Регионални

24 април 2019 11:48

Столична община маха незаконни постройки в „Орландовци“ по указания на Каракачанов

Гражданите представили на вицепремиера подписка от 517 души, в която се казва, че в столичния район се формира незаконно поселище, кварталът се превръща в гето...

източник: epicenter.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Протест в Кърнаре, жандармерия блокира пътя към ромската махала (видео)

12 May 2019 20:47

Кметът на Карлово дал 1 месец срок на ромите да съборят незаконните си къщи

Бутат незаконни постройки в Стара Загора

15 April 2019 06:45

54 незаконни къщи и постройки ще бъдат премахнати днес в ромския квартал на Стара Загора „Лозенец". Постройките, построени през последните 15 години, се намират в зелени площи и в опасна близост до дере. Булдозерите ще влязат в квартала след 9 часа тази сутрин под засилена полицейска охрана.

Продължава бутането на незаконни къщи и постройки в пловдивската "Шекер махала"

02 April 2019 07:15

Акцията започна вчера и се провежда при засилено полицейско присъствие заради опасност от ескалация на напрежението сред живущите в района.Вижте и още във включването на Антоанета Чакандракова.

Напрежение в Пловдив заради делото за незаконните ромски къщи във Войводиново

06 March 2019 17:27

В началото на януари двама жители от ромската махала нападнаха командоса Валентин Димов

15 незаконни постройки в район „Младост“ получиха предписания за събаряне

07 February 2019 20:22

Ромските бараки в района на околовръстното шосе в София са проблем, с който институциите се борят от близо 10 години. 15 незаконни постройки в столичния район „Младост“ получиха предписания за доброволно премахване. Най-често, няколко месеца след премахването, незаконните жилища изникват отново. Днешната акция е след сигнали на граждани заради купищата боклук около нерегламентираното селище.

Кошлуков за Войводиново: Къщи посред зима не бива да се събарят

12 January 2019 16:36

"Бандитите трябва да са в затвора, не жени и деца на улицата в студа. И незаконни постройки има на доста други места, но не ги събарят", коментира във Фейсбук програмният директор на БНТ

Продължава събарянето на незаконни постройки във Войводиново

10 January 2019 06:40

Събарянето на незаконните постройки в ромската махала на пловдивското село Войводиново продължава и днес.

Багер нахлу в махалата във Войводиново, започна събарянето

09 January 2019 19:41

Багер влезе в ромската махала във Войводиново по заповед на кмета на община Марица Димитър Иванов и започна да събаря първите 15 паянтови постройки. До утре те ще бъдат съборени. До шест дни ще бъде издадена заповед за срутването на още 15. Ромите, които бяха избягали след ескалацията на напрежение, днес се върнаха, за да изнасят багаж. Те се преселват при роднини, недоволни са, че заради двамата побойници са уплашени и принудени да се махнат от селото. Хората не спират да протестират, искат пълното изселване на всички цигани от Войводиново. Днес съдът остави за постоянно в ареста двамата братя Асен и Борис Пакетови, които на Богоявление зверски пребиха командоса Валентин Димов. Големите протести ще са в петък и неделя, когато се очаква хора от цялата страна да пристигнат в селото.

Незаконните къщи в ромската махала във Войводиново ще бъдат съборени

08 January 2019 16:00

Незаконните къщи в ромската махала на пловдивското село Войводиново да бъдат съборени в кратки срокове, разпореди вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Днес той направи проверка в селото след снощния протест срещу побоя над военнослужещ от двама роми. Протест във Войводиново е насрочен и за тази вечер.

От община Марица започват проверка на незаконните постройки във Войводиново

08 January 2019 07:54

Над 200 души излязоха на протест в пловдивското село Войводиново. До напрежението се стигна, след като на Богоявление две момчета от ромската махала пребиха 33-годишен военнослужещ. Той е с травми по главата. Протестиращите настояват за взимане на спешни мерки и незабавно премахване на незаконните постройки в ромската махала. 4 екипа на полиция и жандармерия продължават да дежурят в ромската махала. Нощта премина спокойно, увери кметът на Войводиново Димитър Тосев.