Регионални

16 май 2019 12:42

Община Благоевград ще промени наредбата за ползване на общински жилища

Родителите, които не пускат редовно децата си на училище и детска градина или не спазват изискванията на общината ще бъдат санкционирани и договорите им ще бъдат прекратявани. Община Благоевград разполага с около 700 жилища, като 180 от тях са нови и...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

В Благоевградско са продадени два пъти повече дърва за огрев

22 August 2019 09:37

Започна запасяването с дърва за огрев в Благоевградска област. Много от хората предпочитат да си закупят дървесина още през летните месеци, когато цените са значително по-ниски. В складовете на Югозападното държавно предприятие се предлагат различни видове дървен материал, като до момента са продадени два пъти повече количества спрямо същия период на миналата година.

Започва строителството на нов жп подлез в Благоевград

10 August 2019 14:14

Започва изграждането на подлез при жп прелеза край благоевградския квартал "Грамада". Прокарването на съоръжението не само ще подобри безопасността на пешеходците в района, но и се очаква да облекчи и автомобилния трафик в областния град

Нова водопроводна мрежа може да реши проблема на благоевградските села

10 August 2019 12:43

В 8 села от община Благоевград през лятото има недостиг на питейна вода. Жителите на населените места по поречието на Струма през годините са поддавали десетки жалби във ВиК - Благоевград. Всеки сигнал е проверен от специалисти от водното дружество в областния град.

Тежка катастрофа стана този следобед на един от изходите на Благоевград

05 August 2019 16:16

Катастрофата е станала в близост до метанстанция, пред входа на голям магазин. Към 15 часа са се сблъскали лек автомобил и джип. По първоначална информация шофьорът на лекия автомобил е излизал от второстепенен път, не е спрял на знак СТОП и така е отнел предимството на бързо движещия се джип.

Незаконната сеч е сред най-честите нарушения в горските стопанства в Благоевград

03 August 2019 09:14

Незаконната сеч и незаконно транспортиране на дървесина са най-честите нарушения в Държавните горски стопанства в Област Благоевград. За половин година са направени близо 10 000 проверки, при които са установени над 300 сериозни нарушения. За да се намали броят на незаконните дейности, екипите на горските стопанства дежурят денонощно на възлови места.

Чествания в Благоевград за 116 години от Илинденско-Преображенското въстание

02 August 2019 12:47

Днес се навършват 116 години от избухването на Илинденско-Преображенското въстание. Десетки граждани от Благоевград отдадоха почит пред паметника на великия революционер Гоце Делчев на площад „Македония" в центъра на града.

Шест нови улици в Благоевград

27 July 2019 09:33

С пускането в експлоатация на 6 улици в IV микрорайон приключи изпълнението на най-големия проект, реализиран в Благоевград "Благоустрояване на градската среда" по ОП "Региони в растеж". За близо 30 месеца с 13 млн. лв. Община Благоевград успя да реконструира четири обекта по тази програма.

Благоевградско село на бунт заради разрушени улици

22 July 2019 12:40

Голяма част от улиците в кочериновското село Мурсалево са в окаяно състояние. Жителите алармират, че след ремонт на водопроводната мрежа, а впоследствие и от проливните дъждове, положението е нетърпимо. Автомобилите затъват в огромните дупки, а после жителите сами ги ремонтират.

Единственият аквапарк в Благоевград не работи това лято

20 July 2019 09:08

Единственият аквапарк на територията на Благоевградска област не работи това лято след като дружеството, което го стопанисваше, поиска предсрочно прекратяване на концесионния договор. Така в разгара на лятото в Благоевград останаха да работят само два открити басейна, а хората масово избират да ходят на плаж в съседни градове.

Монтираха рамка на тол системата на АМ Струма край Благоевград (Снимки)

19 July 2019 10:42

Преди три дни такава рамка бе монтирана на АМ Струма, непосредствено преди ГКПП "Кулата-Промахон“ на българо-гръцката граница