Регионални

24 април 2019 10:46

След 14-годишно прекъсване: Пускат фонтана на площад "Славейков"

Кметът на София Йорданка Фандъкова инспектира фонтана на площад "Славейков", за който стана ясно, че след 14-годишно прекъсване, отново ще работи....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

София вече има паркинг за велосипеди и електрически тротинетки

07 August 2019 15:09

Зоните ще са в пешеходни пространства и в "синя" и "зелена" зона, защото там има разчертани места. 42 от тях ще бъдат в „синя” зона, а останалите в „зелена” зона. Паркирането на двуколесните превозни средства ще бъде безплатно

„Младост“ ще има нови зелени площи

07 August 2019 14:22

Три от най-проблемните терени в район „Младост“, които бяха предвидени за застрояване, ще останат зелени площи. Това са имотите до бл. 61 и 68 в озеленяването към бул. „Андрей Ляпчев“; пред бл. 320 на ул. „Атанас Москов“ и ул. „Свето Преображение“ и до бл. 401 и бл. 409 на ул. „Филип Аврамов“. Те ще бъдат разменени със свободни общински терени. Това написа в профила си във „Фейсбук“ Йорданка Фандъкова. Днес собствениците на тези три имота дадоха своето съгласие след изключително тежки и дълги преговори. Продължават разговорите за разрешаване на още два казуса - до бл. 19 и бл. 70 в „Младост 1“. Благодаря на всички, които работиха конструктивно, за да намерим работещи решения, с които да защитим обществения интерес в баланс с правата на собствениците на имоти. Това не са лесни решения, не са нито толкова бързи, колкото искаме, нито стават само с общи приказки. По моя заповед от няколко месеца работна група начело с главния архитект на София арх. Здравков и представители на всички политически сили разгледаха повече от 30 имота в „Младост“, предвидени за строителство. Изработихме критерии за оценка на всеки терен – реализирано озеленяване, изградена алейна мрежа, противоречие на подробния план с общия устройствен план на СО, етап на инвестиционното проектиране и др. Предстои нанасяне в кадастралната карта на трите терена, за които днес получихме съгласие. Те ще бъдат разменени за общински терени, предвидени за строителство, отдалечени от жилищни блокове, до магазин „Принцес“ на бул. „Ал. Малинов“. Веднага след това имаме готовност да завършим процедурата по размяна в общинския съвет, за което, поне засега, има съгласие от всички политически сили.

Протест на граждански организации от „Обединена София срещу презастрояването"

27 June 2019 06:28

Граждански организации обединени в инициативата „Обединена София срещу презастрояването" се събират на протест пред Столичната община преди днешното заседание.

Йорданка Фандъкова: Ще запазим историческата част на София, както и Борисовата градина

22 June 2019 09:46

Опитвано е много пъти в Борисова градина да се строят хотели, за това искаме подробен устройствен план, за да избегнем подобно строителство, каза още Фандъкова.

София ще има аквапарк до края на годината

12 June 2019 20:30

До края на годината ще бъде завършен първият общински аквапарк в София. Стойността на атракциона и парковото пространство около него е над 9,5 милиона лева. Столичният кмет Йорданка Фандъкова провери как върви строителството. Констатира, че около 60% от работата по обекта вече е свършена.

Приключи обновяването на Женския пазар в София

12 June 2019 17:23

Изцяло обновен е женският пазар в София - едно емблематично място за столицата, с над 140-годишна история. Близо 100 000 лева са инвестирани в мащабния ремонт, като очакванията на общината са мястото да стане още по-притегателно не само като пазар, но и като модерна зона за отмора.

Инициативата на Столичната община „Визия за София“ започва широко обсъждане

11 June 2019 19:33

Инициативата на Столична община „Визия за София“ започва широко обсъждане на близо 70 специфични цели и над 450 мерки за развитието на града. През юни и юли целите и мерките ще бъдат обсъдени с гражданите на София чрез дигитална анкета, срещи на живо в различни части на София и представително социологическо изследване.

Какво ще се прави в Борисовата градина - кои обекти се махат

06 June 2019 10:29

Планът за Борисовата градина е консервативен, посочи арх. Здравко Здравков

Йорданка Фандъкова: Няма да се строи в Борисовата градина

05 June 2019 14:33

„Като кмет ще гарантирам, че мнозинството в общинския съвет ще подкрепи най-консервативния подход при изготвянето на новия Подробен устройствен план на Борисовата градина и второ, ако това не се случи, ще върна решението“ - това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова по повод обвиненията на общинския съветник Марта Георгиева, че по план там се предвижда голямо застрояване.

Новият план за Борисовата градина притесни софиянци - ще има ли застрояване?

05 June 2019 12:03

ДСБ алармира за риск от скрити проекти, от ГЕРБ настояват за подземен паркинг, а Фандъкова не приема идеята за вдигане на климатично училище