Култура

22 май 2019 08:55

Заснет е филмът за зрелищното бягство от Централния софийски затвор

Вече е готов игралният филм по зрелищното бягство от Централния софийски затвор на престъпниците Владимир Пелов и Радослав Колев. Името на продукцията е "Заедно без теб", а БНТ първа ви срещна със създателите на идеята. Сега повече за снимачния проце...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

В Бургас започнаха снимките на първия игрален филм за Петя Дубарова

17 June 2019 09:30

В Бургас започнаха снимките на първия игрален филм за Петя Дубарова. За първи път българското кино ще покаже на голям екран историята на младата поетеса, която си отиде само на 17 години. Филмът е финансиран от Националният филмов център и Община Бургас.

Българският филм „Áга“ спечели поредния престижен международен приз

03 June 2019 21:10

Копродукцията на БНТ „Áга“ на режисьора Милко Лазаров взе поредна международна награда, този път на кинофестивала в Тенерифе, Испания. Лентата е отличена за най-добър филм в силна конкуренция с филми от Кан и режисьори с номинация за наградите „Оскар“.

Днес е премиерният епизод на новия сериал на БНТ - "Островът на сините птици"

01 June 2019 08:53

В Деня на детето БНТ1 ще излъчи първия епизод от най-новия сериал на обществената телевизия - "Островът на сините птици". Всяка събота и неделя от 19 ч. в продължение на 4 седмици зрителите ще се пренесат във вълшебния свят на детството с много пакости и копнежи. А историята за вълнуващата ваканция на морето е подходяща за цялото семейство.

В Бургас снимат игрален филм за поетесата Петя Дубарова

20 April 2019 10:45

Сред ангажираните актьори са изгряващите звезди Александра Костова, Алена Вергова и Ясен Атанасов, редом с доказаните професионалисти Васил Банов и Албена Павлова

"В кръг" на Стефан Командарев с първи тийзър

08 April 2019 10:44

Филмът на Стефан Командарев ще тръгне по кината през ноември

Жребий за Художествения съвет за игрално кино

01 April 2019 16:05

Жребий на случаен принцип определи хората, които ще бъдат част от Художествения съвет за игрално кино. Избраните членове са представители от филмовата общност. Те ще оценяват постъпилите проекти за игрално кино. Събраните проекти в момента за 24, а очакванията са за повече качествени филми. БНТ ще стане копродуцент на избраните проекти.

Софийска премиера на българския филм „Áга“

22 March 2019 22:05

Филмът „Ага“ на режисиьора Милко Лазаров, копродукция на БНТ, който доби световна слава след като спечели много престижни кинофестивални отличия, тръгва и по кината у нас.

"Лошо момиче" - дебютът на Мариан Вълев с първа прожекция

15 March 2019 13:00

Всички шест характера във филма са самотни хора, които отчаяно търсят близост помежду си, но по различен начин. От това се получават конфликтите, коментира режисьорът на филма

Премиерна прожекция на "Снимка с Юки" на "София Филм Фест"

11 March 2019 20:42

Режисьорският дебют на Лъчезар Аврамов "Снимка с Юки" с премиерна прожекция на "София Филм Фест". Лентата е първата българска копродукция с Япония и се осъществява с подкрепата на Националния филмов център и БНТ. Премиерата на "Снимка с Юки" е на 15 март, а филмът ще бъде на голям екран от 5 април.

Камен Донев: Истинският уют е в нашите души

08 March 2019 22:15

Режисьорът Камен Донев гостува в студиото на "Панорама" в навечерието на премиерата на филмовия му дебют "Уют".