Регионални

12 май 2019 12:30

Пожар в района на селище 1700 в Козлодуй

Късно снощи зарево от пожар стресна жителите на атомната столица Козлодуй. Установено е, че са горели полиетиленови тръби, собственост на Община Козлодуй. На място са пристигнали две пожарни, полиция. Кметът Маринела Николова също е била там. Тръбите...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Гори склад за отпадъци в Ботевград

19 August 2019 17:24

Сигналът е подаден около 4 часа следобед, след което на място са изпратени 6 пожарни екипа. Това съобщават от пресцентъра на пожарната. Според тях опасност за населението няма. В горящите помещения има части от автомобили и пластмаса, заради което има силно задимяване в района. Засегнати са 400 кв метра площ.

Евакуираха 250 човека от СПА-Хотел във Велинград заради пожар

15 August 2019 09:57

При инцидента няма пострадали хора. Огънят е възникнал в сауните на СПА-центъра

Запалиха автомобилите на свидетелка на разследвания за злоупотреби в Козлодуй

12 August 2019 10:20

Запалиха двата автомобила, собственост на бившия зам.директор по административно-стопанската дейност в Общинско предприятие „Комунална дейност” в Козлодуй Мария Маркова. Маркова към настоящия момент е свидетел на държавните органи на разследвания за корупционни практики в предприятието и в Община Козлодуй.

В още 10 метални сърца събират капачки в община Козлодуй

04 August 2019 09:37

Община Козлодуй постави още 10 метални сърца за събиране на пластмасови капачки като част от Националната кампания "Капачки за бъдеще" на Фондация "Лазaр Радков". Целта на кампанията е чрез предаването на капачки да се осигурят кувьози за болници в по-малките градове на страната. Металните сърца са поставени в парк "Турлашка махала", спирка "Бриз", магазините "Лидл" и "Т-маркет', парк "Синият вир", парк „Осемте улици”. Още четири сърца са монтирани пред кметствата в Хърлец, Гложене, Бутан и Крива бара. През месец март метално сърце бе поставено между "Клуб 33" и "Зеления капан", до подземните контейнери в крайдунавския град.

Връбчета се заселиха в къщичките за птици, поставени от община Козлодуй

01 August 2019 16:00

Къщичките за птици, поставени от община Козлодуй в края на месец март, привлякоха своите обитатели. Един от видовете, които се възползваха от създаденото местообитание, е полското врабче. По данни от Европейската схема за мониторинг на обикновените видове птици, която се провежда ежегодно в 28 европейски държави, включително и България, популацията на полското врабче е намаляла с 62% от 1980 г. до 2017 г. (https://www.ebcc.info/trends-of-common-birds-in-europe-2017-update/).

Търсят се доброволци в помощ на семейство от Белица, което остана без къща

27 July 2019 09:05

Кметът на Белица осигури временен подслон - жилищен фургон, за семейство, което остана без къща след голям пожар. Помощта е предоставена от главен комисар Николай Николов - началник на Националната служба "Пожарна безопасност и защита на населението", който научил за болката на хората в сутрешния блок на БНТ1.

Орехова градина горя в Девене

26 July 2019 11:45

Чрез телефон 112, вчера в 15.30 ч. е получено съобщение в РУ Враца от жител на Враца. Той заявил, че гори собствената му орехова градина, с площ 4.04 хектара, в землището на село Девене. Огънят е изгасен от служители на РСПБЗН Враца. Нанесената щета е в процес на изясняване. По случая в РУ Враца е образувано досъдебно производство, което да изясни причините за пожара и дали градината е запалена умишлено, месец преди орехите да са готови за бране.

В „Пирогов” се борят за живота на дядо от Манастирище пострадал в пожар

25 July 2019 10:15

От ОД МВР – Враца съобщиха, в следствие на възникнал пожар в частен дом е пострадал 86-годишният К. Х. от село Манастирище, общ.Козлодуй. Възрастният човек е с опасност за живота и с 70 - 80 % изгаряния от 1-ва до 3-та степен. Транспортиран е със специализиран превоз в УМБАСМ "Пирогов" – София. Къщата е изгоряла напълно в следствие на пожара.

Каравана и бунгало изгоряха на Каваци

22 July 2019 16:20

Пожар стресна летовниците на къмпинг „Каваци”, съобщи бТВ. При инцидента няма жертви, но са нанесени материални щети. Причината за пожара е късо съединение в каравана, като пламъците са обхванали и бунгало в съседство. На място са били изпратени огнеборци от Созопол, които са потушили пожара.

Пожар в Пещера изпепели над 30 000 кокошки

20 July 2019 14:22

Спасени са други 5 сгради, намиращи се в непосредствена близост до огъня