България

24 април 2019 14:42

Хасковски общинар сменя Делян Добрев в парламента

От 11 години съм член на ГЕРБ, логично е да работя за нейните каузи...

източник: dnes.dir.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Борисов: Оставките са пречистване, никой не се е родил премиер или министър

20 May 2019 08:45

Премиерът отново заяви, че ГЕРБ очаква "Костинброд 2"

Мария Белова се закле като депутат

16 May 2019 10:33

Сяда в креслото на Десислава Танева, която стана земеделски министър

Оставките в третия кабинет на премиера Бойко Борисов

14 May 2019 12:45

Трима министри - Ивайло Московски, Николай Нанков и Валентин Радев подават оставки на 31 август 2018 г. С този свой акт те поемат отговорност за трагичната катастрофа край Своге на 25 август, отнела 20 живота

ЦИК не можа да вземе решение дали премиерът нарушава закона като е станал и шеф на предизборен щаб

11 May 2019 20:27

Дори и ЦИК да не открие нарушение в публичните изяви на премиера, Законът за администрацията е категоричен - премиерът не може да бъде по никак в начин да участва в дествия, които могат да се разглеждат и като предизборна агитация.

ЦИК отговори на БСП: Борисов не е водил предизборна кампания

10 May 2019 15:34

Към момента не е постъпил и не е разглеждан сигнал от ГЕРБ за нарушение от страна на президента. Ако постъпи такъв, ще бъде разпределен и ЦИК ще се произнесе

И Любен Дилов-син при ГЕРБ и Борисов за изборите

04 May 2019 11:26

Премиерът, но и шеф на Председателския предизборен щаб на партиите, подкрепили листата на ГЕРБ и СДС, Бойко Борисов присъства тази сутрин на подписването на политическо споразумение между СДС и „Движение Гергьовден“. Събитието се проведе в централата на ГЕРБ в София, съобщиха от партийния пресцентър. Дилов-син за Слави: Когато се прави по-често секс, се правят по-малко референдуми "Всеки един човек в ГЕРБ ясно осъзнава, че единството прави силата. Ако десните партии не се бяха обединили за европейските избори – рискувахме много гласове да се разпилеят, да отидат в нищото, дори и при БСП. Не сме единствените десни и е напълно нормално да обединим сили с други формации с оглед на общата ни цел - ЕНП да има най-сериозно представителство в следващия ЕП“, посочи Борисов след подписването. Той заяви, че БСП и „Да, България“ работят заедно. "Някога някой да е чул БСП или „Да, България“ да кажат лоша дума един за друг? Ако се направи анализ на потеклото на "Да, България", ще се даде отговор на въпроса на какво се дължи тази близост с БСП“, коментира Борисов по адрес на партията на Христо Иванов.  (Христо Иванов бе първо служебен министър в правителство, назначено от президента Росен Плевнелиев, а след това министър на правосъдието във втория кабинет "Борисов" от квотата на ГЕРБ, а не на Реформаторския блок, с който партията бе в коалиция. Иванов подаде оставка след отказа на ГЕРБ да продкрепи предложения за реформа в съдебната система, гласувайки заедно с ДПС и БСП - б.р.) "Да подкрепим единствената дясна листа е естествен избор за нас. Тъмночервени облаци са надвиснали над страната и затова е изключително важно да спрем БСП да не влезе във властта", заяви пък номиналният председател на Движение "Гергьовден" Драгомир Стефанов. Радан Кънев: 100 хил. седесари няма да гласуват за ГЕРБ и СДС "ЕНП е силата на ЕП. Всяка дясна формация в България трябва да осъзнае значимостта на това колко мандата ще получи ЕНП в следващия ЕП, а доколкото знам, "Да, България" ще изпратят своя представител другаде, ако той влезе. Без подкрепата и доверието на ЕС сме заникъде. Преди няколко години бяхме в такава ситуация, спряха ни еврофондовете", каза почетният председател на Движение "Гергьовден" Любен Дилов – син.  Той все пак си спомни, че преди години от "Гергьовден" били "хайде да не кажа най-яростните, но може би сред най-остроумните критици на ГЕРБ на СДС". По думите на председателя на СДС Румен Христов, когато наближат избори е нормално партии със сходни виждания да потърсят обединение. Той отново изтъкна важността на това БСП/БКП да не бъдат допускани във властта и изрази увереност, че ГЕРБ и СДС ще излъчат най-много евродепутати. (Изборите на 26 май са за 17 представители на България в Европейския парламент и този вот няма пряко отношение към властта в България - б.р.)

Бойко Борисов: След края на мандата ще дам път на младите

03 May 2019 21:56

След края на мандата ще се върна в партията ми и ще дам път на младите, заяви премиерът Бойко Борисов в "Панорама". Така той загатна, че може и да не се кандидатира за нов мандат на следващите парламентарни избори. Борисов заяви, че иска да "стабилизира" ГЕРБ. Той говори по всички актуални теми. Приветства за пореден път действията на следствените органи по Апартаментгейт и скандала с къщите за гости. Цветан Цветанов с едно действие заличи всичко хубаво, което е направил, рече премиерът. Борисов заяви, че Цветанов и останалите, замесени в последните скандали, нанесли "непоправими щети на ГЕРБ", повече няма да заемат постове в държавата, няма да бъдат на предните редици. Очаквайте подробности.

Андрей Райчев: Борисов си взе партията от Цветанов чрез "Апартаментгейт"

29 April 2019 10:41

Бойко Борисов си взе партията от Цветан Цветанов чрез "Апартаментгейт". Това заяви пред бТВ социологът Андрей Райчев. "Виждам активно участие на Бойко Борисов в "Апартаментгейт" и силно желание да се задълбочи, а не да се спре. Той си възстанови партията, взе си я от Цветан Цветанов", коментира Райчев. Според него от скандала с апартаментите на властта ГЕРБ е загубила няколко процента и може би първото място, но рейтингът на Цветанов се е сринал драматично - повече от този на Жан Виденов. Според анализа на Райчев Бойко Борисов е бил роб и на собствения си календар, в който вижда бъдещето си като президент. "Той разглеждаше президентството като свое бъдеще, е няма го вече и това донякъде го освобождава, той може да прави много видове маневри", смята Райчев. Според него трагичният пътен инцидент с участието на Лютви Местан означава, че Ахмед Доган също вече е по-свободен в политическо отношение. "До момента на Доган много му трябваха добри отношения с властта, защото той водеше борба на живот и смърт с Местан и с Турция, те му вземаха партията. Трябваше му ресурс и много близки отношения с властта. Той вече е по-свободен човек, не е задължително да е добре с властта", коментира социологът. Относно предстоящите избори за евопарламент Райчев коментира, че кой ще е първи зависи от броя на хората, които ще отидат да гласуват.

Премиерът Борисов: Уволнения и оставки само при доказана вина

25 April 2019 19:49

Уволнения и оставки само при доказана вина. Така премиерът Бойко Борисов обясни, защо не е поискал от министъра на туризма Николина Ангелкова да освободи поста. Той бе лаконичен по повод започналата срещу вицепремиерът Красимир Каракачанов имотна проверка и заяви, че не дава оценки за колегите си от другите партии.