Образование и семейство

09 юни 2019 09:14

Студент по медицина получи стипендия от младо лекарско семейство

Четвъртокурсникът по медицина Стефан Иванов получи стипендията, учредена от семейство Елизар и Лилия Цветкови. Те решиха да дарят 1000 лева, събрани на тяхното сватбено тържество, за да поощрят усилията на студент от Медицинския университет в Пловдив...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Отпускат повече средства за български студенти по програмата "Фулбрайт"

25 June 2019 16:18

Увеличават се средствата по програмата "Фулбрайт" за участие на студенти в академични програми за обмен между България и Съединените щати. Американският държавен департамент ще предостави допълнително 280 хиляди долара на комисията през следващите 3 години. Така ще се увеличи и броят на българските и американските студенти стипендианти.

Симеон II връчи Националните младежки награди за благородство и доблест за 2019 г.

17 June 2019 13:07

Много ме радва вашето усещане за справедливост в обществото. В един материален свят, да правиш добро, трябва да се цени още повече, казва царят

Ученици намериха и върнаха дамски портфейл с пари

12 June 2019 16:24

Школниците го предали на учител, който се свързал с полицията

Цвета Караянчева връчи дипломите на отличниците по право в пленарната зала на НС

07 June 2019 15:57

На тържествената церемония присъстваха председателят на Конституционния съд Борис Велчев, главният прокурор Сотир Цацаров, ръководители на различни органи на съдебната власт, на Висшия адвокатски съвет, преподаватели и др.

За първи път: Абсолвентите от специалност „Право“ получават дипломите си в НС

07 June 2019 08:56

Специален ден за част от младите хора от СУ „Св. Климент Охридски“: студенти от юридическия факултет, специалност „Право“, ще получат своите дипломи на церемония в Народното събрание. Това се случва за първи път.

Четири блока в "Студентски град" стават първият университетски кампус в София

04 June 2019 20:51

Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че Подробният устройствен план на квартала е предвиждал застрояване на всичко, което може да се застрои, включително двора на Националната спортна академия. Новият план, приет от екипа ѝ през 2008 година, спасил "Студентски град" от презастрояване. Така сега е възможно да бъдат направени над 10 кампуса.

Военнослужещи от Ямбол оказаха първа помощ на жена, пострадала в пътен инцидент

04 June 2019 19:45

„Трябваше да реагираме адекватно и бързо. Спряхме и действахме“, разказа за случилото се редник Атанас Иванов – шофьор-санитар в 42-ри механизиран батальон – Ямбол

Община Берковица отпуска стипендии на трима студенти

29 May 2019 16:20

Съгласно утвърден Правилник за отпускане на стипендии на студенти от община Берковица, приет от Общински съвет, ще бъдат отпуснати 3 стипендии на студенти от община Берковица по 300 лв на месец за студент. Две стипендии за студенти по медицина и една за студенти по една от следните специалности: Архитектура; Ландшафтна архитектура и ландшафтно планиране; Строителство на сгради и съоръжение; Реконструкция и модернизация на сгради и съоръжения; Хидростроителство; Геодезия; Устройство и управление на земи и имоти; Урбанизъм; Водоснабдяване и канализация; Електротехника; Електроенергетика и електрообзавеждане; Електротехника и възобновяеми енергийни източници и Регионално развитие и политика, съобщават от общинската пресслужба.

Кои са най-желаните работодатели от студентите в България?

28 May 2019 11:20

Вижте топ 50 за 2019 според проучването Graduate Survey

Петокласник получи стипендия от 2 000 лв за постижения по математика

28 May 2019 07:10

Петокласник от Благоевград получи стипендия от 2 000 лв за големи постижения в областта на математиката и информационните технологии. Сумата дари Емилия Канайкова, която преди три години учредява частна стипендия, за да поощрява талантливи и изявени деца от региона. Инициативата е в памет на нейния съпруг Борислав Канайков, който приживе бил начален учител и през целия си живот помагал на хората.