Регионални

25 май 2019 15:00

Три деца са осиновени през април от врачанско, две от тях в чужбина

Три от децата в регистъра за осиновявания във Врачанска област са намерили нови семейства през април. Информацията съобщи директорът на Регионалната дирекция "Социално подпомагане", Мария Търнавска. Тя уточни, че едно от хлапетата ще има нов дом бл...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Във Враца организират велопоход под надслов „НЕ на наркотиците“

25 June 2019 15:40

Международният ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик на наркотици – 26 юни ще бъде отбелязан във Враца с велопоход. В събитието „НЕ на наркотиците“ ще се включат ученици, като стартът на проявата ще бъде даден пред сградата на местната администрация, в 10:00 часа.

Скулпторът Милен Иванчев преобразява в книги изсъхнали дървета във Враца

25 June 2019 13:40

Кирилицата и известни български книги ще бъдат пресъздадени върху две изсъхнали дървета от скулптора Милен Иванчев в Града под Околчица, съобщават от общинската пресслужба.

“Пътна полиция“ уставнови над 590 нарушения за пет дена в област Враца

24 June 2019 15:00

От Областната дирекция на полицията във Враца отчетоха резултатите от специализираната операция на “Пътна полиция“, която се проведе в периода 18 юни - 22 юни 2019г. Целите на операцията бяха: засилен контролът върху скоростта, неправоспособност, ползването на обезопасителните колани и детските обезопасителни системи, отнемането на предимство на пешеходци на пешеходни пътеки, видимостта на регистрационните табели на моторните превозни средства, използването на защитните каски.

Проливният дъжд не попречи на празника за дипломирането на 26 младежи от Враца

21 June 2019 10:15

Всички, 26 момичета и момчета от СУ „Никола Войводов” в жк „Дъбника” на Враца, издържаха успешно държавните зрелостни изпити и вече няма да се наричат ученици, а граждани. На тържествена церемония, която се състоя в двора на къщата музей на Никола Войводов, бяха връчени дипломите за средно образование на зрелостниците от Випуск 2019 на СУ „Никола Войводов”. С началото на тържествената церемония дойде и началото на проливен дъжд, който се изсипа над Враца. Дъждът обаче, само донесе на дипломантите, родители, учители, добрата поличба че всичко ще им върви по вода. Всички си припомниха народното поверие, че „ако вали в ден, който е важен за вас, е на късмет”.

С детска читалня и онлайн игри започва „Лято в библиотеката” на Враца

20 June 2019 14:30

Детски приказки, състезания в онлайн куиз и интерактивни разходки обединява Регионална библиотека „Христо Ботев” - Враца в програмата си за „Лято в библиотеката 2019”. Инициативите са насочени към децата и тийнейджърите в града и ще се проведат в периода 3 юли – 30 август. Програмата започва на 3 юли от 10.30 ч. с детска читалня, която през годините се открои като една от най-любимите инициативи за доброволци, които обичат да четат на малките слушатели. И тази година, всяка сряда, ще е запазена за магичния свят на приказките и всички малки приятели на книгите от 0 до 10 години. Лятната читалня ще се провежда в Детския отдел и Филиала на библиотеката.

Във Враца строят четири нови модерни детски площадки

19 June 2019 15:40

Четири врачански квартала скоро ще разполагат с нови, модерни детски площадки. Градежът на терените за игри вече е стартирал. В благоустройството местната администрация инвестира около 130 000 лева с ДДС.

Медицински сестри блокираха възлов булевард във Враца

19 June 2019 10:17

Медицински сестри от Северозапада блокираха движението по възлов булевард във Враца, съобщи БНР. Те настояват за достойно заплащане и условия на труд. Към недоволстващите се присъединили и лекари заради тежкото състояние на Врачанската болница и забавени заплати. В протеста участвали и здравни специалисти от Видин.

Модернизират онкоцентъра във Враца с нова апаратура

18 June 2019 11:32

Комплексният онкологичен център във Враца ще се сдобие с нова апаратура, съобщава БНР. Модернизацията на лечебното заведение е водещ акцент в дейността му, тъй като то е единственото по рода си в Северозападна България.

Медицински надзор и прокуратурата се самосезират за смъртта на млад мъж от Враца

17 June 2019 13:20

След излъчен телевизионен репортаж ИА „Медицински надзор“ се самосезира и започва проверка в ЦСМП – Враца и МБАЛ „Христо Ботев“, гр. Враца по случай с починал по време на медицинско обслужване 28-годишен мъж от същия град. От прокуратурата разследват професионална небрежност. Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е информиран за образуваната проверка и резултатите от нея ще му бъдат докладвани, когато тя приключи.