Регионални

12 май 2019 12:01

Сериозен интерес към "Книги за смет" във Велико Търново

За шеста поредна година стотици жители на Велико Търново се включиха в националната кампания „Книги за смет". Хора от всички възрасти предават пластмасови отпадъци, а в замяна получават любимо заглавие....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Нови случаи на лаймска болест и марсилска треска във Великотърновско

13 August 2019 14:49

Нови случаи на лаймска болест и марсилска треска са регистрирани в областта. Пациентите са от общините Елена и Велико Търново и са установени в периода 5 - 11 август. Това известиха от Радио "Фокус" – Велико Търново, позовавайки се на информация от Регионалната здравна инспекция. И двамата са лекувани в местни болници. За миналата седмица са отчетени още три случая на варицела, дванадесет на ентероколити, един на салмонелоза и шест на остри респираторни заболявания. От началото на годината в областта има трима заболели от лаймска болест и двама от марсилска треска. Здравните експерти уверяват, че стойностите са далеч от епидемични.

Спасиха живота на детето, премазано от гума в търновски парк

23 July 2019 14:23

10-годишното момче вече е преместено в отделението по хирургия

Десетки търговски обекти са наводнени при последните дъждове във Велико Търново

05 July 2019 20:32

Десетки търговски обекти в центъра на Велико Търново са били наводнявани многократно от началото на лятото. Причината е, че при всеки проливен дъжд главната улица се превръща в река. Собствениците и наемателите на търговски обекти настояват за спешни мерки, които да решат проблема.

Редно ли е да има платен паркинг пред Дряновския манастир?

11 June 2019 07:36

Близо 10 години вече продължават скандалите и съдебните спорове между община Дряново и Великотърновската митрополия. Ябълката на раздора е паркингът пред Дряновския манастир. В поредица от съдебни дела двете страни спорят чия собственост е теренът. Какви са мотивите им и как конфликтът се отразява на посетителите на светата обител – вижте в репортажа на Ивелина Белчева от БНТ Русе.

Пороен дъжд, придружен с градушка, наводни централни улици във Велико Търново

04 June 2019 16:22

Пороен дъжд, придружен с градушка наводни централни улици във Велико Търново този следобед. Десетки автомобили бяха блокирани. На места има и отнесена пътна настилка. Наводнен е приземният етаж на Факултета по изобразителни изкуства към Великотърновския университет. Нивото на река Янтра също се покачва.

След половин век - Велико Търново отново има паметник на Ботев

02 June 2019 08:43

Във Велико Търново след близо половин век отново ще има паметник на Христо Ботев. През 60-те години той се е намирал пред Школата за запасни офицери, която носи името на революционера, но след преместването ѝ в Плевен, паметникът е прибран на съхранение във Военното училище. Днес той официално ще бъде открит на централната улица „Христо Ботев" във Велико Търново.

Стартира седмото издание на "Книги за смет" в София

11 May 2019 19:00

Стартира седмото издание на "Книги за смет". Акцията, която осигурява хубава книга срещу килограм пластмасови опаковки, се проведе днес в София, Пловдив и Бургас. Утре тя продължава в Стара Загора и Велико Търново. Какво ново в инициативата тази година?

Заради проливния дъжд отмениха посрещането на Възкресение на Царевец

28 April 2019 08:04

Във Велико Търново традиционното Пасхално богосужение беше отслужено от Великотърнонския митрополит Григорий в катедралния храм в града.

Реорганизация на движението във Велико Търново за честването на Конституцията

16 April 2019 06:10

БНТ ще направи зрителите част от тържествените чествания по повод 140 години от приемането на Търновската конституция. Тричасовият празничен блок - "Четем Конституцията" започва в 8.45 ч. Кметът на града Даниел Панов обяви 16 април за неучебен ден.

Обезвреждат 110 тона негодни пестициди от Велико Търново

13 February 2019 09:18

110 тона излезли от употреба пестициди и други препарати за растителна защита с изтекъл срок на годност са събрани от община Велико Търново в периода от 2015 г. досега в общински склад в покрайнините на града. Там се съхраняват 85 тона прахообразни и 25 000 литра течни токсични препарати. Пестицидите в склада са основно два вида – фунгициди за третиране на растенията срещу гъбни заболявания и инсектициди – за борба срещу вредителите. През следващите две седмици те ще