Образование и семейство

16 май 2019 06:31

Днес е последният ден за кандидатстване по програмата „Опознай ЕС“

Днес изтича срокът, в който младежи, родени между 2 юли 2000 г. и 1 юли 2001 г. , могат да кандидатстват за участие в инициативата "Опознай Европейския съюз". 30 000 младежи от страните- членки ще имат възможността да пътуват безплатно до 30 дни межд...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

"Политико": България иска ресор "Земеделие" в новата Еврокомисия

22 August 2019 21:37

Българският премиер и следващият председател на ЕК трябва да дискутират

„Евробарометър“: 55% от българите вярват в ЕС, но само 20% подкрепят еврото

06 August 2019 08:20

Повечето европейци вярват, че гласът им се отчита в Съюза

Българка става директор в генералния секретариат на ЕК

24 July 2019 14:14

Живка Петкова в момента е член на преходния екип на Урсула фон дер Лайен

Правителството одобри кандидатурата на Мария Габриел за член на ЕК

24 July 2019 13:47

Министерският съвет одобри кандидатурата на Мария Габриел за член на Европейската комисия от името на Република България, съобщиха от правителствената пресслужба.

Велинград ще е домакин на младежки лагер за здравословно хранене

22 July 2019 21:43

От 23 юли Велинград ще е домакин на тридневен форум на тема „ Младежки лагер в планината за здравословно хранене”. Основни организатори са популярната Жени Калканджиева, Петя Раева и Цветелина Николова по проект на Сдружение „Асоциация искрица живот”. Посланици на събитието са актьорът Станимир Гъмов и Дара Екимова. Лагерът се провежда за втора поредна година и в него ще участват над 50 деца. Предвидени са много безплатни игри и занимания, в които младите хора да упражнят ползите от здравословното хранене и да контактуват помежду си. Могат да присъстват и желаещи младежи от Велинград.

Младежи с увреден слух от Пловдив се учат на скално катерене

22 July 2019 12:52

16 младежи с увреден слух от Пловдив се учат на скално катерене. Това стана благодарение на проекта "Аз мога", който е подкрепен от общината, 68 бригада "Специални сили" и психолози. Уроците ще се провеждат всеки уикенд до ноември, а целта е да предизвикат интерес от страна на младежите към този спорт.

Радан Кънев: Урсула фон дер Лайен е недопустим и изцяло грешен компромис на ЕНП

22 July 2019 08:14

Радан Кънев от „Демократична България“ беше единственият български представител на ЕНП, който гласува против избора на Урсула фон дер Лайен за председател на ЕК. Защо и какви са неговите приоритети оттук нататък като евродепутат - вижте отговорите в студиото на Сутрешния блок на БНТ.

България ще подкрепи Лаура Кьовеши за европейски главен прокурор

20 July 2019 16:52

България ще подкрепи румънката Лаура Кьовеши за европейски главен прокурор. Това потвърдиха за "По света и у нас" от правителствената пресслужба.

Българка временно става основен говорител на Европейската комисия

19 July 2019 14:45

Само петима от предложените досега комисари са жени, твърде малко според изискванията на новия председател

Ето коя е българката, която работи в екипа на Урсула

18 July 2019 09:00

Един от най-близките хора на бившия ни еврокомисар и лидер на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева се оказа в екипа на новия председател на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен. Самата германка съобщи, че сред сътрудниците ѝ има българка. Оказа се, че това е Живка Петкова, чиято последна длъжност в Европейската комисия, преди да се присъедини към преходния екип на Урсула фон дер Лайен, е началник на отдел в Службата на говорителя, предаде Клуб Z. Преди това Петкова, майка на три деца, работи в Европейската служба за външно действие, в която постъпи скоро след основаването ѝ през 2009 година. По-рано тя беше част от кабинета на първата българска еврокомисарка Меглена Кунева, а още по-рано - част от екипа на Кунева като министър на европейските въпроси и главна преговаряща с ЕС в предприсъединителните преговори на България.