Образование и семейство

14 май 2019 20:41

Родители от Пловдив искат спешни мерки за защита на учениците от наркодилъри

Родители от Пловдив искат спешни мерки за защита на учениците от пласьори на дрога. Безпокойството им ескалира, след като деца от елитно училище намериха пакетчета с марихуана в двора и станаха обект на преследване и агресия. Днес районният съд в Пло...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Няма да има училище в София, което да не започне учебната година на 15 септември

15 August 2019 16:51

Повече от 80 училища и детски градини се ремонтират в столицата. По думите на кмета на София - Йорданка Фандъкова, не всички ремонти ще приключат до 15 септември, но въпреки това няма да има училище, което да не може да започне новата учебна година.

За първи път в България, договор за взаимопомощ с ученик

09 August 2019 20:12

Училище „Емилиян Станев" - Велико Търново прилага иновативна практика

Родителите на ученици във Варна протестират заради ремонт на училище

08 August 2019 19:13

Родители на ученици от Началното училище "Васил Левски" във Варна излязоха на протест. Повече от 2 години децата им са принудени да посещават друго учебно заведение, защото сградата на училището се оказа опасна, а ремонтът се забави.

МОН задължи училищата да си ходят на гости

05 August 2019 08:50

Всеки клас трябва да има "минимум едно посещение в друго училище за обмяна на иновативни практики и опит"

Варненско училище остава без сграда за втора учебна година

03 August 2019 10:12

Втора поредна година децата от Началното училище "Васил Левски" във Варна няма да учат в своята сграда. Още в края на 2017 г. бяха открити нарушения в конструкцията й, но ремонтът започна едва преди дни, заради съдебни дела между общината и строителната фирма.

Започна ремонт на 4 училища в Русе

21 July 2019 09:27

През новата учебна година санирани и с нови покриви ще бъдат професионалните гимназии по строителство, икономика и механотехника, както и спортното училище. Средствата - над 5 милиона лева, са осигурени по оперативна програма „Региони в растеж".

Неправителствената организация "Рето-Надежда" помага на хора със зависимости

07 July 2019 08:48

Неправителствената организация "Рето-Надежда" променя съдбите на хора, борещи се с различни зависимости. В България са изградени три наркокомуни - в София, Пловдив и Бургас, които помагат за лечението на зависими от наркотици и алкохол вече 19 години.

Решено: властта закри Националния център по наркомании

03 July 2019 17:34

Националният център по наркомании (НЦН) спира да съществува. Решението на Министерския съвет е от днес, но в съобщението не става дума за закриване, а за "структурни промени в системата на здравеопазването". Правителството се разпореди центърът да се влее в Националния център по обществено здраве и анализи (НЦОЗА). Причината - сходни дейности се изпълнявали от специализирана дирекция на Министерството на здравеопазването. Персоналът на НЦН ще премине в НЦОЗА. Става дума за 20 души по щат, от които 5 са администрация, а 2 от местата не бяха заети към началото на юни месец.  Безлов: Центърът по наркомании бе голям пробив срещу хероина Правителството е решило още да бъде увеличена щатната численост на Националната експертна лекарска комисия. Броят на работещите в Държавната психиатрична болница за лечение на наркомании и алкохолизъм също ще порасне - целта е запазването на лабораторния комплекс. Това ще се случи за сметка на закрити щатни бройки в системата на домовете за медико-социални грижи за деца, става ясно от правителственото съобщение.  Идеята породи недоволство преди седмици, когато бе обявена за обществено обсъждане. Реакция имаше и от Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията. По думите му НЦН е направил пробив в лечението на зависими от хероин и благодарение на програмите там зависими от наркотика са оцелели. Той припомни, че намерение за закриване на звеното е имало още през 2014 г. (в разгара на протестите срещу назначението на Делян Пеевски за председател на ДАНС - б.р.). Още тогава се е появила информация, че може да има задна мисъл в основата на решението, а именно разпореждане в апетитния имот в широкия център на София, където се помещава досега НЦН. Решението за закриването му от правителството "Орешарски" бе на косъм да мине буквално в последните дни преди оставката на самия кабинет. Сега промяната е финализирано от третия кабинет на Бойко Борисов.

Националното музикално училище на 115 години

01 July 2019 12:50

Националното музикално училище отбелязва своите 115 години с голям концерт в парка на Военната академия. Младите инструменталисти са подготвили разнообразна и интересна музикална програма, с който да отпразнуват юбилея заедно с публиката.

Училище във Велико Търново има свое телевизионно студио

30 June 2019 08:55

Великотърновската Хуманитарна гимназия е първата в страната, която вече има собствено професионално телевизионно студио. В него ще се обучават учениците от паралелката по журналистика.