Регионални

12 юни 2019 07:17

Столичната ул. "Раковски" остава затворена за още 2 дни

Причината за отварянето на голямата дупка в асфалта е спукана тръба...

източник: dnes.dir.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Започва ремонтът на моста на улица "Черковна" в София

18 June 2019 06:36

От днес до 7 юли се въвежда временна организация на движението в района и се променя частично маршрутът на автобусна линия 120. В периода на ремонта се забранява влизането на превозни средства по улица "Черковна" в участъка между улиците "Марица" и "Симидчийска".

Къде ще има ремонти през лятото в София?

15 June 2019 08:47

Ремонтите в София продължават и през лятото. Най-натовареният булевард, който ще бъде поетапно затварян за движение, е бул. "България". Ремонти ще има и на булевардите "Монтевидео", "Житница" и "Александър Малинов". В същото време вече приключват всички ремонти в централната градска част.

Нови задръствания в София заради строителството на метрото

11 June 2019 17:42

Нови задръствания в София заради строежа на третия лъч на метрото. От днес започна цялостната реконструкция на улица ,,Житница". От Столична община очакват движението между кварталите ,,Овча купел" и ,,Красно село" да бъде затруднено. Оттам съветват да се избягват маршрутите през "Житница" и кръстовището с "Цар Борис III" .

Голяма дупка зейна на столичната ул. "Раковски" (снимки)

11 June 2019 11:14

Пропадането на пътното платно е при Софийската опера

Фандъкова: Няма да има компромис за "Граф Игнатиев"

11 June 2019 08:32

Поела съм ангажимент, че няма да има компромис по отношение на никого. Това заяви в Сутрешния блок на БНТ1 кметът на София Йорданка Фандъкова относно новите проблеми, появили се след завършването на ремонта на трамвайното трасе по ул. "Граф Игнатиев". Санкцията за целия обект може да стигне до един милион лева, категоричен е кметът.

София е санкционирана с 1,6 млн. лв. за ремонтите на центъра

10 June 2019 12:30

Столичната община е била санкционирана от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) с над 1,6 милиона лева заради ремонта на ул. "Граф Игнатиев". Това съобщава в днешния си брой в. "Сега". От ведомството на Петя Аврамова потвърдиха пред Клуб Z за наложената финансова корекция от 5 на сто от съответните догорови. 5% финансова корекция по договора с фирма "Джи Пи Груп" е наложена заради установени нередности в обществената поръчка. Така 787 722 лв. от извършените разходи няма да бъдат покрити с парите по оперативна програма "Региони в растеж", а ще останат за сметка на данъкоплатците. 5% финансова корекция е наложена и върху договора за ремонта на зоната около катедралния храм "Св. Александър Невски", или още около 900 000 лв. "Графа" няма да бъде ремонтиран повече, Фандъкова налага 290 хил. лв. глоба Финансовата корекция върху договора с "Джи Пи Груп" е била наложена от МРРБ през март, става ясно от определението по вече течащото дело срещу решението в Административен съд - София. От Столичната община уточниха в отговор на въпроси на вестника, че договорът е порязан заради залегнали изисквания при подбора на кандидатите, които МРРБ счита за ограничителни. Общината е заложила изискване експертите по контрол на качеството на кандидатите в поръчката да имат висше образование в областта на инженерните науки или еквивалент, но според МРРБ за изпълнението на тази дейност в България не е нужно висше образование. Като ограничително е прието и изискването изпълнителят да разполага с инженер геодезист с висше образование. Според МРРБ проблеми има и с методиката за оценка на офертите, която не съдържала пълна информация за всички критерии. Със същите аргументи е наложена и 5% финансова корекция по втория договор с "ПСТ груп" за ремонта около "Св. Александър Невски" (чието изпълнение ще се забави, б.р.). Столичната община оспорва всички аргументи на МРРБ. Оттам изтъкват, че изискванията за висше образование по тези позиции изхождат от сложността и обема на поръчката, а общината по закон е свободна да прецени какви професионални изисквания да постави за изпълнението на дейностите. От "Московска" 33 не приемат и критиките към методиката, като считат, че те не са достатъчно конкретни и доказани. От екипа на Йорданка Фандъкова изтъкват, че поръчката е била предмет на предварителен контрол в Агенцията по обществените поръчки (АОП) и заключението на АОП е за липса на несъответствия със закона. ГЕРБ в Столичния общински съвет за "Графа": Дефекти има, но не пречат Делото за глобата за "Граф Игнатиев" е насрочено едва за 15 октомври и решение по него вероятно ще има след местния вот. Извън оспорването на тази корекция Столичната община води още две дела срещу МРРБ в качеството му на управляващ орган по оперативната програма. До редакционното приключване на броя от МРРБ не отговориха на въпросите на "Сега" какъв точно е предметът на тези дела и дали София не рискува да загуби други стотици хиляди левове еврофинансиране.

Остър спор в Столичния общински съвет за ремонта на улица „Граф Игнатиев“

30 May 2019 15:20

Председателят на групата на ГЕРБ в СОС Малина Едрева уточни, че кметът на София Йорданка Фандъкова е удържала половината от гаранцията за ремонта

Фандъкова: С 290 хил. лева са санкционирани участниците в ремонта на „Графа“ до този момент

29 May 2019 14:22

Кметът на София се извини на гражданите за неудобствата, които възникнаха по време на изпълнение на проекта. Новите ограничители са поръчани и предстои да пристигнат, заяви тя

​Столичната улица "Граф Игнатиев" е напълно готова

28 May 2019 20:25

Столичната улица "Граф Игнатиев" е готова. Днешната проверка на строителния надзор трябваше да установи дали направените преди седмица забележки са отстранени. Обектът все още няма акт 16.

Столична община проверява ремонта на "Графа"

28 May 2019 06:08

Проверка на ремонта на "Графа". Столична община ще инспектира как са изпълнени предписанията за отстраняване на констатираните забележки по ремонта. В случай на проблем, строителят ще бъде санкциониран.