Регионални

11 юни 2019 07:36

Редно ли е да има платен паркинг пред Дряновския манастир?

Близо 10 години вече продължават скандалите и съдебните спорове между община Дряново и Великотърновската митрополия. Ябълката на раздора е паркингът пред Дряновския манастир. В поредица от съдебни дела двете страни спорят чия собственост е теренът. К...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Нови случаи на лаймска болест и марсилска треска във Великотърновско

13 August 2019 14:49

Нови случаи на лаймска болест и марсилска треска са регистрирани в областта. Пациентите са от общините Елена и Велико Търново и са установени в периода 5 - 11 август. Това известиха от Радио "Фокус" – Велико Търново, позовавайки се на информация от Регионалната здравна инспекция. И двамата са лекувани в местни болници. За миналата седмица са отчетени още три случая на варицела, дванадесет на ентероколити, един на салмонелоза и шест на остри респираторни заболявания. От началото на годината в областта има трима заболели от лаймска болест и двама от марсилска треска. Здравните експерти уверяват, че стойностите са далеч от епидемични.

В София пускат т.нар. дигитален талон за паркиране през мобилни приложения

05 August 2019 14:50

Договорите с доставчиците на услугата ще са за срок от 5 години, а общата прогнозна стойност на поръчката, за всички потенциални по закон изпълнители, е 7,9 млн. лева за целия петгодишен период

Обмислят дигитален талон за паркиране в София

24 July 2019 12:04

В столична община обмислят въвеждането на дигитален талон за плащане на почасово паркиране в Синя и Зелена зона. Идеята е на Центъра за градска мобилност, информира БНТ. Новата виртуална услуга ще спести на клиентите си таксите, които се удържат от мобилните оператори при заплащане чрез смс услугата в момента. По думите на директора на Центъра за градска мобилност Христиан Петров дигиталният талон е еквивалент на хартиения, който ще улесни сегашната ситуация, особено за гости на града. Това само ще допълни услугата и тя няма да бъде оскъпявана, категоричен е Петров.

Спасиха живота на детето, премазано от гума в търновски парк

23 July 2019 14:23

10-годишното момче вече е преместено в отделението по хирургия

Репатрират стари автомобили от улиците на Варна

06 July 2019 09:40

Над 1000 автомобила, които от години не са в движение, задръстват улиците и междублоковите пространства във Варна. Общината организира акция за извозването им и само през последните месеци стотици стари коли са махнати от варненските улици. Над 200 са предадени за рециклиране.

Десетки търговски обекти са наводнени при последните дъждове във Велико Търново

05 July 2019 20:32

Десетки търговски обекти в центъра на Велико Търново са били наводнявани многократно от началото на лятото. Причината е, че при всеки проливен дъжд главната улица се превръща в река. Собствениците и наемателите на търговски обекти настояват за спешни мерки, които да решат проблема.

Пороен дъжд, придружен с градушка, наводни централни улици във Велико Търново

04 June 2019 16:22

Пороен дъжд, придружен с градушка наводни централни улици във Велико Търново този следобед. Десетки автомобили бяха блокирани. На места има и отнесена пътна настилка. Наводнен е приземният етаж на Факултета по изобразителни изкуства към Великотърновския университет. Нивото на река Янтра също се покачва.

До дни в Русе ще заработи буферен паркинг

02 June 2019 11:20

Паркингът се намира в кв. Дружба, на пътя-Русе-Варна. Срещу минимално заплащане, гостите на града ще могат да оставят колите си. Финансирането е осигурено по международен проект, чиято цел е да се намали замърсяването на градската среда, като се насърчи ползването на обществен транспорт.

След половин век - Велико Търново отново има паметник на Ботев

02 June 2019 08:43

Във Велико Търново след близо половин век отново ще има паметник на Христо Ботев. През 60-те години той се е намирал пред Школата за запасни офицери, която носи името на революционера, но след преместването ѝ в Плевен, паметникът е прибран на съхранение във Военното училище. Днес той официално ще бъде открит на централната улица „Христо Ботев" във Велико Търново.

Забраняват движението и паркирането в центъра на София за празничното шествие

24 May 2019 07:28

Промени в движението в столицата по случай 24 май. Забранява се престоят и паркирането по маршрута на празничното шествие - от сградата на президентската институция до Националната библиотека.