Икономика и бизнес

24 април 2019 10:37

Тим Кук обяви как се пази от пристрастяване към телефона

Изпълнителният директор на Apple не иска хората да използват смартфоните си през целия ден...

източник: www.vesti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Тим Кук пред студенти: Борете се с алгоритмите, които ви дърпат към познатото

19 May 2019 17:51

"Днес определени алгоритми ви дърпат към нещата, които вече знаете, вярвате или харесвате и избутват всичко друго. Бутнете и вие. Не трябва да е така, но през 2019 г. да си отвориш очите и да видиш нещата по нов начин може да бъде революционно." Това заяви изпълнителният директор на Apple Тим Кук пред студенти в американския университет Тулейн. Кук обърна специално внимание на това как социалните мрежи ни обгръщат в "балон", в който сме изложени само на съдържание и идеи, които потвърждават убежденията ни. Големи промени във Facebook - ето какво предстои Според Кук трябва да обърнем внимание на голямата картина и дълга си един към друг като хора. "В свят, в който пристрастено документираме живота си, повечето от нас не обръщат достатъчно внимание на това, което дължим едни на други. Трябва да разберем, че човешката циливизация е започнала, когато сме осъзнали, че заедно можем да направим повече", каза още Кук. Шефът на Apple обърна внимание и на темата за климатичните промени, но без да задълбава в научни тези. Вместо това той препоръча на студентите да търсят решението на проблема, като проверяват кой ще загуби най-много от него. "Когато направите това, политическият шум затихва и можете да усетите краката си здраво стъпили на земята. В крайна сметка не строим паметници на троловете и няма да започнем сега." И призна, че неговото поколение (Кук е роден през 1960 г.) не се справя добре с това. Тим Кук: iPhone X струва по-малко от кафе на ден "За някои важни неща моето поколение се провали пред вас. Прекарахме твърде много време в спорове. Фокусирахме се твърде много в битката и недостатъчно в прогреса."

Ще поскъпне ли рязко iPhone?

11 May 2019 15:15

Флагманът на Apple - емблематичният iPhone - може да стане още по-скъп за американците. Причината са новите мита на САЩ срещу китайските стоки.  Те бяха приети тази седмица и водят до покачване на таксите с между 10 и 25%. Това ще засегне всякаква електроника, не само флагманът на Apple.  Тръмп наложи нови мита на китайския внос Вероятно ще доведе до около 180 долара покачване на iPhone XR, изчисляват анализатори.  Добрата новина е, че моделите iPhone 6s и 7 се произвеждат в Индия и техните цени вероятно ще паднат спрямо тези на другите модели. Apple ще прави по-малко iPhone-и, Samsung също със спад в печалбите По всяка вероятност Apple ще пренасочи производството на бъдещия iPhone XI именно към Индия и Тайван.  Разбира се, казусът може да се реши на дипломатическата маса - в момента във Вашингтон текат преговори за ново споразумение. Засега обаче са неуспешни.

Клубът на трилионера

10 May 2019 12:57

Едно тримесечие по-късно надпреварата за това коя е най-голямата компания по пазарна капитализация в света продължава без ясен фаворит за победител. Такъв, разбира се, няма да има в класическия смисъл на думата, защото състезанието няма край, но това не прави борсовата война между Amazon, Apple и Microsoft по-малко интересна. И трите компании са на прага на това да имат пазарна капитализация от 1 трлн. долара – и за трите това няма да бъде прецедент, след като през последната година те се...

Учени: социалните мрежи не вредят на тийнейджърите

07 May 2019 13:49

Много по-голямо значение за развитието на младежите имат семейството, приятелите и училището

Spotify срещу Apple в ЕС - за нарушение на антимонополни правила в ЕС

06 May 2019 14:45

Европейският съюз до няколко седмици ще започне официално разследване срещу американската корпорация "Епъл" (Apple) за възможно нарушаване на европейското антимонополно законодателство в сферата на аудио стрийминга. Оплакването е дошло от конкурентната на Apple Music платформа за абонамент за музика Spotify. Новината съобщи в. "Файненшъл таймс". Изданието припомня, че през март Spotify, един от лидерите в стрийминга, подава официално оплакване пред ЕС с твърдение, че Apple действа незаконно и злоупотребява с доминиращата си позиция на музикалния пазар чрез своята услуга Apple Music. По думите на главния изпълнителен директор на платформата Даниел Ек продължителната борба на компанията с Apple е станала "несъстоятелна". Той предупреди също, че на Spotify може да се наложи да повиши цените на услугите си.   След разглеждане на жалбата и разпитване на клиенти, конкуренти и други пазарни участници "комисията по конкуренция на ЕС е решила да започне официално антимонополно разследване на действията на Apple, информира "Файненшъл таймс", позовавайки се на своиизточници. Ако вината на концерна бъде призната, максималната глоба може да достигне 10 процента от оборота му.

Правилно ли зареждаме батерията на смартфона си

06 May 2019 13:29

Подходящата грижа е важна за по-дългия живот на батерията

Apple обяви драстичен спад в продажбите на iPhone

01 May 2019 14:00

Технологичният гигант Apple обяви, че приходите от продажба на iPhone са намалели със 17% до 31 млрд. долара през последното тримесечие, съобщава BBC.Въпреки това главният изпълнителен директор на компанията Тим Кук заяви, че към края на март продажбите са се покачили, включително и в Китай, където цените на iPhone бяха намалени повече от веднъж през последната година, за да стимулират търсенето.Приходите през тримесечието са намалели от 61.137 млрд. на 58 млрд. долара...

Обвиниха "Епъл" в борсова измама

17 April 2019 22:04

Технологичният гигант "Епъл" е обвинен в голяма борсова измама, съобщава Евронюз. Съдебният иск е заведен в САЩ от инвеститори, които твърдят, че са подведени за реалното състояние на компанията и по-специално за продажбите й в Китай.

Apple и Qualcomm се разбраха и спират делата помежду си

17 April 2019 07:00

Междувременно и Intel обяви, че напуска бизнеса с 5G модеми, като се смята, че има връзка между събитията

5 провалени проекта и грешки на Apple

07 April 2019 13:06

Apple обича да свързва името си с перфектност, но компанията не е имунизирана от грешки