Здраве

18 май 2019 08:52

Откриха подписка срещу преместването на хемодиализата в Александровска болница

Пациенти с бъбречни заболявания откриха с подписка срещу намеренията за преместване на клиниката по хемодиализа на болница "Свети Иван Рилски" в Александровска болница. Те са сигнализирали институциите с писмо и понеже още нямат официален отговор, об...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Модернизират онкоцентъра във Враца с нова апаратура

18 June 2019 11:32

Комплексният онкологичен център във Враца ще се сдобие с нова апаратура, съобщава БНР. Модернизацията на лечебното заведение е водещ акцент в дейността му, тъй като то е единственото по рода си в Северозападна България.

Започна лечението на деца със спинална мускулна атрофия у нас

12 June 2019 20:38

За първи път у нас екип на „Александровска“ болница приложи иновативна терапия за лечение на спинална мускулна атрофия. Първият пациент, който получи доза от скъпо струващото лекарство, спиращо развитието на болестта, е момче на 15 години.

Трансплантолозите от ВМА с операционни зали от световна класа

10 June 2019 13:13

В операционни зали от световна класа оперират от днес трансплантолозите от Военномедицинска академия. След няколкомесечен ремонт проф. д-р Никола Владов и екипът му от Клиниката по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология влязоха в напълно обновени, ултрамодерни зали, оборудвани с най-съвременна апаратура.

Безплатни прегледи за страдащи от главоболие ще се проведат в болница „Св. Наум“

02 June 2019 16:29

Безплатни прегледи за пациенти с главоболие ще се проведат в столичната УМБАЛНП „Св. Наум“ от 3 до 7 юни т.г. Те се организират от Клиниката по невродегенеративни и периферно-нервни заболявания и Българското дружество по главоболие и болка, по инициатива на неговия председател акад. Иван Миланов. Това съобщиха от столичното заведение.

Специалистите от "Пирогов" прегледаха близо 400 деца от Кърджали

01 June 2019 15:58

Близо 400 деца от Кърджали и областта прегледаха пироговските специалисти в рамките на Национална програма „Детско здраве - Пирогов”, съобщават от лечебното заведение.

Обновиха клиника във варненската многопрофилна болница

01 June 2019 10:33

Неврохирургичната клиника във Варненската болница "Св. Анна", която е основана преди повече от 60 години, беше изцяло обновена. Вложените средства са 550 000 лева. Годишно там се лекуват над 1200 души. Ремонтите досега са били предимно козметични, а последният, който е правен в клиниката, е отпреди 20 години.

В "Пирогов" спасяват македонче, пострадало от токов удар в родината си

26 May 2019 15:41

Момчето е ударено от волтова дъга на жп гара Трубарево

Болницата в Разлог се сдоби с две нови линейки

25 May 2019 08:53

Две линейки получи Многопрофилната болница за активно лечение в град Разлог. Новите автомобили са доставени от Германия и ще обслужват пациенти от 4 общини в региона, с тях ще се подобри качеството при транспортиране на пациентите. Дарението е от РОТАРИ клуб Разлог и е на стойност над 50 000 евро.

Здравният министър откри ново родилно отделение в болницата в Стара Загора

20 May 2019 19:18

Здравният министър Кирил Ананиев откри нов акушеро-гинекологичен комплекс в старозагорската университетска болница "Професор доктор Стоян Киркович". Новото отделение е оборудвано с най-модерна медицинска техника по европейски стандарт. Здравният министър коментира заплатите на медиците и цените на клиничните пътеки за общинските болници.

Първата солна стая заработи в Кюстендил

27 April 2019 10:23

Първата солна стая отвори врати в Кюстендил. Тя се намира в Специализираната болница за рехабилитация. Лекари казаха, че интересът на пациенти към солната терапия нараства с всеки изминал ден.