Икономика и бизнес

16 май 2019 10:37

Събирането на такси от тол системата се отлага

Реалното тестване на тол системата ще започне от 16 август, като в него доброволно ще участват българските превозвачи. За това време обаче от транспортните средства няма да бъдат събирани такси. Евентуално от ноември системата трябва да заработи изця...

източник: clubz.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Бойко Борисов: Тол системата трябва да заработи през лятото

20 May 2019 16:20

Тол системата трябва да започне да работи през лятото, смята премиерът Бойко Борисов. Борисов инспектира ремонта на пътя Пловдив - Асеновград. Според него целта е това да се случи през август, но е възможно месец-два забавяне, за да се уточнят платените пътища.

Борисов: Тол системата е справедлива и превозвачите не са против нея

17 May 2019 11:03

Целта е АМ „Хемус“ да бъде необратима, догодина – до Плевен, а до 2021-2022 .г да се съедини с Търговище. Това е изключително важно, за да може да се отпушат строителните работи и предварителните отчуждавания, които ни бавеха две години“, заяви той

След отложеното въвеждане на тол системата - мнението на бизнеса

17 May 2019 08:10

Въвеждането на тол системата ще бъде отложено с 3 месеца. Това стана ясно след срещата при премиера Бойко Борисов между превозвачи, ресорните министри. Най-вероятно заплащането на изминатите километри за камиони и автобуси ще започне през ноември.

Започна срещата на премиера Бойко Борисов с представители на превозвачите

16 May 2019 09:45

Започна срещата на министър-председателя Бойко Борисов с представители на превозваческия бранш, съобщиха от правителствената информационна служба. На нея се обсъжда темата за обхвата на пътищата, за които ще се плаща тол такса, както и за размера на тарифите.

Борисов ще решава с превозвачите казуса за тол системата

15 May 2019 20:38

Окончателно решение за обхвата и тарифите ще вземе премиерът

Започна тестването на новата тол система за тежкотоварните автомобили

15 May 2019 16:57

Започна тестването на новата тол система за тежкотоварните автомобили. Първоначално няма да се залага на реално събрани данни, а на симулации. Тол системата ще е за тирове над 3,5 тона и ще таксува на база изминато разстояние. Поскъпването на горивата заради въвеждането на тол системата ще е минимално - с 1 стотинка на курс от 400 км., обяви пред БНТ предс. на АПИ Георги Терзийски.

Аврамова: Няма да е лесно, но Тол системата е необходима

15 May 2019 08:26

"До края на годината трябва да имаме избран строител за "Струма", за да не изгубим европейско финансиране”, обясни министърът

Започват първите тестове на тол системата

15 May 2019 06:10

Започва първият етап от тестовете на тол системата за таксуване на тежкотоварния трафик у нас. Първоначално няма да се залага на реално събрани данни, а на симулации.

От Българската петролна и газова асоциация очакват ново поскъпване на горивата

14 May 2019 12:33

От Българската петролна и газова асоциация очакват ново поскъпване на цените на горивата от 16 август, когато влиза в сила новата тол система за камионите, стана ясно на конференцията на асоциацията, която се провежда в момента в София.

Представители на транспортния бранш с обща позиция за въвеждането на ТОЛ система

14 May 2019 06:41

Представителите на всички национални браншови сдружения в сектор „Транспорт" ще излязат с обединена позиция в областта на транспорта, във връзка с въвеждането на ТОЛ системата в България. Тя ще бъде тествана в реално време утре.