България

24 април 2019 16:42

Ето ги новите метростанции и влакове

"Започнаха единичните изпитания на метровлаковете по третата линия. Първите 8 км от третата метролиния – от „Красно село“ през центъра до бул. „Владимир Вазов“ – ще пуснем до края на годината. 18 от 20-те нови...

източник: clubz.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Бетонират релсите от третия лъч на метрото в София

05 July 2019 10:30

Започна вторият етап от бетонирането на релсовия път на третия лъч на метрото в София. В момента екипите работят между станциите "Орлов мост" и "Малък градски театър зад канала+. Там сега е и Боряна Черганова с повече информация и любопитни кадри от подземните тунели.

Йорданка Фандъкова: До края на годината пускаме метрото от бул. „Владимир Вазов” до „Красно село"

04 July 2019 16:17

Започна вторият етап от бетонирането на релсов път на третия лъч между станциите на Орлов мост и при Малък градски театър „Зад канала“, написа тя във фейсбук

Трейс извършва бетониране на релсов път между Метростанция 6 и Метростанция 8

04 July 2019 14:53

Успоредно „Трейс Груп Холд“ АД работи по строителството на пет метростанции, включени в различни обособени позиции от израждането на третия метродиаметър

Хвърлиха димка на метростанция „Сердика“

28 June 2019 14:12

Хвърлена димка е станала причина за паниката на метростанция "Сердика" по-рано днес. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. Припомняме, че пушек е бил забелязан на единия от коловозите. Според очевидци, хората се притеснили и се разбягали. Движението на метрото не е спирано. Направена е проверка, обясниха от общината. На място са пристигнали най-малко три коли на пожарната, които бързо си отишли, посочиха очевидци.

Нови задръствания в София заради строителството на метрото

11 June 2019 17:42

Нови задръствания в София заради строежа на третия лъч на метрото. От днес започна цялостната реконструкция на улица ,,Житница". От Столична община очакват движението между кварталите ,,Овча купел" и ,,Красно село" да бъде затруднено. Оттам съветват да се избягват маршрутите през "Житница" и кръстовището с "Цар Борис III" .

Правителството отпусна 20 млн. лв за общински пътища и мотриси за метрото

29 May 2019 16:04

Кабинетът отпусна общо 21 млн. лв. на четири общини, съобщи премиерът Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседания. Той обясни, че средствата са за купуване на нови метровлакове, за ремонт на пътища в Габрово, за доизграждане на храм "Св. Прокопий Варненски" и за изграждане на път до античните разкопки край Петрич.

Първата част от новия лъч на метрото ще посреща 130 хиляди пътници дневно

25 April 2019 09:05

Новата метростанция на булевард "България" е готова. Очаква се до края на годината да са готови и останалите станции по третия лъч на метрото - от "Красно село" до булевард "Владимир Вазов". Станция "булевард България" е в цветовете на трибагреника - бяло, зелено и червено. На нея са поставени и стъклени ограждения с цел да осигурят безопасността на пътниците. Подобни ограждения ще има и на другите станции от новия лъч на метрото.

Започват изпитания на влаковете в участъка от третия лъч на метрото

23 April 2019 17:42

От утре започват единични изпитания на новите метровлакове модел Инспиро, произведени от „Сименс“ в част от трасето на новоизградения лъч на метрото, съобщи Столична община. Метровлаковете ще се движат в участъка „Депо Земляне“ - метростанция „Красно село“ - метростанция „Бул. България“.

Затвориха метростанция "Летище София" заради забравен багаж

19 April 2019 13:00

Поради забравен багаж на метростанция „Летище София“ метровлаковете ще се движат до метростанция „Искърско шосе“. Специализираните екипи са на място, съобщиха от Столична община.

Затвориха метростанция „Европейски съюз”

15 April 2019 14:21

Метростанция „Европейски съюз” е затворена заради забравена раница между пейките, съобщи „Метрополитен”. На място има полиция, пожарна и линейка. Входът е заграден с полицейски ленти и граждани не се допускат.