България

25 май 2019 11:53

КПКОНПИ запорира сметки на кмета на Септември

Антикорупционната комисия поиска, а Пазарджишкият окръжен съд разпореди да бъдат запорирани над 9 милиона лева сметки и имоти на кмета на Септември Марин Рачев, на съпругата му и на свързани с тях фирми, съобщи БНР. Претенциите на комисията...

източник: clubz.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Осъдиха кмета на Септември на 2 години и 5 месеца условно

13 May 2019 12:31

Пазарджишкият окръжен съд осъди на 2 години и 5 месеца условно с 4 години изпитателен срок кмета на Септември Марин Рачев за укриване на данъци в особено големи размери.

Сблъсъци с полицията в Септември

30 October 2018 19:52

Жители от община Септември организираха днес протест пред сградата на общинската администрация, докато там се провежда заседание на общинския съвет, съобщава БНР. Събрали се бяха предимно жителите на село Варвара, които искат оставката на общинския кмет Марин Рачев с мотива, че дискриминира селото и създава нови проблеми с минералната вода на Варвара. На място е била изпратена полиция, която според председателя на инициативния комитет „Да спасим община Септември“ Николай Баташки е попречила на протестиращите да изразят мнението си. „След като скандирахме оставка под прозорците на общинския съвет, искайки оставката на кмета, бяха изпратени две полицейски коли с над седем униформени, които категорично ни забраниха да говорим и да изразяваме общественото си мнение. Изтласкаха ни, не ни дават да стоим там, пазят мястото и не ни дават и да говорим и да викаме, нарушавали сме били общественият ред.“, каза той. „Полицията е тук и ние сме тук, само че ние стоим отпред пред входа. Отстрани не ни дават там до прозорците да припарим. Полицейските коли са вътре в паркинга, но са застанали отстрани, хванали са се за коланите и не дават да минем. Бутат ни“, добави Баташки. От полицията са категорични, че действията им са законни. Протестиращите само били предупредени да не нарушават обществения ред.