Култура

24 май 2019 20:40

Церемонията за наградите "Аскеер" започна с "Върви народе възродени"

Тази вечер връчват театралните награди "Аскеер''. За 29-ти път актьорите от Театър "Българска армия" отличават своите колеги. Наградата "Аскеер" за цялостно творчество ще бъде връчена на актьора Иван Налбантов. А кои са победителите в 10-те категории...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Театърът на армията започна комедийно лятно турне

25 June 2019 10:44

Артистите ще покажат "Арсеник и стари дантели", "Ножица - трепач", "Да разлаем кучетата" и "Черна комедия".

Народният театър "Иван Вазов" излиза под открито небе

19 June 2019 18:21

През следващите дни започва строежът на сцената пред самия театър. Там вече са поставени звезди с имената на актьорите от театъра, които ще участват в 10-те спектакъла на открито.

Цветана Манева: Аз знам коя е моята ценност - свободата

18 June 2019 19:13

"Аз вярвам, че българският артист е много талантлив. Възпламених се от тази възможност да идват тук специалисти, които да гледат български театър", така Манева обясни работата си по международния театрален фестивал "Варненско лято", на който от 24 години е артистичен директор.

250 звезди грейват пред Народния театър от сряда

18 June 2019 15:37

Театралният звездопад ще украси пространството, където след броени дни ще се издигне сцената на "Театър пред театъра"

"Отвъд границите": Българска драматургия за американска публика

11 June 2019 11:21

Още на 13 години, Златомир Молдовански заминава за САЩ, където днес има зад гърба си роли на театралната сцена в няколко щата, както и в Канада, участие в телевизионни сериали и филми. Създател е на театралната трупа "Rose Valley Theater Group", която цели да представи модерната българска драматургия пред американската публика. За жертвите, които изкуството изисква, за срещата с Морган Фрийман, за това как адаптираш Чудомир, така че да накараш американците да го разберат и да ги разсмееш, и за незабравимата красота на Балкана, говорим с Златомир в "Отвъд границите".

Над 200 странстващи артисти гостуват в три квартала на Пловдив

06 June 2019 21:02

Над 200 артисти от европейски пътуващи театри се настаниха в три квартала на Пловдив. Целта им е да пренесат изкуството там, където хората рядко имат пряк достъп до него. Компании от Франция, Белгия, Швейцария и Италия се включиха в проекта "Пловдив Каравана".

Започва театралното "Варненско лято"

01 June 2019 11:43

Днес започва 27-ото издание на Международния театрален фестивал "Варненско лято". Най-мащабното театрално събитие в България тази година представя селекция от 10 български и 10 чуждестранни спектакъла, богата съпътстваща програма и музикален модул в сътрудничество с едноименния музикален фестивал.

Макбет и провалът на настоящето

31 May 2019 16:28

„Срещата между актьора и публиката, това е театърът! В тази среща се ражда видението отвъд външния вид.“ С Алесандро Серра, чийто спектакъл „Макбет“ открива фестивала „Световен театър в София“ на 2 юни, разговаря Рада Езекиева.

"Дебелянов и ангелите" спечели "Аскеер" за най-добър спектакъл и за режисура

24 May 2019 22:30

Спектакълът "Дебелянов и ангелите" от Александър Секулов на Драматичен театър Пловдив спечели наградите за най-добро представление и за режисура в 29-ото издание на театралните награди "Аскеер", които бяха излъчвани на живо по БНТ.

Тази вечер връчват наградите "Аскеер"

24 May 2019 07:40

Най-старите театрални отличия у нас - наградите "Аскеер" ще бъдат връчени тази вечер в Театър "Българска армия". 29-тата церемония по награждаването на най-добрите актьори, режисьори и спектакли ще сблъска 90 постановки в борба за 10 отличия. Церемонията ще бъде предавана пряко в ефира на БНТ1 от 20:40 ч!