Регионални

24 април 2019 09:40

„Обществен дарителски фонд за Враца” открива 18 зони за четене

Общо 18 зони за четене, под формата на къщички за книги, открива „Обществен дарителски фонд за Враца”. Местата за размяна на четива за деца и младежи се помещават в училищата на територията на общината и са успешният резултат от първата дарителска ак...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Враца отдаде почит пред живота и делото на Никола Войводов

20 August 2019 11:00

„На днешния ден почитаме един велик наш съгражданин, голям български възрожденец и революционер. Ако искаме днес да бъдем достойни трябва да пазим свободата и да помним нашето минало. Всеки един от нас може да бъде Враца, Войводов, България! Вие, учениците, трябва да сте горди, че сте българи.“, каза в приветственото си слово кметът Калин Каменов по повод честването на 177 години от рождението на Никола Войводов и отбелязване на 152 години от гибелта му и героичните събития на парахода „Германия”.

Обучение за работа в дигитална среда се проведе в Община Враца

15 August 2019 15:20

Потребители по проект „Топъл обяд 2016“, преминаха обучителен курс за работа в дигитална среда. Лекцията се проведе в сградата на Община Враца, в компютърния отдел на Регионална библиотека „Христо Ботев“. Обучението постави акцент върху придобиване на основни компетенции за работа в Интернет. Участниците в курса бяха запознати с иновативната социална услуга, предоставяна от Община Враца, „Виртуален асистент“.

Започва традиционният празник “Бели нощи” във врачанското село Бели извор

14 August 2019 09:30

Кметството и Народно читалище „Бъдеще 1926“ в Бели извор канят на 8-мия по ред традиционния празник „Бели нощи“, който ще се проведе на 15, 16 и 17 август 2019 г. Вижте програмата на празника:

Колоездачи от Враца взеха участие в състезание под мотото „Аз карам внимателно”

13 August 2019 09:00

Над 50 велосипедисти взеха участие в организираното от звено „Център за младежки дейности“ състезание, което се проведе на картинг пистата в спортен комплекс „Христо Ботев“. Събитието бе открито от кмета Калин Каменов, който призова колоездачите да бъдат внимателни и да спазват правилата за движение по пътищата.

Експерти от РИОСВ - Враца провериха 10 сигнала за бедстващи защитени животи

10 August 2019 14:00

Във връзка с получени сигнали на "зеления" и дежурния телефон за намерени защитени животни в безпомощно състояние експерти от РИОСВ - Враца извършиха десет извънредни проверки Сигналите са за защитени животински видове, включени в приложение 3 на Закона за биологичното разнообразие. Става дума за птици, открити в безпомощно състояние: три сигнала са за птици от вида "Бял щъркел", три - за малки градски лястовици, паднали от гнездото и един сигнал за голям ястреб със счупено крило в района на "Вратцата". Два млади екземпляра от вида "Домашна кукумявка" са били донесени в инспекцията за установяване на тяхното състояние. Получен е и сигнал от тел. 112 за екземпляр от разред "Прилепи" в сградата на МБАЛ "Христо Ботев" - Враца, по който са дадени инструкции за предприемане на мерки по освобождаването му в природата.

Полицията във Враца отчете положителни резултати от работата си през месец юли

08 August 2019 12:00

През месец юли не е регистрирано нито едно тежко пътнотранспортно произшествие на международния път Е-79 на територията на област Враца, съобщиха на брифинг от Областната дирекция на МВР. Основната предпоставка за безопасността на движението е засиления контрол от страна на пътните полицаи през натоварените летни месеци, заяви в тази връзка главен инспектор Иван Коцев, началник на "Пътна полиция" - Враца. През отчетния период са съставени 495 акта и 4 300 фиша по Закона за движение по пътищата, като 2 632 от тях са електронни.

Обновени пана във Враца представят природните забележителности на региона

06 August 2019 14:30

Девет пана, разположени на пресечката между бул. „Втори юни“ и ул. „Поп Сава Катрафилов“, представят природните забележителности на Враца и региона. В селектираните снимки са включени – проходът Вратцата, водопадът Скакля, както и различни пейзажи, уловени по нестандартен начин.

Тийнейджъри подредиха "здравословна" изложба в Младежкия център на Враца

06 August 2019 11:30

В Младежкия център във Враца гостува пътуващата изложба на екип Еразъм+ "Здравословен живот на юношите". Експозицията обединява продукти, създадени от ученици на ППМГ "Акад. Ив. Ценов" - Враца по време на тригодишното им партньорство със седем европейски училища.

Ще отвори ли вратите си за посещения къщата музей на Никола Войводов във Враца?

05 August 2019 09:00

Къщата музей "Никола Войводов" във Враца тъне в забвение и разруха. Повече от десетилетие длъжността уредник е съкратена, а от Министерството на културата така и не отпускат нова щатна бройка на Регионалния исторически музей, за да може къщата да посреща посетители.На юлската сесия на Общинския съвет въпросът за проблеми, свързани с къщата музей на Никола Войводов, беше поставен от съветника от ВМРО, Марин Цветков, който заяви, че проблемът е доста сериозен и има голям обществен отзвук. Още повече, защото се е появил и в национални медии, които алармираха, че там се събират клошари и наркомани, които извършват непристойни действия. Цветков попита конкретно: "Какви мерки ще предприеме Община Враца за справянето с проблема?"

Градушка унищожи реколтата в три села във Врачанско

04 August 2019 19:41

Във Врачанско градушка с големината на орех унищожи селскостопанската реколта в три села и във вилната зона на града.