Регионални

25 май 2019 14:30

Студенти със своя инициатива за фолклорния фестивал „Леденика”

И тази година студентите от специалност "Трудотерапия" към филиал "Проф. д-р Иван Митев" към Медицинския университет-София ще се включат в програмата на Национален фолклорен събор "Леденика". Те ще очакват всички малки посетители на обособения де...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Отпускат повече средства за български студенти по програмата "Фулбрайт"

25 June 2019 16:18

Увеличават се средствата по програмата "Фулбрайт" за участие на студенти в академични програми за обмен между България и Съединените щати. Американският държавен департамент ще предостави допълнително 280 хиляди долара на комисията през следващите 3 години. Така ще се увеличи и броят на българските и американските студенти стипендианти.

Музикалният фестивал "Варненско лято" беше открит тази вечер

23 June 2019 21:15

Тази вечер във Варна беше открит международният музикален фестивал "Варненско лято", чиято история датира от далечната 1926 година. Световно признатият цигулар и педагог професор Марио Хосен е новият артистичен директор на фестивала.

Празник на Тетевенската саламура събра почитатели на рибното ястие

22 June 2019 22:48

Празникът на Тетевенската саламура е една от големите гордости на града. За първи път се организира през 2016 г. и от тогава се превръща в традиция. С всяка изминала година празникът става все по-вълнуващ и добива все по-голяма популярност и в България и сред чуждестранните туристи.

Лятото в Благоевград започна с фестивала "Франкофоли"

22 June 2019 12:55

Големи звезди, среща с приятели и музикално забавление бяха част от атмосферата на петото издание на Фестивала. Още през първата вечер повече от 20 хиляди души пяха и танцуваха в парк Македония, тази вечер се очаква на сцената да излязат Моранди и Кенджи Жирак.

Шопските празници в Елин Пелин започнаха за 50-и път

21 June 2019 23:14

За 50-та поредна година жителите на град Елин Пелин отбелязват традиционните шопски празници.

За пети пореден път Благоевград става домакин на фестивала „Франкофоли“

21 June 2019 06:34

В рамките на два дни звезди от световната музикална сцена ще забавляват присъстващите в градския парк "Македония". Входът е свободен. Всички хотели и къщи в Благоевград вече са пълни. За тези, които са закъснели с разервациите е предоставена площ от 2 декара за разпъването на палатки. Бизнесът в града очаква високи приходи, а любителите на френската култура незабравими преживявания.

Летен театрално-музикален фестивал в столицата през целия юли

20 June 2019 09:37

"Нов театър" НДК ще зарадва софиянци и гостите на града с хит спектакли

Орнела Мути: За мен е чест да съм обичана в България (СНИМКИ)

19 June 2019 23:15

„Първо, съм много щастлива да съм тук, не идвам много често в България. За мен е чест да съм обичана тук. А какво се случи с моя живот и как филмите промениха моя живот, не знам, защото нямам друг живот, започнах когато бях на 14 и не знам друго”, каза актрисата Орнела Мути минути преди да влезе на среща с българската публика в столичното кино „Люмиер”. В киното италианската звезда си партнира с легенди като Ален Делон, Марчело Мастрояни, Адриано Челентано. Има над 100 роли в киното и телевизията и е призната за една от най-красивите европейски през 70-те и 80-те години на миналия век. През 1994 г е избрана за най-красивата жена в света. Спокойно може да кажем, че Орнела Мути е събрала в себе си различни култури. Баща ѝ е неаполитански журналист, а във вените на майка ѝ тече германска, руска и естонска кръв. За изкуството няма възраст и Мути е отличен пример за това. Днес тя е на 64 години, но продължава активно да участва основно в италиански продукции. Последният филм, в който участва, е „Магическа нощ”. Там тя си партнира с друга звезда – Днажкарло Джанини. Той също трябваше да е специален гост на тазгодишното издание на Италианската седмица на киното в България, но поради здравословни проблеми не успя да посети България.

Кубанските казаци пяха и танцуваха със саби пред НДК

18 June 2019 15:55

Най-старият музикално-танцов ансамбъл на Русия - световноизвестният Кубански казашки хор прави първото си турне в България в пет града

Огромен успех за второто издание на столичния фестивал SoFest

18 June 2019 13:20

Балканско надсвирване, джаз, рок и подбрана брас селекция радваха многобройната публиката по време на SoFest’2019