Образование и семейство

24 май 2019 12:21

Къде не пишат домашни, учат върху лодки и ходят на училище със самолет

Какви са приликите и разликите между училищата в различните краища на света...

източник: www.vesti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

"Зелена светлина": Да караш колело в класната стая

05 June 2019 09:08

Нова програма съчетава ученето и движението на третокласници в шведско училище. Докато получават нови знания в класната стая, децата използват излишната си енергия за задвижване на педалите на специални столове, които напомнят собствените им велосипеди. Забавно и едновременно с това полезно занимание за малчуганите!

България е домакин на Генерална асамблея на музикалните училища

30 May 2019 23:22

България за първи път е домакин на 44-тата Генерална асамблея на музикалните училища. Престижният европейски форум събра лектори и делегати от 22 страни и се провежда под патронажа на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

Масови протести в Бразилия срещу съкращаване на разходите за образование

16 May 2019 09:21

Десетки хиляди протестиращи излязоха по улиците на бразилските градове, за да протестират срещу замразяването на разходите за образование, въведено от правителството на Жаир Болсонаро, като част от по-широките усилия на правителството за намаляване на разходите.

Актрисата Фелисити Хъфман ще се признае за виновна в измама

09 April 2019 07:45

Актрисата Фелисити Хъфман каза, че ще се признае за виновна по обвиненията в измама, свързани със скандала за подкупи и незаконни схеми в престижни, американски университети, пише Би Би Си.

Йейл изгони студентка, влязла по схема с подкуп

27 March 2019 09:31

Престижният университет на Йейл изгони студентка, чиито родители са платили над един милион долара подкупи, за да влезе в престижното учебно заведение.Това е първият такъв ход, откакто избухна голям скандал с „вкарване“ на студенти с пари под масата във ВУЗ-а.

Среща в Дубай подобрява живота и на хората по целия свят

10 February 2019 09:13

В сбирката участват представители от 140 страни и 30 международни организации

Британски министър поиска забрана на мобилните телефони в училищата

03 February 2019 13:31

Британският държавен министър на образованието Ник Гиб поиска забрана за използване на мобилни телефони в училище. Той заяви в интервю за вестник „Таймс“, че учителите наблюдавали как учениците идват на училище уморени и недоспали, защото почти цялото си свободно време прекарват в интернет. Министърът поиска специални часове, в които децата да бъдат учени как да прекарват по-малко време пред мониторите, предаде БГНЕС. Министерството на образованието в Лондон ще издаде специ

Намаляват наполовина учебните предмети в Турция

22 January 2019 09:38

Турция планира образователна реформа, при която броят на учебните дисциплини от следващата учебна година може да бъде намален наполовина. Това заяви министърът на образованието Зия Селчук, цитиран от „Хюриет дейли нюз". „През март ще бъде огласена програма за броя на дисциплините, които ще бъдат преподавани. Нейното изпълнение ще започне от следващата година. Може да има орязване наполовина на броя на предметите", съобщи Селчук в телевизионно интервю. „Невъзможно е децата да имат по 15-16 предмета и да се очаква от тях да разбират, да се задълбочават и да запомнят всичките. Броят на предметите, които се изисква от тях да изучават, определено ще бъде намален," каза той. Министърът отбеляза, че за да бъде решено кои предмети да отпаднат, ще бъдат взети предвид както интересите на децата, така и икономическите нужди на Турция. По отношение на заетостта в учебната сфера, министърът посочи, че все още не е определен броят на преподавателите, които ще бъдат назначени през предстоящата учебна година.

Камера за разпознаване на лица проверява кой е дошъл на училище в Швеция

16 January 2019 10:28

Всеки ден гимназисти в шведския град Шелефтео отиват на училище, както всички останали. Но на вратите на класната стая ги очаква нещо необикновено - камера, която разпознава лицата им. Технологията прави излишна проверката за присъствия и отсъствия.

Турските студенти предпочитат Канада

15 January 2019 19:41

През 2018 г. 23% от турските студенти, които се обучават зад граница, избират Канада като предпочитана дестинация, сочи проучване на Турската асоциация по международно образование, съобщи в. "Хюриет". Петте топ страни, предпочитани от студентите през 2018 г., са именно Канада, Обединеното кралство (20%), САЩ (17%), Австралия (9%) и Германия (8%). Средно 45 000 студенти избират да продължат висшето си образование отвъд океана, споделя асоциацията. След Обединеното кралство, Германия е