Регионални

25 април 2019 13:30

Глобиха мъж от Козлодуй, нарушил заповед за защита от домашно насилие

Съдът е одобрил споразумение сключено от Районна прокуратура - Козлодуй, с което подсъдимият В. Б. се е признал за виновен за извършено от него престъпление против правосъдието - нарушена заповед за защита от домашно насилие....

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Баща жестоко преби двете си дъщери в село Синя вода

16 August 2019 22:52

10-годишно момиче, пребито от баща си, е подало сигнал в кметството в разградското село Синя вода. От полицията и „Закрила на детето" в Разград са установили, че и 6-годишната му сестра е жестоко бита. Заедно с братчето им, двете момичета са настанени в приемни семейства. Бащата е арестуван и се разследва за нанесена телесна повреда в условията на домашно насилие.

Запалиха автомобилите на свидетелка на разследвания за злоупотреби в Козлодуй

12 August 2019 10:20

Запалиха двата автомобила, собственост на бившия зам.директор по административно-стопанската дейност в Общинско предприятие „Комунална дейност” в Козлодуй Мария Маркова. Маркова към настоящия момент е свидетел на държавните органи на разследвания за корупционни практики в предприятието и в Община Козлодуй.

В Пловдив отвори приемна за жертви на домашно насилие

11 August 2019 13:53

Приемна за жертви на домашно насилие заработи в най-голямата болница в Южна България - Университетската „Свети Георги". В нея пострадалите ще получават безплатно психологическа и юридическа подкрепа. Медицински специалисти от здравното заведение вече са обучени как да разпознават белезите на насилието. Приемната е открита с подкрепата на Министерството на правосъдието, МВР-Пловдив, УМБАЛ „Свети Георги" и фондация „Джендър алтернативи".

В още 10 метални сърца събират капачки в община Козлодуй

04 August 2019 09:37

Община Козлодуй постави още 10 метални сърца за събиране на пластмасови капачки като част от Националната кампания "Капачки за бъдеще" на Фондация "Лазaр Радков". Целта на кампанията е чрез предаването на капачки да се осигурят кувьози за болници в по-малките градове на страната. Металните сърца са поставени в парк "Турлашка махала", спирка "Бриз", магазините "Лидл" и "Т-маркет', парк "Синият вир", парк „Осемте улици”. Още четири сърца са монтирани пред кметствата в Хърлец, Гложене, Бутан и Крива бара. През месец март метално сърце бе поставено между "Клуб 33" и "Зеления капан", до подземните контейнери в крайдунавския град.

Връбчета се заселиха в къщичките за птици, поставени от община Козлодуй

01 August 2019 16:00

Къщичките за птици, поставени от община Козлодуй в края на месец март, привлякоха своите обитатели. Един от видовете, които се възползваха от създаденото местообитание, е полското врабче. По данни от Европейската схема за мониторинг на обикновените видове птици, която се провежда ежегодно в 28 европейски държави, включително и България, популацията на полското врабче е намаляла с 62% от 1980 г. до 2017 г. (https://www.ebcc.info/trends-of-common-birds-in-europe-2017-update/).

Осъдиха на 25 г. затвор мъж, убил приятелката си

30 July 2019 15:32

Апелативеният съд в Бургас потвърди като правилна, законосъобразна и справедлива 25-годишната ефективна присъда на Теньо Енчев, признат за виновен от две съдебни инстанции за зверското убийство на 20 – годишната Ивета Т. от Айтос.

Служителка в дружество, присвоила 16 200 лв. е предадена на съд

11 July 2019 14:00

Районна прокуратура – Козлодуй е предала на съд Н. Д. по обвинение за присвояване на парични средства на дружество, в което работела. Обвиняемата Д. е пенсионер, като през м. април 2018 г. била назначена на длъжност „координатор дейност“ в търговско дружество. В това си качество имала право да изтегля ежедневно от банка сумите по одобрените кредити и да заплаща същите на кредитополучателите, да получава и отчита вноските за погасяване на кредити. Извършаваната от нея работа била свързана с пазене и управление на чужди парични средства – собственост на фирмата.

Пръскат срещу комарите в Козлодуй

08 July 2019 14:00

Пръскането против комари край Козлодуй започва по график от днес. Миналата седмица то беше отложено заради забавяне доставката на инсектицидния препарат. На последното си заседание правителството отпусна 2 млн. лева за справяне с проблема в крайдунавските общини след като жителите им алармираха за нашествие от комари.Невъзможността на областните администрации да решат въпроса сами, накара премиера Борисов да разпореди процедурата да се извърши от Българската агенция по безопасност на храните. Подобен опит, с положителен резултат, е имало и през 2015 г.

Лодка и 250 метра бракониерски рибарски мрежи иззеха в Козлодуй

01 July 2019 15:45

250 метра бракониерски рибарски мрежи са иззели преди броени дни инспекторите от Агенцията по рибарство в Козлодуй. Служители на ИАРА – Враца са извършили серия от проверки по реките Дунав, Огоста и Скът, при които са извадили 250 метра риболовни мрежи без марки в района на града.

Фестивал на рибата стягат за Петровден в Козлодуй

26 June 2019 09:37

На 29 юни, Петровден, Община Козлодуй организира традиционния Фестивал на рибата. Той се провежда по повод Световния ден на риболова и Международния ден на река Дунав. Празникът е с участието на рибари и пенсионерските клубове от община Козлодуй и населените места, съобщават от Общинската администрация в крайдунавския град.