Икономика и бизнес

16 май 2019 14:47

Франция няма да блокира "Хуавей"

Френският президент Еманюел Макрон каза, че Франция не си е поставила за цел да блокира китайската компания "Хуавей", нито да започва някакъв вид технологична война, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Тръмп удари "Хуавей&quo...

източник: clubz.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Хуавей оглави рейтинга на 500-те най-големи частни компании в Китай

22 August 2019 21:07

На второ място е конгломератът Ейч Ен Ей груп

Huawei е в криза на "живот или смърт", казва шефът ѝ

22 August 2019 11:01

Рен Женгфей е очаквал конфликта от много време, но не и той да придобие такъв мащаб

Румъния обмисля изключване на "Huawei" от своята 5G мрежа

21 August 2019 15:38

Румъния би могла да изключи китайския гигант Huawei от бъдещата си 5G мрежа, става ясно от съвместно изявление на президентите на САЩ и Румъния.

Huawei вади конкурент на Google Maps

20 August 2019 14:09

Map Kit ще дебютира през октомври

САЩ дадоха още 90 дни на Хуавей да купува от американски доставчици

19 August 2019 16:48

Щатски компании в селските райони зависят от китайския технологичен гигант

Тръмп не иска "никакъв бизнес" с Huawei

19 August 2019 07:06

Американският президент обори слуховете за смекчаване на забраните срещу компанията

Huawei спасява бизнеса си с мащабна реорганизация

13 August 2019 11:02

Основателят на компанията иска процесът да приключи до 5 години

Huawei представи операционна система, конкурент на Android

09 August 2019 13:22

Китайският телекомуникационен гигант Хуавей (Huawei) , който бе заплашен, че няма да има достъп до операционната система Андроид (Android) заради американските санкции, представи днес нова операционна система за мобилните си телефони, предаде Франс прес, цитирана от БТА. Системата, наречена "ХармониОЕс" (Harmony OS) беше представена от изпълнителния директор Ричард Юй на пресконференция в южния китайски град Дунгуан. "Ние искаме да допринесем за повече хармония в света", заяви той. Хуавей е включен в черен списък от САЩ заради подозрения в шпионаж в полза на Пекин. Системата е базирана на Linux. САЩ разхлабват забраните за Huawei Собствената операционна система на Huawei - Harmony OS ще бъде с отворен код. Ше използва микрокернел (минимален размер на софтуера, нужен за една ОС), което означава, че всички файлове и системи ще бъдат заключени, тъй като няма "главен ключ" за ht цялостната система, каквито имат Android, Linux и Unix, посочва БНР. Компанията вярва, че нейната ОС може да получи най-високо качествено одобрение от съответните регулаторни органи. Всички приложения за HTML, Linux и Android ще могат да работят в Harmony OS, според Huawei. "Хуавей" също така заяви, че планира да създаде "споделена екосистема“, така че разработчиците да не трябва да адаптират техните Apps приложения към различни устройства, а в замяна това ще става автоматично. Натискът върху Huawei се усилва, Китай отвръща на удара Технологичният гигант представя и "компилатор", който поддържа всички програмни езици и повишава производителността с 60%. Освен това Huawei каза, че миграцията между операционните системи Android и Harmony OS може да стане за около два дена. Работата по OS Harmony започна преди две години, като "Хуавей" посочи, че първата версия на операционната система ще бъде пусната на 10-и август, а новите версии ще бъдат налични през 2020 и 2021 година. Операционната система Harmony OS също така позволява съвместимост с изкуствен интелект и може да се използва и на персонални компютри и на други устройства, подчертаха от "Хуавей".

Huawei с 23% ръст на продажбите, въпреки US санкциите

30 July 2019 13:10

Компанията обаче предупреди, че ще се сблъска с по-тежки условия през второто полугодие

Шефът на Huawei: Китай може да пусне своя криптовалута

29 July 2019 07:15

Вместо да чака Libra на Facebook, страната може да има своя виртуална валута