Култура

30 май 2019 09:14

„Княз Игор“ в афиша на Опера в Летния театър – Варна 2019

Спектакълът е включен в десетото издание на Опера в Летния театър и на ММФ "Варненско лято". Премиерата ще е на 2 юли...

източник: epicenter.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Оперно и балетно изкуство на сцена под звездите в София

18 June 2019 18:18

В София започва десетото юбилейно издание на фестивала "Опера в парка". Началото е на 21 юни, точно в 20:00 ч. с голям юбилеен концерт в парка на Военната академия. Програмата включва известни произведения от оперната и балетната класика.

"Най-добрият Фалстаф на нашето време" - баритонът Кирил Манолов: Нашата работа трябва да е страст

17 June 2019 13:33

Високата оценка идва от маестро Рикардо Мути, който често кани Манолов в свои спектакли и концертни изпълнения

Операта „Орфей и Евридика" на сцената на Античния театър в Пловдив

15 June 2019 21:02

След броени минути на сцената на Античният театър в Пловдив ще оживее легендата за Орфей и Евридика. Световноизвестният режисьор, сценограф и хореограф Стефано Пода избра именно града под тепетата и фестивала Opera Open, за да постави операта на Глук. Ролята на Орфей е поверена на звездния контратенор Антонио Джованини - един от най-рядко срещаните оперни гласове.

Митът за Орфей и щастливият край

13 June 2019 17:26

Премиерата на „Орфей и Евридика“ от Глук  е на 15 юни в Античния театър в Пловдив. Цялостната концепция за спектакъла е на Стефано Пода. Разговор с италианския режисьор за древния мит и модерността.

Започна фестивалът "Opera open" в Пловдив

09 June 2019 09:32

Фестивалът "Opera open" беше открит снощи на Античния театър в Пловдив със зрелищния музикално-светлинен спектакъл "Огънят/празникът".

Откриват фестивала "Opera Open" в Античния театър в Пловдив

08 June 2019 09:02

Фестивалът "Opera Open" се открива тази вечер на Античния театър в Пловдив със зрелищен спектакъл "Огънят празникът". Програмата на форума предлага общо 10 заглавия, като и тази година са привлечени режисьори и изпълнители от световните оперни сцени.

„Великите оперни гласове на България“ с Димитър Узунов

06 June 2019 05:07

С осанка на гръцки атлет, глава на римлянин и горещият си български темперамент тенорът се превръща в природно явление в културния афиш на Русия, Германия, Франция. Италия, Австрия и САЩ

Огромни кукли са атракцията в оперния спектакъл "Турандот"

30 May 2019 11:54

Тази вечер Старозагорската опера показва пред публиката в София своя уникален спектакъл на операта "Турандот". Огромни кукли са атракцията на представлението, за което у нас пристига специално тунизийският тенор Амади Лага. Той е един от съвременните любимци на световните сцени в момента. Спектакълът е тази вечер в Народния театър.

НДК и Софийската опера и балет ще работят съвместно по събития на открито

22 April 2019 19:55

НДК и Софийската опера и балет ще работят по съвместни проекти за развитието на фестивалната култура и събитията на открито. Днес двете институции подписаха Меморандум за сътрудничество. Подпомагането при продажбата на билети и общите послания към културната публика също са сред акцентите в документа.

"Дон Жуан" се връща на сцената на Софийската опера

17 April 2019 20:48

След 15-годишно отсъствие, Софийската опера връща на сцената шедьовъра на Моцарт "Дон Жуан". Премиерата е четвъртата продукция, която световноизвестният режисьор Уго де Ана поставя у нас. За подготовката на заглавието беше привлечена още една легенда - сопраното Анна Томова- Синтова, призната за еталон в изпълнението на Моцартови героини.