Здраве

20 май 2019 11:19

Лекари от "Пирогов" създадоха мобилно приложение за първа помощ при изгаряне

Приложението "Какво да правим при изгаряне?" предоставя адекватна информация, която да предотврати грешките в оказването на първа помощ при изгаряне...

източник: epicenter.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Джипита, акушери и кардиолози най-много

17 June 2019 13:54

Най-много лекари има в Плевен, Пловдив, София и Варна, най-малко в Кърджали и Перник

Хирурзи спасиха живота на 5-годишно момченце с прерязана от стъкло ръка

12 June 2019 15:54

Медиците се радват, че са спасили не само живота на детето, но и ръката му

Председателят на БЛС: Договаряме цени за дейности, не заплати

12 June 2019 07:33

Българският лекарски съюз, по волята на законодателя, е партньор във формирането на политиката в здравеопазването, когато договаряме цени за дейности, а не за заплати. Нямаме възможност да договаряме заплати. Това коментира в сутрешния блок на БНТ председателят на БЛС д-р Иван Маджаров.

Телемедицина: Лекари от "Пирогов" ще консултират пациенти чрез онлайн система

05 June 2019 08:54

За първи път в болницата в Кърджали беше демонстрирана онлайн връзка със спешен кабинет на "Пирогов", която показа възможностите на телемедицината. Апаратурата позволява директна консултация на местни лекари със специалист от "Пирогов". Как се случва телемедицината - вижте от проф. д-р Асен Балтов - изпълнителен директор на "Пирогов" и д-р Асен Меджидиев - началник отделение "УНГ" в лечебното заведение, които бяха гости в Сутрешния блок на БНТ1.

Специалистите от "Пирогов" прегледаха близо 400 деца от Кърджали

01 June 2019 15:58

Близо 400 деца от Кърджали и областта прегледаха пироговските специалисти в рамките на Национална програма „Детско здраве - Пирогов”, съобщават от лечебното заведение.

Наградиха медици от инициативата "Лекарите, на които вярваме"

29 May 2019 21:14

550 медици бяха отличени от пациентите им в рамките на инициативата на в. "24 часа" - "Лекарите, на които вярваме". Те получиха наградите си на церемония в София.

В "Пирогов" спасяват македонче, пострадало от токов удар в родината си

26 May 2019 15:41

Момчето е ударено от волтова дъга на жп гара Трубарево

Пациентите в "Пирогов" ще могат да гласуват на евроизборите в болницата

23 May 2019 16:42

Пациентите на УМБАЛСМ "Н. и. Пирогов" могат да гласуват на 26 май 2019 г., съобщиха от болницата. Специално за всички хора, които са настанени за лечение в спешната болница, ще бъде разкрита изборна секция. Тя ще бъде разположена в рапортна зала "проф. Емил Таков" - рапортна зала на клиниките по травматология, която се намира на 3-тия етаж (над спешното отделение).

Какви са последствията след отсрочката личните лекари да получат специализация?

20 May 2019 07:31

Личните лекари без специалност по обща медицина ще имат още 4 години да я придобият. Това решиха депутатите от Здравната комисия на първо четене. Поредното удължаване на срока се налага, заради опасността хиляди българи да останат без семейни лекари след 3 юни. Д-р Николай Брънзалов от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари се обяви против тази мярка.Вижте защо:

Депутатите приеха промени в Закона за лечебните заведения

17 May 2019 11:24

Депутатите приеха промени в Закона за лечебните заведения, които дават право на личните лекари без специалност по обща медицина да продължат да работят.