Свят

11 май 2019 13:49

Стево Пендаровски получи удостоверение, че е избран за държавен глава

Официално - Държавната избирателна комисия връчи удостоверението на кандидата на СДСМ Стево Пендаровски, с което го обяви за президент на Република Северна Македония. По-рано ДИК обяви окончателните резултати от президентските избори, според които Пе...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Заев: Няма да има оставка, няма да има предсрочни избори

13 August 2019 22:47

Македонският премиер Зоран Заев тази вечер категорично отхвърли възможността в страната да бъдат проведени предсрочни парламентарни избори поради аферата "Рекет".

Скандал с българска следа разклати македонското правителство

12 August 2019 13:00

Стабилността на управляващото правителство в Северна Македония е поставена под въпрос след скандал с получаване на подкуп, съобщи Нова Македония. Това стана, след като италиански вестник публикува специални записи. В тях се намеква, че бившият ръководител на македонската Специална прокуратура Катица Янева е получила подкуп от 5 млн. евро. Тя е трябвало да подкрепи предприемача Йордан Камчев по дело за пране на пари. Посредници в сделката са били Боян Йовановски и Зоран Милески. Те са получили по 1 млн. евро за услугите си. Припомня се, че България искаше Камчев за почетен консул в Охрид. В записа се чува и репликата „Българите да не се месят“. Около скандала с продажба на български паспорти се повдигна и въпросът защо Камчев има българско гражданство. От опозицията вече разкритикуваха македонското правителство за липсата на действия за разрешаването на случая.

Северна Македония е на прага на предсрочни парламентарни избори

06 August 2019 09:39

Вотът може да се състои през юни 2020 година

Пендаровски признал Гоце Делчев за българин, за да избегне блокада за ЕС

21 July 2019 19:21

Смесената комисия за историческите въпроси била в задънена улица

ВМРО-ДПМНЕ иска предсрочни избори

15 July 2019 10:16

Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски още веднъж повтори, че опозицията е под политически терор от страна на властта, съобщава "Независен весник". В интервю за телевизия "Алсат" той спомена няколко случая, в които високопоставени функционери от ВМРО-ДПМНЕ са били "жертва на политическо преследване", но каза, че партията е готова да издържи на този натиск. Мицкоски спомена и няколко корупционни и криминални скандали, в които са замесени високопоставени служители на властта и им припомни, че и за тях ще важи член 363 точка 5 от Наказателния закон, който се отнася за злоупотреба със служебно положение. Мицкоски посочил още, че е в редовен контакт с лидерите на албанските партии, включително и с Али Ахмети. Мицкоски още известно време ще апелира към разум с надежда, че властта ще се съгласи на предсрочни избори, пише изданието. Той подчерта, че не изключва възможността от протести от страна на ВМРО-ДПМНЕ, посочвайки, че подкрепя мирни протести, при които гражданите по мирен и достоен начин ще изразят недоволството си от "катастрофалната политика на Зоран Заев и неговите сътрудници".

Двама висши функционери на ВМРО-ДПМНЕ арестувани в Скопие

28 June 2019 10:54

Задържането на двамата е част от по-голяма акция, в рамките на която са арестувани 10 лица, а още едно се издирва

Заев назначи 5 нови министри, сам поема финансите

23 June 2019 14:55

Зоран Заев лично поема контрола в Министерство на финансите

Президентът на Македония Стево Пендаровски: Безспорно е, че Гоце Делчев се е обявявал за българин

21 June 2019 13:58

Твърдя, че тепърва ще става политически проблем, ако подходът от българската страна продължава да бъде такъв, заявява държавният глава

Промени в правителството в Северна Македония

16 June 2019 22:12

Промени в правителството, а предсрочни парламентарни избори ще има в Северна Македония. Продължаването на евроатлантическата политика и политиката на интеграция е заключението от дебата в рамките на деветата сесия на Централния съвет на управляващата СДСМ, която се провежда тази вечер в Охрид.

Заев в Брюксел: Ако не получим бързо дата за преговори с ЕС, правителството може да падне

05 June 2019 21:54

Националистическите сили могат да дойдат на власт