Образование и семейство

08 юни 2019 20:48

Деца участваха в състезание за първа помощ

Над 100 деца от 26 екипа се включиха в Националното състезание по първа помощ на Българския младежки Червен кръст. Изгаряния, измръзване и наранявания бяха част от ситуациите, при които ученици от 12 до 14 години трябваше да реагират....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Илияна Йотова: В България трябва да има закон, който да регламентира доброволчеството

15 June 2019 11:47

Вицепрезидентът е патрон на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми, който се провежда във Варна

Започва фестивалът на червенокръстките филми във Варна

13 June 2019 06:18

Варна ще бъде домакин на 18-тия Международен фестивал на червенокръстки и здравни филми. Той ще бъде открит от вицепремиера Илияна Йотова.

Внимание! Опасна детска игра по улиците в страната

12 June 2019 07:13

Опасната игра е съвсем реална, а не виртуална и набира скорост в цялата страна

Екипи на БЧК демонстрираха как се действа при наводнения

09 June 2019 12:22

В района на Кресна екипи на Българския червен кръст показаха уменията си за действия при наводнения. Демонстрацията е част от четиридневен тренировъчен курс, който се провежда с доброволни екипи на БЧК от цялата страна. Повече за демонстрациите вижте от Николай Янев.

БЧК представи проекта за дистанционна медицинска помощ

07 June 2019 20:47

Хората от северозападния регион, които са над 50 години и имат хронични заболявания или трайни увреждания, ще могат напълно безплатно да използват грижите на медицински екипи. Те ще следят състоянието им денонощно с помощта на гривна с датчик. Идеята е част от новия проект на Българския червен кръст, подкрепен от социалното и здравното министрества.

БЧК: За да се намалят случаите на удавени деца, трябва да се върне плуването в училищата

05 June 2019 15:51

У нас около 1000 спасители се обучават на година, заяви директорът на Водноспасителната служба на БЧК Антон Налбантов

В столичния квартал „Младост“ откриха учебна площадка за безопасно движение

01 June 2019 21:06

На днешния празник в двора на столична детска градина в квартал Младост беше открита учебна площадка за безопасно движение. Инициативата е част от кампанията на БНТ „Спри, детето запази!", в партньорство със Столичната община и Главна дирекция „Национална полиция".

По нетрадиционен начин пловдивски деца учат за пътната безопасност

25 May 2019 09:21

Камион в училищен двор в Пловдив стана част от специална кампания, посветена на пътната безопасност. Международната програма „Виждаш ме, виждам те" разяснява на децата реакциите и правилата за движение, когато велосипедисти и тежкотоварни камиони споделят ситуации на пътя.

БЧК представи отчета си за 2018 г.

17 May 2019 19:26

България може да стане европейски център за обучение на парамедици и на специалисти по бедствена готовност. Вече се правят първите стъпки в тази посока. Това заяви председателят на Българския червен кръст Христо Григоров. Днес хуманитарната организация представи отчет на дейността си за 2018 г.

Млади огнеборци от област Враца ще мерят сили в ученическо и областно състезание

09 May 2019 12:40

На 10-ти май от 10.00 ч. в СОУ „Христо Ботев” Враца /втора база/ ще се проведе областният етап на ученическото състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”. Състезанието се провежда в два етапа. В първия етап участниците решават тест включващ въпроси свързани с природни бедствия, промишлени аварии и катастрофи, индивидуални и колективни средства за защита, пожарна безопасност, тел. 112 и първа помощ. Във втория етап състезателите участват в състезателни игри в които показват умения за дейстивия при природни бедствия, радиационни и химически аварии,пожари, използване на индивидуални и колективни средства за защита и оказване на медицинска помощ.