация от различни държави и показват, че 2018 г. е била втората най-силна за международните пътувания от 2010 г. насам. През изминалата година международните туристически пътувания,...