Регионални

23 май 2019 09:17

Общините Враца и Мездра в съвместен проект за компостиране на зелени отпадъци

Нова компостираща инсталация ще бъде изградена на територията на Регионалното депо за неопастни отпадъци, в местността „Шумака“, на площ от около 4.5 дка. Срокът за изпълнение на дейностите е 19 месеца. Предвижда се разкриването на 25 нови работни м...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

До 10 юли се приемат заявления за участие в лятната студентска бригада в Мездра

18 June 2019 15:00

От утре, 19 юни, започва приемът на документи за участие в лятната студентска бригада в Мездра, съобщават от Общинската администрация. Тя се организира от Община Мездра за 19-а поредна година. В рамките на около един месец бъдещите висшисти ще бъдат ангажирани в дейности по благоустрояване на общински обекти в гр. Мездра и в една част от съставните села на общината.

Модернизират онкоцентъра във Враца с нова апаратура

18 June 2019 11:32

Комплексният онкологичен център във Враца ще се сдобие с нова апаратура, съобщава БНР. Модернизацията на лечебното заведение е водещ акцент в дейността му, тъй като то е единственото по рода си в Северозападна България.

Болницата в Мездра ще получи нов кувьоз от кампанията "Капачки за бъдеще"

18 June 2019 09:00

Блага вест за Мездра пристигна от кампанията „Капачки за бъдеще”, публикувана на сайта на кампанията. „Миналата седмица точно подготвяхме кувьоза за болницата в Берковица, когато наши доброволци ни изпратих информация, че болницата току-що е получила кувьоз дарение. Очевидно не от нас. Веднага проверихме ситуацията и установихме, че друга организация е дарила кувьоз на болницата. Продължихме да се интересуваме и научихме, че кувьозът е нов, качествен и има основните базови функции, които са нужни, за да се стабилизира едно бебенце в първите часове”- се казва в публикацията.

Медицински надзор и прокуратурата се самосезират за смъртта на млад мъж от Враца

17 June 2019 13:20

След излъчен телевизионен репортаж ИА „Медицински надзор“ се самосезира и започва проверка в ЦСМП – Враца и МБАЛ „Христо Ботев“, гр. Враца по случай с починал по време на медицинско обслужване 28-годишен мъж от същия град. От прокуратурата разследват професионална небрежност. Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е информиран за образуваната проверка и резултатите от нея ще му бъдат докладвани, когато тя приключи.

Нови подземни контейнери за смет поставиха в Благоевград

14 June 2019 18:24

Община Благоевград е една от първите, която пусна в експлоатация 8 нови подземни контейнери за смет. Те са от най-ново поколение, с много по-голяма вместимост и с множество предимства пред останалите кофи за смет. Контейнерите са с опция за комбинирано повдигане на капака, за да бъде в удобство на хората, които ще се възползват от тях.

Графити картина украси сградата на СУ "Никола Войводов" във Враца

13 June 2019 16:00

"Книгата е прозорец към света" е последният стенопис, изрисуван във Враца от графити майстора Светозар Янков-Sve. Прекрасната картина вече краси част от сградата на Средно училище "Никола Войводов" в града под Околчица. Основен акцент в стенописа е образованието и науката. Идеята е да се покаже, че изразът "Книгата е прозорец към света" не е клише, сподели по този повод младият художник. Творбата му върху фасадата на учебното заведение представя търсещо знанието момиче, което е заобиколено от книги.

Инспекторатът във Враца санкционира поредния нарушител

13 June 2019 13:15

Съвместна проверка от звено „Инспекторат“ и служители на полицията във Враца, установи нарушител на общинска наредба. При инспекцията е констатирано, че на бул. „Втори юни“ се извършва нерегламентирано отсичане на клони от дървета, с цел събиране на липов цвят.

В Община Козлодуй стартира кампанията "Нулев отпадък"

12 June 2019 17:00

Стартира кампанията "Нулев отпадък", организирана от Община Козлодуй, като част от Общинския екологичен календар за 2019 г. Предстои раздаването на 40 броя компостери за домашно компостиране на жители от общината, чиито имот е с дворна част и зелени площи. Един компостер е с вместимост 420 литра и е изработен от пластмаса.

Забранява се отсичането на клони, с цел събиране на липов цвят във Враца

12 June 2019 14:00

Във връзка с настъпващия период на цъфтене на липите, Община Враца напомня, че брането на липов цвят и отсичането на клони, е забранено. Забраната важи за видовете, намиращи се в общинския поземлен фонд, зелените площи на територията на общината, както и от липовите дървета по тротоари, алеи, площади, паркове, градини и други пешеходни зони.

Във Враца връчиха наградите от Националния форум "Моето зелено бъдеще"

12 June 2019 09:00

Във Враца се проведе националният етап от първото издание на Националния форум "Моето зелено бъдеще". В него взеха участие 108 ученици от 26 училища в страната. Първият по рода си конкурс от ученици за ученици премина в два етапа - подбор на най-добрите творби (януари - април), оценявани от 7-членна комисия.