България

25 май 2019 12:01

Спасиха две деца, загубили се Лозенската планина

Момичето и момчето са открити след полунощ...

източник: dnes.dir.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Два инцидента на Витоша само за ден

15 June 2019 11:54

Само за ден планинските спасители са оказали помощ при два инцидента с туристи на Витоша, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) към БЧК. И двата инцидента са станали в петък.  При първият мъж е получил травма на глезена в района на Боянския водопад. Другият инцидент е в района на Златните мостове, където момиче е паднала от морена и е получила травма на гърба, разказва „Фокус“. Изчезналият в Стара планина Тодор Владимиров се появи Планинските спасители апелират туристите много внимателно да подхождат към маршрутите в планината и да бъдат подготвени - да проучат местата, които ще посетят, за да не се загубят. Оттам препоръчват на желаещите да се разхождат в планините да свалят телефонното приложение на Планинската спасителна служба, за да може чрез него до спасителите да бъдат изпратени координатите на туристите и по най-бързия начин да им бъде оказана помощ. За "шанса" да замръкнеш в планината пред заключена врата, докато вътре си празнуват От службата предупреждават, че Боянският водопад е много посещавана локация, но пътеката е стръмна и на места има много коренища и там често има сигнали за хора с травми на краката. 

Планински спасители откриха изгубила се туристка край село Добростан

10 June 2019 09:32

Планински спасители са открили изгубила се туристка край асеновградското село Добростан. На 8 юни екипи на ПСС – Пловдив са провели акция по сигнал за изгубена жена в тази местност. Туристката е открита в добро здравословно състояние.

Спасиха трима премръзнали туристи на връх Ботев

03 June 2019 13:18

Помощ са оказали екипи на планинската спасителна служба от Калофер. Към момента състоянието на туристите е добро

Българин загина при изкачване на Олимп

21 May 2019 06:43

Той е пострадал тежко, транспортиран е в болница, където починал

Мащабна операция за спасяване на българин в планината Олимп

20 May 2019 20:00

Нашенецът е пострадал тежко, намира се в местността Кофто

Балон с трима души се заклещи в скалите в Родопите (ВИДЕО)

10 May 2019 06:25

По първоначална информация балонът е излетял от Перущица, като няколко минути по-късно управляващите загубили ориентация

Планински спасители помогнаха на израелски туристи край Рилските езера

28 April 2019 11:54

Планинските спасители с тежка нощна акция край Седемте рилски езера. Двама израелски туристи се изгубили заради лошото време. Те са открити измръзнали, но в момента вече са добре. Акцията на спасителите от дупнишкия отряд е приключила в 4 ч тази сутрин.

Героите в планината и не само - спасителните кучета

19 April 2019 16:48

Днес Планинската спасителна служба на БЧК отбелязва 45 години работа със спасителни кучета

Лоши са условията за туризъм в планините

13 April 2019 09:35

Лоши са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба. Времето навсякъде е влажно, има умерени ветрове. В най-високите части е мъгливо и типично зимно. От ПСС препоръчват на туристите, ако излизат днес в планините, да бъдат облечени като за зимно време и с повишено внимание по стръмните склонове, тъй като има голяма вероятност от подхлъзване.Лифтовите съоръжения в курортите не работят.

Ученици проведоха на Витоша урок "Поведение в планината"

10 March 2019 12:35

Учители и директори от Финландия, Испания, Ирландия и Естония участваха в иновативен урок на Витоша. Проектът се казва "Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики" на Еразъм, а идеята е децата да се запознаят с основните правила, които трябва да спазват в планината и да се научат да опазват природата. Вижте и още в репортажа на Карина Караньотова.