Икономика и бизнес

24 април 2019 12:55

Porsche ще си партнира с китайски технологични гиганти

Porsche проучва възможностите за съвместни проекти с китайски технологични гиганти, включително Tencent Holdings, Alibaba Group и Baidu, за да разшири онлайн предлагането и да увеличи продажбите, пише Bloomberg.Навлизане на китайския пазарСпецифичнит...

източник: www.capital.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Вижте най-(не)надеждните автомобили

16 May 2019 08:14

Рейтингът е на J.D. Power и касае Великобритания, но е показателен в голяма част за територията за Европа. Изненадите са много.

До 20 години конвенционалният Mercedes ще изчезне

15 May 2019 14:45

Новият шеф на Daimler встъпва в длъжност с изключително амбициозен план, който предвижда всички модели на концерна да станат СО2 неутрални до 2039 г. А за заводите в Европа това трябва да стани през 2022 г.

Продажбите на дизелови автомобили в ЕС спадат

10 May 2019 21:00

Спад в продажбата на нови дизелови автомобили и скок в търсенето на електрически и хибридни коли. Такава е тенденцията в Европейския съюз, включително и в България от началото на годината. Данните са на Евростат и Европейската асоциация на производителите на автомобили. Европейският съюз прие амбициозни правила за намаляване на вредните емисии въглероден диоксид с до 60% през 2050 година, което означава и повече електрически автомобили.

Топ 10 на най-продаваните коли в историята

10 May 2019 09:08

На кое ли място в тази класация се подрежда Lada?

Абу Даби се сдоби с патрулка за $3,4 млн.

09 May 2019 07:36

Дистанционното управление на този модел е инкрустирано със скъпоценни камъни.

Най-добрите и най-лошите инфотейнмънт системи

03 May 2019 09:44

Tesla и BMW са най-добрите в сферата, докато Honda и Lexus са в дъното на класирането, изготвено от Consumer Reports.

Възкресяват руския прототип Lada Raven

02 May 2019 09:11

Конкуренцията с именитите производители ще е възможна благодарение на интересния дизайн, по-достъпната цена и опита на руския фонд в роботехниката.

Автомобилният концерн „Даймлер“ спира даренията за партии

22 April 2019 20:54

В Германия, автомобилният концерн "Даймлер" изненадващо зачеркна всички средства, предназначени за дарения на политическите партии. Решението е на Управителния съвет на компанията, чиято най-известна марка е „Мерцедес“. През миналата година „Даймлер“ е предоставил 320 000 евро на четирите най-значими партии в Германия.

Ограниченията за вредните емисии – новият голям проблем за автомобилните компании

21 April 2019 11:25

Най-голямото предизвикателство пред европейските автомобилни производители е изпълнението на новите ограничения за вредни емисии. До 2021 г. те трябва да намалят средните въглеродни емисии до 95 грама на километър. Всеки следващ грам CO2 ще струва на компаниите 95 евро, умножено по броя на продадените автомобили през годината. Това прави около 30 млрд. евро, пресмята Financial Times.Целите на ЕК до 2030 г. Ключовите цели за периода са:- Намаляване с най-малко 40%...

Колите на Volvo ще си говорят - в цяла Европа

20 April 2019 13:08

Колите на Volvo в цяла Европа ще споделят информация за условията и опасностите на пътя, съобщиха от шведската компания. Два основни сигнала - "Hazard Light Alert" и "Slippery Road Alert" - ще бъдат обменяни между автомобилите на първо време. Разбира се, това ще засяга по-новите модели на компанията.  Всичко ще става през интернет - облачна услуга. Hazard Light Alert ще подава сигнал на колите наблизо, когато се включат аварийните светлини. Това би било особено полезно за пътища с ограничена видимост. Slippery Road Alert пък ще предупреждава за хлъзгав път, който новите коли с лекота засичат с множеството си сензори. Така приближаващите хлъзгав участък ще бъдат предупредени предварително. Освен въвеждането на тези две системи, шведите призовават и конкурентите им да започнат да събират и споделят подобни данни. "Колкото повече автомобили споделят информация за опасности на пътя в реално време, толкова по-сигурни ще станат пътищата ни", изтъкват от Volvo. Макар и с малък пазарен дял, Volvo е сред популярните марки във високия клас автомобили. Това позволява на компанията да е сред първите в иновациите. От тази година всеки нов модел на компанията ще бъде хибрид или електромобил, а последните модели само с двигател с вътрешно горене ще се произвеждат още няколко години. Автономни камиони на Volvo ще пренасят варовик (ВИДЕО) Компанията тества и иновативна линия самоуправляващи се камиони, които вече правят разходки в Швеция по открит път. В рамките на следващото десетилетие компанията ще влага още в свързани в интернет автомобили, електродвигатели и самоуправляващи се коли.